Lokacija: Grčka, Bugarska, Severna Makedonija, Crna Gora
Rezerviši

POŠTOVANI PUTNICI,

KAKO BI STE BILI BLAGOVREMENO INFORMISANI šaljemo vam ZVANIČNU informaciju o trenutnim zvaničnim uslovima ulaska u pojedine zemlje.

Grčka – Kontaktirali smo Grčko- srpsku komoru u Solunu i konzulate i ambasade u Grčkoj. Prema današnjim podacima od 15. juna grčka granica biće otvorena za sve srpske državlјane. Oni neće morati da idu u karantin, niti da imaju negativne rezultate testa na korona virus. Srbija je u grupi sa 20 zemalјa za čije državlјane je Grčka u prvoj fazi otvorila svoje granice. Kada je u pitanju putovanje automobilima, pravilo da samo dvoje mogu da se voze, u Grčkoj NIJE na snazi.

Severna Makedonija- Situacija je ne promenjena nema ulaska u S. Makedoniju (osim za radnike; montere) kao ni tranzita putnika. Vlada S. Makedonije još uvek nije donela odluku o datumu otvaranju granica, kao ni o preporukama i smernicama za tranzit do Grčke.

Crna Gora– Juče je doneta odluka o otvaranju granica ali za državljane Srbije je i dalje zatvorena jer ne ispunjavamo epidemiološki kriterijum Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Jednom sedmično će Koordinaciono telo za zarazne bolesti CG revidirati spisak.

Bugarska  – i dalje je na snazi zabrana ulaska srpskih državljana u Bugarsku do 1.juna, sa izuzetkom sledećih kategorija – srpskih državljani sa važećom dozvolom boravka u Bugarskoj, ukoliko su članovi porodice bugarskih državljana, ako su u tranzitu, i za pojedine kategorije medicinskih radnika. Ukoliko se ostaje duže od 7 dana na teritoriji Bugarske postoji karantin. Od 1.juna se očekuju nove mere koje bi trebalo da budu blaže. Tako da je preporuka da se sačeka taj datum.

IZVOR: PRIVREDNA KOMORA SBIJE

 

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš