Trajanje: 21 - 29. SEPTEMBAR 2024. 9 dana / 7 polupansiona
Lokacija: Hrvatska, Istra
Cena: ULTRA FIRST MINUTE CENA 459 €
Rezerviši
 • LETOVANJE ISTRA – VRSAR

  uz uključenu posetu OPATIJI i izlet u ROVINJ

  Resort Petalon 4*

  Upoznajte Istru i Plitvice kroz naše fakultativne izlete

  21 – 29.09.2024.

  9 dana/ 7 polupansiona/ autobusom

  Polazak iz Beograda, Čačka i Kraljeva bez doplate
  Polazak iz Novog Sada, Kragujevca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Valjeva, Užica i Požege uz doplatu

  Moderni apartmani i sobe uspinju se uz blagu padinu, iznad same plaže, nudeći tako prekrasan pogled na vrsarski arhipelag, a udaljeni su tek desetak minuta hoda uz more od Vrsara. Naselje nudi bazen, sportove na vodi, bicikle za istraživanje okoline kao i čitavu paletu sportova u obližnjem sportskom centru.

  Program putovanja Letovanje u Istri:

  1. DAN: Čačak – Beograd – Opatija (Letovanje Istra)

  Polazak iz Čačka u 18:30. Polazak sa Novog Beograda (kod Skejt parka na Ušću) u 21:30 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

  2. DAN: Opatija – Vrsar (Letovanje Istra)

  Dolazak u Opatiju u jutarnjim časovimma. Ovaj “najmondenskiji” gradić jadranskog primorja ime je dobio po manastiru – opatiji Svetog Jakova koja se prvi put pominje 1449 godine. Početak turizma vezuje se za Iginija Scarpu, koji je u čast svoje supruge, vilu i vrt koje je podigao u blizini samostana, nazvao Anđolina. Petnaestak godina kasnije, carica Marija Ana, supruga bivšeg cara Ferdinanda I, boravi u vili Anđolinna gotovo tri meseca. Za caricom dolaze plemstvo i bogati, i tako sve počinje… Dolazak u Vrsar, grad u koji dva puta spominje Kazanova u svojim memoarima, gde kaže da je uživao u crnom vinu i sardinama, ali i u društvu sveštenikove domaćice. Smeštaj u apartmane, na plaži, u turističkom naselju Petalon 4*. Večera. Noćenje.

  3. DAN: Vrsar – Pula (Letovanje Istra)

  Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje u Vrsaru. Popodnevni fakultativni odlazak u Pulu, obilazak grada i šestog najvećeg amfiteatra na svetu – pulske Arene, sa vodičem. Povratak u resort. Večera. Noćenje.

  4. DAN: Rovinj (Letovanje Istra)

  Doručak. Prepodnevni izlet do Rovinja. Po odlasku u “najskuplje” mesto Hrvatske, krećemo na obilazak sa lokalnm vodičem. Ovaj grad, koji se nekada zvao Castrum Rubini, zaista je pravi dragulj istarske obale. Nastao na brdovitom ostrvu, Rovinj je jedan od najlepših starih gradova Mediterana. Ispresecan uskim ulicama, sa prelepim fasadama, odvešće vas do svog simbola – crkve svete Eufemije, čiji je sarkofag pre 1200 godina doplovio do obala tadašnjeg ostrva. Sada je toranj crkve naprepoznatljiviji simbol Rovinja, a pogled sa crkvenog platoa je nezaobaravan. Slobodno vreme za šetnju ili ručak. Povratak u Vrsar u rano prepodne. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje ili aktivnost po vašem izboru. Večera. Noćenje.

  5. DAN: Grožnjan i Motovun (Letovanje Istra)

  Doručak. Fakultativni polazak u Grožnjan i Motovun. Ako postoji mesto iz bajke, onda je to Grožnjan. Na vrhu brda, sa prelepim pogledom na okolinu, i duhom umetnika, ovaj stari gradić je bajka koja živi. Ali, malo je falilo da bude potpuno napušten. Šezdesetih godina XX veka, ubrzanom industrijalizacijom, ljudi su prestali da veruju u bajke i napuštali su Grožnjan. Tadašnje vlasti Istre rešile su da intervenišu, i prazne kuće ponudili su umetnicima, za galerije, studije… I tako je bajka oživela. Posle obilaska Grožnjana, otići ćemo u svetsku prestonicu tartufa – Motovun, grad koji čuva dobri div Veli Jože. Slično Grožnjanu, Motovun se nalazi na vrhu brda, izgleda bajkovito, ali ovde je umetnost sakupljanje najskupljih gljiva na svetu – tartufa. Do samog grada stiže se minibusevima, jer je autobusom do zidina nemoguće stići. Slobodno vreme za šetnju i fakultatvno – ručak sa belim i crnim tarufima. Znate li, da u zavisnosti od veličine i vrste, kilogram tartufa može da odstigne cenu od 500 do vrtoglavih 30.000 evra! Povratak u Vrsar. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

  6. DAN: Poreč (Letovanje Istra)

  Doručak. Fakultativni odlazak u Poreč, uz obilazak grada i kupanje. Grad i danas ima raspored ulica iz doba Rimskog carstva. Decumanus i Cardo Maximus su glavne arterije grada, u kome se nalazi spektakularna Bazilika Svetog Eufrazija, sa još spektakularnijim mozaicima starim 1500 godina. Povratak u Vrsar. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

  7. DAN: Brioni (Letovanje Istra)

  Doručak. Polazak na fakultativni izlet na Brione. Iz Fažane, ćemo brodom krenuti da kročimo na zemaljski raj. Brionski otoci predstavljaju najlepše okruženje Jadrana, koje je nastalo zajedničkim delovanjem prirode i čoveka. Do osamdesih godina prošlog veka bili su zatvoreni za javnost jer su bili rezidencija doživotnog predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Vožnja vozićem, uz pratnju lokalnog vodiča, kroz predele po kojima slobodno šetaju srne, mufloni, paunovi… Obilazak Botaničkog vrta, zoološkog vrta na otvorenom i izložbe u Titovoj vili. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje. Povratak brodićem u Fažanu i dalje u Vrsar. Večera. Noćenje.

  8. DAN: Krstarenje Limskim kanalom (Letovanje Istra)

  Doručak. Polazak na celodnevno krstarenje brodom uz ručak koji uključuje riblje specijalitete i kupanje na mestima nepristupačnim sa obale. Kreće se iz luke u Poreču, krstari se ka Rovinju, gde se pravi pauza za razgledanje grada, uz ručak i vino krstarimo Limskim zalivom. Nakon toga, u Vrsaru se pravi druga pauza za kupanje i razgledanje grada, na kraju se, dok plovite ka Poreču zabavlja Vas animator i muzičar Povratak u hotel. Noćenje.

  9. DAN: Plitvice – Beograd – Čačak (Letovanje Istra)

  Doručak. Napuštanje apartmana. Polazak ka Nacionalnom parku Plitvice. Fakultativni obilazak Plitvičkih jezera, jedinstvenog slatkovodnog kompleksa u svetu. Tri reke Crna, Bijela i Ljeskovac se sjedinjuju u Prošćanskom jezeru. I same reke ali nekoliko jezera povezani su spektakularnim slapovima. Najfascinantine su boje jezera – smaragdno zelene i tirkizna.Plitvice su na listu UNESKO svetskog nasleđa uvrštene 1979. godine. Nastavak puta za Beograd. Dolazak u večernjim časovima. Kraj programa.

  Letovanje Istra

  Redovna cena aranžmana – 569 €

  ULTRA FIRST MINUTE CENA – 459 € – ograničen broj soba

  -Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.-

  Popusti za decu:
  – Deca do 1,99 godine – besplatno
  – Jedno dete od 2 do 6,99 godina starosti, u pratnji minimum 2 odrasle osobe na pomoćnom ležaju u 1/2 sobi – 30% popusta
  – Jedno dete od 2 do 6,99 godina starosti, u pratnji minimum 1 odrasle osobe u 1/2 sobi –  15% popusta
  – Dvoje dece od 2 do 6,99 godina starosti, u pratnji minimum 1 odrasle osobe u 1/2 sobi sa pomoćnim ležajem- 15% popusta
  – Treća osoba starija od 7 godina na pomoćnom ležaju u 1/2 sobi – 15% popusta

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja,
  – Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3-5  jednakih mesečnih rata, čekovima građana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu,
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina,
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Jungman Travel.

  Aranžman Letovanje Istra obuhvata:
  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  – smeštaj na bazi polupansiona(doručak i večera-švedski sto) u apartmanskom naselju PETALON 4* na plaži u samom Vrsaru;
  – neograničeno korišćenje bazena;
  – Posetu Opatiji;
  – Izlet u Rovinj;
  – Korišćenje klima uređaja u apartmanu;
  – Usluge vodiča u svakom autobusu;
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Letovanje Istra ne obuhvata:

  *Sve cene fakultativnih izleta u programu Letovanje Istra podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u svetu, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.
  Grožnjan i Motovun – 25€
  Ručak u Motovunu – istarske čarolije sa tartufima sa uključenim vinom i desertom – 35€
  Poreč sa ulaznicom za baziliku i muzej Svetog Eufrazija – 25€
  Brioni sa uključenim kartama za brod, vozić, Titov muzej i lokalnim vodičem – 45€
  Pula 20€ (ulaznice za Arenu nisu obavezne i koštaju 15 €)
  Krstarenje brodom sa vodičem – kreće se iz luke u Poreču, krstari se ka Rovinju, u Rovinju se pravi pauza za razgledanje grada, kasnije se krstari Limskim zalivom i tada se služi ručak (skuša, sezonska salata, hleb ili piletina/kobasica i služi se sok i vino), u Vrsaru se pravi druga pauza za kupanje i razgledanje grada, na kraju, dok plovite ka Poreču zabavlja Vas animator i muzičar-50 €
  Plitvička jezera: ulaznica, vožnja elektrobrodom i panoramskim vozom u okviru odabranog programa razgledanja, osiguranje posetilaca i usluge lokalnog vodiča – 45€
  – Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji)
  – Ležaljke na plaži se plaćaju na licu mesta,
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – 150€ (do popune kontigenta jednokrevetnih soba);
  – Doplata za transfer iz Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD, iz Požege 1000 RSD ( minimalan broj za realizaciju transfera je 4), iz Valjeva 1 500 RSD (minimalan broj za realizaciju je 2) za polaske iz  Novog Sada 25€ (bez ograničenja u broju putnika),
  – Individualne troškove putnika.

  Napomene u vezi fakultativnih izleta:
  *SVE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOŽNE PROMENI DO POLASKA NA PUT. TRENUTNO STANJE NA TRŽIŠTU, USLOVLJENO VELIKIM POSKUPLJENJIMA I INFLACIJOM U EVROPI, NE DOZVOLJAVA DA AGENCIJA GARANTUJE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA U TRENUTKU POTPISIVANJA UGOVORA O PUTOVANJU!

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

  Pogledajte i naše letovanje na Hvaru, u Poreču i Rovinju. 

 • Letovanje Istra

  Preuzmi program u PDF / WORD

  OPIS I LOKACIJA HOTELA:
  Moderni apartmani i sobe uspinju se uz blagu padinu, iznad same plaže, nudeći tako prekrasan pogled na vrsarski arhipelag, a udaljeni su tek nekoliko minuta hoda uz more od Vrsara. Naselje nudi spektakularni bazen, sportove na vodi, bicikle za istraživanje okoline kao i čitavu paletu sportova u obližnjem sportskom centru.

  Na linku možete pogledati sajt hotela.

  Napomene za program Letovanje Istra:
  Rok za prijavu i raspored sedenja

  – Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta. – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. – U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

  Obaveze putnika

  – Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupiili povratku u Srbiju,

  – Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

  Uslovi izmene programa Letovanje Istra

  – Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

  – Svi putnici, po prihvatanju programa, obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije

  Smeštaj

  – Smeštajni objekti u programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Hrvatske.
  – Putnik je dužan da agenciju, za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka,

  Cene

  – U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana,
  – Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju,

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)

  – Zа vreme trаjаnjа turističkog putovanja Letovanje Istra nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji, nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа, zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći.

  Obaveza potrošača

  – Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, ili nа drugi odgovаrаjući nаčin obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа.
  – Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret.

  Obaveza prodavca

  – Prodavac je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Jungman Travel d.o.o., Pivarska 13, Čačak; telefon: +381 32-34-34-10; e-mail: jungmantravel@mts.rs; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je: Ivan Petrovic.

  Uz  program Letovanje Istra važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
  Uz ovaj program važi cenovnik br.1 od 07.12.2023.

  Turistička agencija JUNGMAN TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 50.000 € (polisa osiguranja br. 470000057828) osiguravajuće kompanije “TRIGLAV osiguranje a.d.o.”. za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Garancija putovanja aktivira se prijavom korisnika garancije putovanja pisanim putem, preko e-mail-a, telegramom ili na neki drugi sličan način na adresu: TRIGLAV osiguranje a.d.o. Novi Beograd, Milutina Milankovića 7A, tel: +381 11 33 05 100, e-mail: office@triglav.rs

 

 

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš