oman i katar
Trajanje: 10 dana/9 noćenja, avionom
Lokacija: Doha, Muskat, Nizva, Sur, pustinja Wahiba, Wadi Šab, Fins...
Cena: FIRST MINUTE CENA 1790€
Rezerviši
 • Oman i Katar

  08 – 17.10.2024.

  13 obilazaka uključeno u cenu, samo 3 fakultativna

  10 dana / 9 noćenja, avionom

  5 noćenja u Muskatu i 4 noćenja u Dohi

  PROGRAM PUTOVANJA OMAN I KATAR:

  1. DAN (08.10.): Beograd – Muskat (putovanje Oman i Katar)

  Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 10:00h. Let QR 232 za Dohu. Transfer na let za Muscat QR 1148. Vreme između letova je 5 sati i 50 minuta. Vremenska razlika između Beograda i Dohe je +4 sata u korist Dohe. Poletanje za Muscat je u 00.35 (20:35 po beogradskom vremenu).

  2. DAN (09.10.): Muskat – Marina Bandar – Kraljevska opera (obroci: doručak i ručak)

  Dolazak na Međunarodni aerodrom Muskat vašim letom QR 1148 u 03:10 časova. Po dolasku upoznaćemo našeg vodiča u glavnoj sali za dolazak. Transfer do hotela Ramee Guestline 4* ili sličnog. Dolazak i prijavljivanje u hotel (standardno vreme dolaska u 14:00 časova). Za rani check in u 03:10, soba će biti rezervisana noć ranije.

  Doručak. Jutarnji transfer do Marine Bandar. Ukrcaćemo se na gliser u lokalnoj marini i idemo na more u potrazi za delfinima u njihovom prirodnom staništu. Ova živahna, inteligentna i fascinantna stvorenja mogu se uočiti kako plivaju u toplim vodama pored obale.  Iako nije zagarantovano da ćete videti delfine, iskusni kapetani su u stalnom kontaktu jedni sa drugima i obaveštavaju druge kapetane o tome gde su viđeni delfini – tako da postoji velika šansa da naiđete na delfine izbliza. Ako budete imali sreće, možda ćete čak videti i grbave kitove.
  Kasnije transfer do lokalnog omanskog restorana na ručak. Uživajte u tradicionalnoj omanskoj kuhinji posluženoj u tradicionalnom sedenju na podu.
  Nakon toga,  poseta Kraljevskoj operi. Kraljevska opera je vodeća umetnička i kulturna organizacija u Sultanatu Oman, i jedina operska kuća na Bliskom istoku. Povratak u hotel. Noćenje u hotelu Ramee Guestline 4* ili sličnom.

  3. DAN (10.10.): Muskat – Muttrah – Al Hamra – Nizva (obroci: doručak, ručak i večera)

  Doručak. Odjava iz hotela. Jutro ćemo započeti posetom Velikoj džamiji, najizuzetnijoj džamiji u Omanu. Nalazi se na prostoru od 416.000 kvadratnih metara. Kompleks džamije izgrađen je na izdignutom platou, u skladu sa tradicijom omanskih džamija koje su podizane iznad nivoa ulice. Može da primi do 20.000 vernika i sastoji se od glavne molitvene sale, sale za molitve za žene, natkrivenih prolaza, sale za sastanke i biblioteke koja sadrži oko 20.000 knjiga. Glavna karakteristika glavne molitvene sale je ručno rađen persijski tepih koji se sastoji od 1.700 miliona čvorova, težine 21 tone, napravljen u jednom komadu dimenzija 70×60 metara. Od faze projektovanja bilo je potrebno 4 godine da se završi, a bilo je uključeno 600 tkalja iz provincije Khurasan u Iranu.
  *Napomena: Dame koje posećuju džamiju moraju da pokriju glavu maramom i da ne nose šorts ili odeću bez rukava jer moraju biti potpuno pokrivene. Muškarci su obavezni da nose dugačke pantalone. Šorcevi nisu dozvoljeni.
  Zatim se vozimo prema Muttrah Souk-u – jednoj od najpopularnijih pijaca na Bliskom istoku. Prošetajte njegovim lavirintom uličica sa bezbroj robe, od uvezenih tkanina do egzotičnih orijentalnih začina, parfema i bogato ručno izrađenih artefakata. Poseta ovom centru stare četvrti Muskata čini divno iskustvo gde vazduhom lebde mirisi egzotičnih arapskih parfema i začina. Druge prodavnice su specijalizovane za poznate omanske handžare (bodeže), antikvitete, tradicionalni srebrni nakit i rukotvorine od bakra, kamilje kosti, drveta, kože i ručno rađene omanske nošnje.
  Nastavićemo do tvrđave Mutrah. Tvrđava se nalazi na vrhu brda. Uživajte u pogledu iz ptičje perspektive na šetalište i kvart Mutrah sa vrha. Pauza za ručak u lokalnom restoranu.
  Polazak u selo Al Hamra. Na putu do sela videćemo i tvrđavu Bahla. Selo Al Hamra je staro 400 godina, smešteno u podnožju planina Džebel Ahdara. Njegove višespratne kuće od blata su među najstarijim sačuvanim u Omanu. Dolazak u Nizva Apart Hotel 4* ili sličan. Večera. Noćenje.

  4. DAN (11.10.): Nizva Souk i tvrđava – Vahiba Sands (obroci: doručak, ručak i večera)

  Doručak. Odjava iz hotela. Ujutru ćemo posetiti Nizva Souk. Glavni vrhunac u Souk-u je aukcija stoke koja se održava svakog petka. Aukcija je tradicionalni način prodaje goveda poput ovaca, koza, krava i kamila. Dovoze ih vlasnici iz obližnjih sela. Ovo je ono što se ne može propustiti ako ste u Nizvi u petak. *(Napomena: Stočna pijaca je u svom najboljem izdanju između 6 ujutru i 9 ujutru)
  Impresivni kompleks Novi Souk je osetljivo dizajniran koristeći arhitekturu tvrđava Omana i elegantne islamske lukove. Klimatizovane sale ovog souka/pijace pune su svežeg voća i povrća, bilja i začina, ogromnih hrpa urmi i sveže ulovljene ribe. Ovo je i dalje najbolje mesto za kupovinu tradicionalnih srebrnih „handžara“ (ručno izrezbarenih omanskih bodeža) i beduinskog nakita, gde se srebro još uvek prodaje na kilogram.
  Zatim posetite tvrđavu Nizva sa njenom masivnom kružnom topovskom kulom, što je čini jednom od najupečatljivijih utvrđenja u Omanu. Izgrađena na čvrstoj steni, ogromna kula je dizajnirana da izdrži vibracije 24 topa. Panoramski pogled sa vrha pruža posetiocima pogled iz ptičje perspektive svuda oko Nizve i okolnih ravnica.
  Kasnije, vožnja do pustinje Vahiba. Pauza na putu za ručak sa porodicom Omani u Ibri. Posle ručka nastavak do Vahiba Sand-a. Na benzinskoj stanici, preći ćemo u vozila 4×4 da bismo nastavili do svog kampa u pustinji. Dolazak i prijavljivanje u kamp Sama Al Vasil ili sličan. (kamp ima komforne bungalove i sobe sa kupatilom). Posmatranje spektakularnog zalaska sunca iza pustinjskih dina.
  Večera. Noćenje.

  5. DAN (12.10.): Vahiba Sands – Sur – plaža kornjača (obroci: doručak, ručak i večera) – putovanje Oman i Katar

  Doručak u kampu. Jutarnje aktivnosti u kampu. Uživajte u predelu dina, jahanju kamila, vožnji quad četvorociklima (opciono, rezerviše se i plaća direktno u kampu).
  Kasna odjava iz kampa. Ukrcaćemo se u džipove do check pointa van pustinje i preći u autobus. Vožnja do drevnog Sura i poseta brodogradilištu čuvenih drvenih brodova zvanih dou (omanskih čamaca, koji se ovde grade potpuno ručno i od drveta). Kratki obilazak grada Sura i osmatračnice odakle imamo pogled na grad Sur iz ptičje perspektive. Kasnije čekiranje u hotelu Sur Grand 3* ili sličnom. Rana večera u hotelu. Posle večere vožnja do rezervata kornjača Ras Al Džinz i poseta utočištu za kornjače, gde noću zelene kornjače, posle putovanja od nekoliko hiljada kilometara, izlaze na obalu da polažu jaja.
  *Napomena: Posmatranje kornjača počinje u 21:00. Plaža kornjača udaljena je 45 minuta vožnje od hotela Sur Grand do rezervata za kornjače. Da bi se videlo gnježdenje kornjača gosti će morati da sačekaju svoj red. Period čekanja može biti duži od očekivanog. Nakon posmatranja kornjača povratak u hotel. Noćenje u hotelu Sur Grand 3* ili sličnom.

  6. DAN (13.10.): Sur – Vadi Šab – Bimah Sinkhole – Muskat – Doha (obroci: doručak, ručak i večera) – putovanje Oman i Katar

  Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Vadi Šaba. Ukrcavanje na ribarski čamac kako bismo prešli na drugu obalu. Odavde nastavljamo naš put do Vadi Šaba (približno 45 minuta hoda), prelepe oaze sa privlačnim bazenima u kojima se možete kupati. (Molimo ponesite peškire za kupanje). Svlačionice nisu dostupne. Nakon što smo proveli vreme u Vadiju, vraćamo se nazad.
  *Napomena: Od glavnog puta do bazena Vadi Shab potrebno je 45 minuta hoda. Za trekking je potreban dobar nivo kondicije, gosti ne moraju ići do poslednjeg bazena, ukoliko im to ne prija.
  Povratak ribarskim čamcem. (ko nije u mogućnosti da pešači može izabrati kraću rutu, ili sačekati grupu na plaži)
  Ručak u lokalnom restoranu. Kasnije ćemo se zaustaviti u “Bimah Sinkhole”, spektakularnom krečnjačkom krateru sa privlačnom hladnom plavo-zelenom vodom. Nastala erozijom, ili možda čak i udarom meteorite (niko nije siguran), smatra se da je ova vrtača jedna od najlepših vrtača na planeti.
  Posle toga idemo na kupanje na plažu Fins, jednu od prelepih plaža u Omanu sa belim peskom i plavom vodom. Savršeno mesto za kupanje. Provešćemo neko vreme na plaži (Molimo da nosite peškire za kupanje). Svlačionice nisu dostupne.
  Nastavak puta do Muskata. Transfer do restorana za večeru. Posle večere transfer do Međunarodnog aerodroma Muskat za vaš QR let koji polazi u 22:45 sati. Sletanje u Dohu (Katar) u 23:15, po lokalnom vremenu. Transfer do hotela Treffen House 4*, koji se nalazi u samom centu u neposrednoj blizini metro stanice. Prijava u hotel. Noćenje.

  7. DAN (14.10.): Doha – Souk Wakif – Msheireb – muzej Nafte (obroci: doručak i ručak) – putovanje Oman i Katar

  Kasni doručak. Polazak na turu obilaska centra Dohe, sa drevnom pijacom, možda i najautentičnijom pijacom bliskog istoka Souk Wakif. Pijaca se nalazi u pokrivenom lavirintu malih uličica, sa radnjama u kojima ćete videte zanatlije koje uživo izrađuju odeću, nakit, predmete od kože… Znate li da u Dohi postoji bolnica za sokole? Soko ima gotovo mitsko značenje u Kataru. Sokolarstvo je visokocenjena aktivnost. Imaćemo priliku da uživo, izbliza, vidimo sokole, kao i predmete koji se koriste za sokolarstvo – kape za sokole, rukavice za sokolare, nakit… Na kraju naše ture posetićemo izuzetno interesnatan Muzej nafte, koji svedoči o transformaciji malog ribarskog sela u današnji bogati Katar. Posle obilaska, u samom Souk Wakifu, probaćemo autentičnu hranu bliskog istoka, falafel, humus u maslinovom ulju, specijalitet u kiseloj pavlaci, u malom restoranu na otvorenom. Slobodno vreme. Noćenje.

  8. DAN (15.10.): Vožnja kajakom kroz šumu mangrova u katarskom parku prirode (fakultativno) 

  Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na izlet u svojevrsnu močvaru i šumu mangrova, gde ćemo kajacima prolaziti kroz zelenu oazu usred pustinje!!! Istražite šume mangrova u kajaku i doživite jedno od katarskih prirodnih čuda. Šuma mangrova Al Thakira je među najstarijim i najvećim šumama u Kataru i pravo je iznenađenje za većinu posetilaca u zemlji poznatoj po pustinjskom pejzažu. Ekosistem privlači ptice selice kao što su čaplje i flamingosi tokom određenih delova godine, a brojne vrste riba i rakova mogu se naći tokom cele godine.
  Po dolasku u kamp Al Thakira, dobićete bezbednosni brifing pre nego što krenete da istražujete mangrove. Tempo je opušten kako bi se osiguralo da je tura dostupna čak i za neiskusne kajakaše, a takođe ćete naučiti više o ekologiji šume mangrova. Tura traje oko 5 sati. Poslepodnevni povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  9. DAN (16.10.): Doha – krstarenje drevnim brodom i plaža (fakultativno)

  Doručak. Slobodno vreme ili fakulativni odlazak na krstarenje zalivom čuvenim dou brodom, onim koje smo videli u brodogradilištu u Suru. Uz piće tokom obilaska, odlazimo na drugu obalu, u moderni deo Dohe sa spektakularnim neboderima, svojevrsnom arhitektonskom muzeju moderne arhitekture. Odlazak u moderni deo Dohe, na jednu od najlepših plaža B12 Beach Club Doha – Westbay. Na ovoj fenomenalnoj plažu uz ulaznicu dobijate krevet – ležaljku, vodu i peškir. (u Dohi, najlepše plaže nisu javne, već su pod koncesijom i uređene su kao klubovi). Povratak u hotel. Noćenje.

  10. DAN (17.10.): Doha – Beograd

  Rano ustajanje. Uzimanje lanč paketa i transfer na aerodrom. Direktan let QR 231 za Beograd u 07:05. Predviđeno sletanje u na Beogradski aerodrom u 11:20h, po lokalnom vremenu. Kraj usluga.

  Oman i Katar

  Redovna cena aranžmana  1 890 €

  First minute cena aranžmana –  1 790€

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dana pre početka aranžmana
  – Odloženo plaćanje: 60% prilikom rezervacije, ostatak (40%) na rate čekovima (realizacija čekova do kraja 2024. godine)
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA JUNGMAN TRAVEL
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  – NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

  Aranžman Oman i Katar obuhvata:

  – Međunarodne letove Beograd – Doha – Muskat, Muskat – Doha i Doha – Beograd (let sa presedanjem u Dohi, u odlasku. Ostali letovi su direktni. Ekonomska klasa),
  – Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu, YQ taksu za gorivo (avio takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama cena),
  – Transfere: aerodrom – hotel i hotel – aerodrom u Muskatu i Dohi,
  – Smeštaj u 1/2 sobama, u predviđenim hotelima ili sličnim:
  – 09 – 10.10. – Ramee Guestline hotel 4* (standardna soba) – noćenje sa doručkom. * Uz uključeno noćenje  8. na 9.10., po dolasku u Oman
  – 10 –  11.10. – Nizva Hotel Apartman 3+* (standardna soba) – polupansion
  – 11  – 12.10. – Sama Al Vasil Camp Chalet (kamp sa prostranim sobama sa kupatilom) – polupansion
  – 12 – 13.10. – Sur Grand Hotel 3+* (standardna soba) – polupansion
  – 13 – 17.10. – Treffin house 4* (standarna soba) – noćenje sa doručkom
  – ručkovi od 02-07. dana boravka
  – sve obilaske prema programu
  – Prevoz autobusom sa 45 sedišta u Omanu od 2. dana po dolasku do 5. dana po odlasku
  – šatl prevoz od Bidije do kampa Sama Al Vasil i nazad do Bidije, vožnja po dinama vozilima 4×4 (4 osobe po vozilu)
  – Pratioca grupe koji govori srpski jezik
  – Usluge vodiča na engleskom jeziku u Omanu
  – Flaširana voda tokom obilazaka u Omanu
  – Ulaznice u Omanu gde god je primenljivo
  – Turu obilaska Dohe sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku
  – Uslugu organizacije putovanja

  Aranžman Katar i Oman ne obuhvata:

  Fakultativne izlete:
  – Izlet u trajanju od 5 sati, kajacima kroz šumu mangrova – 130€ (uključuje transfer iz hotela, opremu za kajake, kajake, iskusne vodiče, mali lanč paket, sokove i vodu)
  – Krstarenje drvenim dou brodom u Dohi – 30€ (uključuje krstarenje brodom za našu grupu, piće i vodu tokom krstarenja)
  – Odlazak na plažu B12 – 40€(uključuje prevoz taksijem do plaže, ležaljke, peškir i vodu)
  – doplatu za 1/1 sobu – 250€ po osobi za ceo period boravka
  – obavezno putno zdravstveno osiguranje – obavezno za putovanja u OMAN i KATAR (kupuje se, uz asistenciju agencije, ili od nekog od osiguravača po ličnom izboru)
  – Ulaznice u Kataru gde god je primenljivo
  – Individualne troškove putnika
  – Bilo koji troškovi koji nisu navedeni u programu

  NAPOMENA: *Sve cene fakultativnih izleta u programu Oman i Katar podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u svetu, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

  SLIKE

 • Oman i Katar

  Preuzmite program putovanja Oman i Katar u WORD/PDF

  NAPOMENE: (Putovanje Oman i Katar)

  *Napomena za prtljag: Avio kompanija QATAR AIRLINES dozvoljava 23 kg kofer + 8 kg ručni prtljag

  Napomene za ulazak u Oman i Katar

  – Za ulazak Katar za državljane Republike Srbije potrebna je viza koja se izdaje prilikom dolaska na aerodrom. Za ulazak i turistički boravak do 30 dana nije potrebna viza za Oman, ali je za Oman neophodno putno zdravstveno osiguranje, koje može obezbediti agencija, ili putnici mogu samo izabrati osiguravajuću kuću koju žele.

  – Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti stariji od šest meseci od datuma povrtaka sa putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.

  – Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

  Uslovi izmena putovanja Oman i Katar

  – Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa,

  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti),

  – Svi putnici, po prihvatanju programa, obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije.

  Napomene u vezi smeštaja

  – Smeštajni objekti u programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Omana i Katara,

  – Putnik je dužan da agenciju, za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)

  – Zа vreme trаjаnjа turističkog putovаnjа Oman i Katar, nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji, nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа, zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći.

  Obaveza potrošača

  – Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, ili nа drugi odgovаrаjući nаčin obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа.

  – Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret.

  Obaveza prodavca

  – Prodavac je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Jungman Travel d.o.o., Pivarska 13, Čačak; telefon: +381 32-34-34-10; e-mail: jungmantravel@mts.rs; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je: Ivan Petrovic.

   

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.

  Uz ovaj program važi cenovnik br 1. od 07.03.2024.

  Turistička agencija JUNGMAN TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 50.000 € (polisa osiguranja br. 470000057828) osiguravajuće kompanije “TRIGLAV osiguranje a.d.o.”. za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Garancija putovanja aktivira se prijavom korisnika garancije putovanja pisanim putem, preko e-mail-a, telegramom ili na neki drugi sličan način na adresu: TRIGLAV osiguranje a.d.o. Novi Beograd, Milutina Milankovića 7A, tel: +381 11 33 05 100, e-mail: office@triglav.rs

Meni
Najtraženije
Call Now ButtonKlikni da pozoveš