Transilvanija - zamak Bran
Trajanje: 15 - 18.02.2024. 4 DANA / 3 NOĆENJA
Lokacija: Transilvanija
Cena: FIRST MINUTE CENA 199€
Rezerviši
 • TRANSILVANIJA DAN ZALJUBLJENIH

  Uključeno u cenu: razgledanje Alba Julije, Sigišoare, Brašova i Sibiua

  Fakultativno: Salina Turda, zamak Hunedoara, Bran i Sibiu

  15 – 18.02.2024.

  4 dana / 3 noćenja, autobusom

  PROGRAM PUTOVANJA TRANSILVANIJA DAN ZALJUBLJENIH:
  1. DAN: Beograd – Hunedoara – Alba Julija (putovanje Transilvanija Dan zaljubljenih)

  Polazak u 07h iz Beograda (parking kod Muzeja 25.maj). Nastavak putovanja preko Vršca i Temišvara… Dolazak u srce Transilvanije u mesto Deva i obilazak tamošnjeg dvorca Hunedoara iz XIV veka, najreprezentativnijem izdanju profane gotike u Transilvaniji, u kojem je živeo čuveni ugarski regent Hunjadi Janoš opevan kao Sibinjanin Janko. Fakultativna poseta zamku. Nakon obilaska zamka polazak za Alba Juliju, grad bogate istorije iz rimskog i srednjovekovnog perioda. Smeštaj u hotel. Kraći odmor i panoramska šetnja starim gradom. Slobodno vreme. Noćenje.

  2. DAN: Alba Julija – Salina Turda (putovanje Transilvanija Dan zaljubljenih)

  Doručak. Polazak na panoramsko pešačko razgledanje Alba Julije: Rimokatolička Katedrala, Batjaneum biblioteka, Pravoslavna crkva Ujedinjenja, Zdanje Babilon – Nacionalni Muzej, Palate Apor i Principalia kao i Univerzitet. Upoznaćemo se sa bogatom rimskom istorijom i borbom Rima i Dačana na ovim prostorima.  U nastavku obilazak srednjovekovnih spomenika, stare tvrdjave sa fortifikacijskim zidinama, pravoslavne crkve, kao i katedrale gde se nalazi grob Sibinjanin Janka (Hunjadi Janoša)… Slobodno vreme za individualno razgledanje i ručak. Slobodno popodne za obilazak Muzeja ili fakultativno odlazak autobusom u gradić Turda i obilazak jednog od najvećih srednjovekovnih rudnika soli, Salina Turda. Ovo spektakularno zdanje je sada vazdušna banja i zabavni park prilagođen za celodnevni obilazak gostiju sa zabavnim sadržajem, igrama za decu, ringišpilom kao i podvodnim jezerom sa vožnjom čamcima. Neverovatan doživljaj upotpunjuje i bar i suvenirnica na dnu pećine. Povratak u hotel. Slobodno vreme u starom gradu za individualno razgledanje. Uveče fakultativno odlazak na večeru u tradicionalni restoran. Slobodno vreme. Noćenje.

  3. DAN: Alba Julija – Sigišoara – Brašov (putovanje Transilvanija Dan zaljubljenih)

  Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije u kojem je 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš – Drakula. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Poseta Muzeja je fakultativna. Dolazak u Brašov, centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva iz XV veka, stara gradska većnica… Poseta Muzeja je fakultativna. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u okolini Brašova. Slobodno veče. Noćenje.

  4. DAN: Bran – Sibiu – Beograd (putovanje Transilvanija Dan zaljubljenih)

  Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja do zamka Bran iz XIII veka, u kojem je Drakula bio zatočen. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Fakultativna poseta zamku. Dolazak u Sibiu, grad koji je nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg , na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental i rimokatolička, jezuitska crkva; Mali trg, sa Savetnom kulom; Trg Huet, sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka; Ulica Mitropolije, u kojoj se nalazi saborna crkva Erdeljske mitropolije… Sibiu odiše tradicijom i sjajnom arhitekturom iz različitih perioda. Slobodno vreme za šetnju i individualni obilazak. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Povratak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

  Transilvanija Dan zaljubljenih

  FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA – 199€

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Doplate i popusti: I dete 0-4g gratis (dete ima sediste u autobusu, ali koristi zajednički ležaj), I dete 4-12 god. ima popust 30% na cenu aranžmana u pratnji dve punoplatežne osobe (dete koristi pomoćni lezaj). Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 30 €. Doplata za 1/1 sobu – 60€ za 3 noći.
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

  Način plaćanja:

  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja,
  – Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3 jednake mesečne rate, čekovima građana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu,
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina,
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Jungman Travel.

  Aranžman Transilvanija Dan zaljubljenih obuhvata:

  – Prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem te audio i video-opremom)
  – Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom ( doručak švedski sto ) u hotelu „Transilvania“ 4* – Nalazi se u Alba Juliji, u blizini zidina starog grada. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovsku televiziju, wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, pojedine sobe poseduju terasu. U sastavu hotela su: recepcija, frizerski salon, restoran, aperitiv bar
  – Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom ( doručak švedski sto ) u hotelu Apollonia 3* ili sličan – Nalazi se u okolini centra Brašova. Hotel poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovsku televiziju, wi-fi, telefon, sopstveno kupatilo, pojedine sobe poseduju terasu. U sastavu hotela su: recepcija, restoran, aperitiv, vinarija…
  – Razgledanje Alba Julije, Sigišoare, Brašova i Sibiua
  – Usluge vodiča na putovanju
  – Troškovi organizacije putovanja

  Aranžman Transilvanija Dan zaljubljenih ne obuhvata:

  – Individualne troškove
  – Fakultativne izlete: Salina Turda – rudnik soli 20 €, večera u restoranu 20 €
  – Ulaznice za zamkove Hunedoara i Bran – ukupno 20€
  – Ulaznice za muzeje u Alba Juliji, Sigišoari i Sibiu – individualno
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Triglav osiguranja
  – Doplata za 1/1 sobu – 60 € za 3 noći.

  Možete pročitati o Mističnoj Transilvaniji u našem blogu.

 • Napomene u programu Transilvanija Dan zaljubljenih:

  Svaki putnik je u obavezi da poseduje važeću putnu ispravu (kopija stranice sa ličnim podacima se dostavlja agenciji) koja mora važiti još 3 meseca od datuma povratka sa putovanja. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za neispravnu putnu dokumentaciju, ne dobijanje vize za kategoriju građana kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU, u tom slučaju će se smatrati da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja agencije.

  Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Robinson, usaglašeni sa YUTA standardom
  Cenovnik br.1 od 20.12.2023.

  Organizator putovanja: ROBINZON d.o.o., Beograd. Kategorija Licence A br. OTP 120/2021 od 13.10.2021. Uz ovaj aranžman važe Opšti Uslovi putovanja agencije Robinzon d.o.o. U skladu sa odredbama Zakona o Turizmu Organizator ima GARANCIJU PUTOVANJA Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 119/2021 od 30.11.2021.god, Bankarska garancija 068/2021 od 03.12.2021.god. Akcionarskog drustva “Expobank” u visini 30.000 €. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slucaja kod Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU “YUTA”, 0113228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš