Transilvanija - Drakulin zamak - Bukurešt putovanje - kapija u Alba Juliji
Trajanje: 5 dana / 2 noćenja
Lokacija: Bukurešt - Brašov - Bran - Sinaia, Rumunija
Cena: 00€
Rezerviši
 • Transilvanija – Drakulin zamak – Bukurešt

  00.00.-00.00.2000. – Prvi maj (1. i 2. maj se praznuju neradno)
  Cena aranžmana ooo EURFIRST MINUTE CENA 00 EUR

  1. Dan

  Putovanje Transilvanija – Drakulin zamak – Bukurešt: Sastanak putnika u 19:30 na parkingu preko puta OTC Buvljak. Polazak u 20h. Noćna voznja kroz Srbiju i Rumuniju.

  2. Dan

  Dolazak u Brašov u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa vodičem: Glavni gradski trg, Stara gradska većnica, Crna crkva, Strada Sfori – jedna od najužih ulica u Evropi. Fakultativni odlazak na obilazak „Drakulinog dvorca“ u Branu! Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju, slikanje i individualno razgledanje grada. Noćenje.

  3. Dan

  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “manastir Sinaja i dvorac Peleš”. To jedan od najlepših dvoraca Evrope, nekadašnja letnja rezidencija Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para…Povratak u Brašov. Noćenje.

  4. Dan

  Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Bukurešt. Po dolasku u Bukurešt obilazak trijumfalne kapije, zgrade parlamenta, patrijaršije, Kraljeve zaduzbine koja je danas univerzitetska biblioteka u kojoj se nalazi najveci deo zbirke iz biblioteke dvorca Peleš. Fakultativni obilazak zgrade Parlamenta (druga najveća zgrada na svetu po kubaturi posle Američkog Pentagona i prva u Evropi). U večernjim časovima polazak za Beograd.

  5. Dan

  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

   

  Transilvanija – Drakulin zamak – Bukurešt

  00.00.-00.00.2000. – Prvi maj (1. i 2. maj se praznuju neradno)
  Cena aranžmana 000 EURFIRST MINUTE CENA 00 EUR

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
  SLEDEĆI DATUMI POLAZAKA:

  NAČIN PLACANJA
  – Gotovinsko placanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina)
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  – Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3*;
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
  – Razgledanje Brašova i Bukurešta u pratnji vodiča;
  – Troškove organizacije putovanja.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  – Fakultativne izlete:
  – Drakulin Dvorac (Zamak Bran) – 25 EUR;
  – „Sinaja i dvorac Peleš“ – 20 EUR za obilazak prizemlja ili 27 EUR sa obilaskom i gornjeg dela dvorca (Privatne odaje kraljevskog para);
  – Obilazak zgrade parlamenta u Bukureštu – 15 EUR (sa ukjlučenim podzemnim hodnicima);
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje;
  – Individualne troškove za vreme putovanja.

  Možete pročitati o Mističnoj Transilvaniji na našem blogu.

  Brašov

  Brašov se nalazi u središnjem delu Rumunije u istorijskoj pokrajini Transilvanija i sa pravom predstavlja najposećeniji turistički centar Rumunije. Osnovan je davne 1252. godine. Ovde se svake godine održava najveći muzicki festival u Rumuniji pod nazivom – Cerbul de Aur. Jedna od velikih znamenitosti u ovom gradu je Crna crkva (Biserica Neagra), najveca gotska crkva između Carigrada i Beča. Navodno, ime je dobila po požaru koji je izbio 1689. godine pa su usled posledica požara, zidovi crkve ostali crni. Ono što će vas svakako oduševiti jesu stare crkve na čijim zidinama i danas postoje ostatci borbe mačevima. Brašov je takođe specifičan po najužoj ulici u čitavoj Evropi. Ona nosi naziv Strada Sfori i široka je svega 130cm. Legenda kaže, da parovi – ukoliko prođu ulicom a da se ne posvađaju ili ne dodirnu zidove – imaće uspešan brak i sreću u ljubavi.

  Bukurešt

  Bukurešt će vas apsolutno i definitivno ostaviti bez teksta. Krase ga veličanstveni parkovi, velike avenije i fantastične arhitektonske ideje koje su rezultat francuskih i italijanskih arhitekata.
  Zgrada Parlamenta će vas neizmerno prijatno iznenaditi podatkom da je unutrašnjost urađena u mermeru a tavanica izrađena od zlata. Poseduje 1100 soba.

 •  

  Transilvanija – Drakulin zamak – Bukurešt

  NAPOMENE:

  – Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum je 25 putnika).
  – Organizator zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr. gužva na granicama, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  – U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika (program je rađen na bazi 45 putnika, koji plaćaju punu cenu), agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanje ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

  Uz program “Transilvanija – Drakulin zamak – Bukurešt” važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Jungman Travel DOO, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš