letovanje-istra-porec-plava-laguna-stari-grad
Trajanje: 26. AVGUST - 03.SEPT 2024. i 14 - 22. SEPTEMBAR 2024. 9 dana/7 polupansiona
Lokacija: Istra - Poreč, Tar, Hrvatska
Cena: FIRST MINUTE CENA OD 435€
Rezerviši
 • Letovanje Istra – Poreč – Tar 2024.

  uz uključenu (besplatnu) posetu OPATIJI i izlet u ROVINJ

  APARTMANSKO NASELJE LANTERNA SUNNY BY VALAMAR 2*

  Upoznajte Istru i Plitvice kroz naše fakultativne izlete

  9 dana / 7 polupansiona, autobusom

  Polazak iz Beograda, Čačka i Kraljeva bez doplate
  Polazak iz Novog Sada, Kragujevca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Valjeva, Užica i Požege uz doplatu

   

  PROGRAM PUTOVANJA Letovanje Istra – POREČ – Tar:

  Lanterna Sunny Resort by Valamar je smešten na šumovitom poluostrvu Lanterna, na pola puta od Poreča do ribarskog gradića Novigrada. Resort je deo većeg kompleksa, smeštenog u zelenilu sa nekoliko plaža i opijajućim mirisom borovine. Smeštaj apartmanskog tipa ukjučuje nekoliko restorana, sportske terene, puno zabavnih sadržaja, ali i kutke prepune tišine. Prostrani apartmani su od mora udaljeni od 20-200 metara. Do starog grada Poreča, saobraća autobuska linija nekoliko puta dnevno.

   

  1. DAN: Beograd – Opatija (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Polazak iz Čačka u 18:30. Sa Novog Beograda (Kod skejt parka, preko puta TC Ušće) u 21:30 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

  2. DAN: Opatija (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Dolazak u Opatiju u jutarnjim časovima. Ovaj “najmondenskiji” gradić jadranskog primorja ime je dobio po manastiru – opatiji Svetog Jakova koja se prvi put pominje 1449 godine. Početak turizma vezuje se za Iginija Scarpu, koji je u čast svoje supruge, vilu i vrt koje je podigao u blizini samostana, nazvao Anđolina. Petnaestak godina kasnije, carica Marija Ana, supruga bivšeg cara Ferdinanda I, boravi u vili Anđolinna gotovo tri meseca. Za caricom dolaze plemstvo i bogati, i tako sve počinje… Smeštaj u apartmane, na plaži u Taru-Poreču, u turističkom naselju Lanterna Sunny Resort 2*. Večera. Noćenje.

  3. DAN: Poreč (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Posle doručka, vreme za kupanje i slobodne aktivnosti. Fakultativna šetnja sa lokalnim vodičem: stari Poreč, uz obilazak grada. Grad i danas ima raspored ulica iz doba Rimskog carstva. Decumanus i Cardo Maximus su glavne arterije grada, u kome se nalazi spektakularna Bazilika Svetog Eufrazija, sa još spektakularnijim mozaicima starim 1500 godina. Slobodno vreme. Povratak u resort. Večera. Noćenje.

  4. DAN: Pula (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Popodnevni fakultativni odlazak u Pulu, obilazak grada i šestog najvećeg amfiteatra na svetu – pulske Arene, sa vodičem. Povratak u resort. Večera. Noćenje.

  5. DAN:  Grožnjan i Motovun (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Doručak. Fakultativni polazak u Grožnjan i Motovun. Grožnjan – na vrhu brda, sa prelepim pogledom na okolinu, i duhom umetnika, ovaj stari gradić je bajka koja živi. Ali, malo je falilo da bude potpuno napušten. Šezdesetih godina XX veka, ljudi su prestali da veruju u bajke i napuštali su Grožnjan. Tadašnje vlasti rešile su da intervenišu, i prazne kuće ponudili su umetnicima, za galerije, studije… I tako je bajka oživela.

  Posle obilaska Grožnjana, otići ćemo u svetsku prestonicu tartufa – Motovun, grad koji čuva dobri div Veli Jože. Slično Grožnjanu, Motovun se nalazi na vrhu brda, izgleda bajkovito, ali ovde je umetnost sakupljanje najskupljih gljiva na svetu – tartufa. Do samog grada stiže se minibusevima. Slobodno vreme za šetnju i fakultatvno – ručak sa belim i crnim tarufima. Znate li, da u zavisnosti od veličine i vrste, kilogram tartufa može da odstigne cenu od 500 do vrtoglavih 30.000 evra! Povratak u resort. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

  6. DAN: Rovinj (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Doručak. Prepodnevni – BESPLATNI – izlet do Rovinja. Po odlasku u “najskuplje” mesto Hrvatske, krećemo na obilazak sa lokalnm vodičem. Ovaj grad, koji se nekada zvao Castrum Rubini, zaista je pravi dragulj istarske obale. Nastao na brdovitom ostrvu, Rovinj je jedan od najlepših starih gradova Mediterana. Ispresecan uskim ulicama, sa prelepim fasadama, odvešće vas do svog simbola – crkve svete Eufemije, čiji je sarkofag pre 1200 godina doplovio do obala tadašnjeg ostrva. Sada je toranj crkve naprepoznatljiviji simbol Rovinja, a pogled sa crkvenog platoa je nezaobaravan. Slobodno vreme za šetnju ili ručak. Povratak u resort u rano popodne. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje ili aktivnost po vašem izboru. Večera. Noćenje.

  7. DAN:  Brioni (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Doručak. Polazak na fakultativni izlet na Brione. Iz Fažane, ćemo brodom krenuti da kročimo na zemajski raj. Brionski otoci predstavljaju najlepše okruženje Jadrana, koje je nastalo zajedničkim delovanjem prirode i čoveka. Do osamdesih godina prošlog veka bili su zatvoreni za javnost jer su bili rezidencija doživotnog predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Vožnja vozićem, uz pratnju lokalnog vodiča, kroz predele po kojima slobodno šetaju srne, mufloni, paunovi… Obilazak botaničkog vrta, zoološkog vrta na otvorenom i izožbe u Titovoj vili. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje. Povratak brodićem u Fažanu i dalje autobusom u Poreč. Večera. Noćenje.

  8. DAN: Krstarenje Limskim kanalom (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Doručak. Odlazak na celodnevno krstarenje brodom. Kreće se iz luke u Poreču, krstari se ka Rovinju, gde se pravi pauza za razgledanje grada, uz ručak i vino krstarimo Limskim zalivom. Nakon toga, u Vrsaru se pravi druga pauza za kupanje i razgledanje grada, na kraju se, dok plovite ka Poreču zabavlja Vas animator i muzičar. Povratak u resort. Noćenje.

  9. DAN: Nacionalni park Plitvice – Beograd (Čačak) – (Letovanje Istra – POREČ – Tar)

  Doručak. Napuštanje apartmana. Polazak ka Nacionalnom parku Plitvice. Fakultativni obilazak Plitvičkih jezera, jedinstvenog slatkovodnog kompleksa u svetu. Tri reke Crna, Bijela i Ljeskovac se sjedinjuju u Prošćanskom jezeru. I same reke ali nekoliko jezera povezani su spektakularnim slapovima. Najfascinantine su boje jezera – smaragdno zelene i tirkizna.Plitvice su na listu UNESKO svetskog nasleđa uvrštene 1979. godine. Nastavak puta za Beograd. Dolazak u večernjim časovima. Kraj programa.

  Letovanje Istra – Poreč – Tar 2024.

  Tip sobeDatumUslugaCena

  FIRST MINUTE CENA

  1/2, 1/326.08 - 03.09.2024.

  HB

  595€

  475€

  1/2, 1/314 - 22.09.2024.

  HB

  545€

  435€

  -Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.-

  POPUSTI ZA DECU:
  – Deca do 1,99 godine u pratnji minimum 2 odrase osobe – besplatno
  – Jedno dete od 2 do 11,99 godina starosti, u pratnji minimum 2 odrasle osobe u 1/3 apartmanu – 30% popusta
  – Prvo i drugo dete od 2 do 11,99 godina starosti, u pratnji minimum 1 odrasle osobe u 1/3 apartmanu – 15% popusta
  – Prvo i drugo  dete od 2 do 11,99 godina starosti, u pratnji minimum 2 odrasle osobe u 1/3 apartmanu – 15% popusta

  NAČIN PLAĆANJA:

  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja,
  – Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3-5 jednakih mesečnih rata, čekovima građana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu,
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina,
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Jungman Travel.

  ARANŽMAN Letovanje Istra – POREČ – Tar OBUHVATA:

  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
  – Smeštaj na bazi polupansiona apartmanskom naselju – LANTERNA SUNNY RESORT 2* na plaži,
  – Boravišnu taksu,
  – Posetu Opatiji,
  – Izlet u Rovinj,
  – Usluge vodiča u svakom autobusu,
  – Troškove organizacije putovanja.

  ARANŽMAN Letovanje Istra – POREČ – Tar NE OBUHVATA:
  *SVE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOŽNE PROMENI DO POLASKA NA PUT. TRENUTNO STANJE NA TRŽIŠTU, USLOVLJENO VELIKIM POSKUPLJENJIMA I INFLACIJOM U EVROPI, NE DOZVOLJAVA DA AGENCIJA GARANTUJE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA U TRENUTKU POTPISIVANJA UGOVORA O PUTOVANJU!

  Fakultativne izlete:
  – Grožnjan i Motovun- 25€,
  – Ručak u Motovunu – istarske čarolije sa tartufima- 35€,
  – Razgledanje Poreča sa vodičem i ulaznica za baziliku i muzej Svetog Eufrazija- 15€,
  – Obilazak Velikog Briona (pešačka tura + panoramski voz + lokalni vodič) – 45 €, uključuje povratnu kartu za brodić u Fažana – Brioni – Fažana, propusnice za NP Brioni, izlet delimično peške, a većim delom panoramskim vozom i uz lokalnog vodiča. Posetite prirodu Briona, safari park, golf teren, crkvu Sv. Germana, prirodnjačku izložbu, izložbu fotografija Tito na Brionima, Botaničku baštu…..
  – Pula- 20€ (ulaznice za Arenu nisu obavezne – koštaju 15 €)
  – Krstarenje brodom iz Poreča – u Rovinju se pravi pauza; zatim se krstari Limskim zalivom i služi se ručak (skuša ili piletina/kobasica, sezonska salata); u Vrsaru je druga pauza (kupanje i razgledanje grada); u povratku, zabavlja Vas animator i muzičar – 50 €
  – Plitvička jezera: ulaznica, vožnja elektrobrodom i panoramskim vozom, osiguranje posetilaca i usluge lokalnog vodiča- 40€
  – Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji)
  – Doplata za jednokrevetnu sobu (isključivo na upit) – 280€ za termin 26.08 – 03.09.2024, 240€ za termin 14 – 22.09.2024.;
  – Doplata za transfer iz Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD, iz Požege 1000 RSD ( minimalan broj za realizaciju transfera je 4), iz Valjeva 1 500 RSD (minimalan broj za realizaciju je 2), iz Novog Sada 25€ (bez ograničenja u broju putnika),
  – Individualne troškove putnika.

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

  *SVE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOŽNE PROMENI DO POLASKA NA PUT. TRENUTNO STANJE NA TRŽIŠTU, USLOVLJENO VELIKIM POSKUPLJENJIMA I INFLACIJOM U EVROPI, NE DOZVOLJAVA DA AGENCIJA GARANTUJE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA U TRENUTKU POTPISIVANJA UGOVORA O PUTOVANJU!

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

  Možete pročitati kratko o Istri u našem blogu.

  Pogledajte i naše letovanje u Poreču, u hotelu Rubin 3*.

 • Letovanje Istra – Poreč – Tar 2024.

   

  Preuzmi program u PDF / WORD

  Režim ulaska državljana Republike Srbije u Republiku Hrvatsku:

  Od 1. maja 2022. godine ukinute su epidemiološke mere za ulazak putnika u Republiku Hrvatsku.

  Najnovije informacije o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj možete pronaći na sledećem linku:
  https: //www.mfa.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/hrvatska

  NAPOMENE:

  – Promena programa putovanja od strane putnika, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
  – Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta.
  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
  – U slučaju promene u cenama prevoznika i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja, uz saglasnost prijavljenih putnika, najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Zbog poštovanja satnica predviđenih programom, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”.

  Raspored sedenja

  – Raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik mesto koje mu dodeli agencija.
  – Putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.
  – Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da najkasnije u roku od 8 dana, od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

  Dokumenta:

  – Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju,
  – Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju,

  Uz program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, Čačak, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
  Cenovnik br 1. od 16.01.2024.

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
  Zа vreme trаjаnjа turističkog putovаnjа, nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći. POTROŠАČ NE MOŽE DА ZАHTEVА UMАNJENJE CENE АKO NESАVESNO PROPUSTI DА UKАŽE NА ODSTUPАNJА IZMEĐU PRUŽENIH I UGOVORENIH USLUGА ZA VREME TRAJANJA TURISTIČKOG PUTOVANJA.

  Obaveze potrošača

  Potrošаč je dužаn dа orgаnizаtorа, lokаlnog predstаvnikа orgаnizаtorа ili lokаlnu аgenciju nа koju je organizator uputio potrošаčа zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći, u pisаnoj formi, nа pаpiru ili nа drugi odgovаrаjući nаčin, obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа. Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret. Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, uz dostаvu rаčunа nа uvid ili drugog dokаzа o kupovini (kopijа rаčunа, slip i sl.).

  Obaveze prodavca

  Prodаvаc je dužаn dа potrošаču izdа pisаnu potvrdu ili elektronskim putem potvrdi prijem reklаmаcije, odnosno sаopšti broj pod kojim je zаvedenа njegovа reklаmаcijа u evidenciji primljenih reklаmаcijа. Prodаvаc je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Jungman Travel d.o.o., Pivarska 13, Čačak; telefon: +381 32-34-34-10; e-mail: jungmantravel@mts.rs; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je: Ivan Petrovic.

  Garancija putovanja

  Turistička agencija JUNGMAN TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 50.000 € (polisa osiguranja br. 470000057828 osiguravajuće kompanije “TRIGLAV osiguranje a.d.o.”. za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Garancija putovanja aktivira se prijavom korisnika garancije putovanja pisanim putem, preko e-mail-a, telegramom ili na neki drugi sličan način na adresu: TRIGLAV osiguranje a.d.o. Novi Beograd, Milutina Milankovića 7A, tel: +381 11 33 05 100, e-mail: office@triglav.rs

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš