Trajanje: 26-27. AVGUST 2023. 2 DANA / 1 NOĆENJE
Lokacija: Leskovac, Niška Banja, Niš, Medijana, Ćele kula, Niška tvrđava
Cena: 8 500 RSD
Rezerviši
 • LESKOVAČKA ROŠTILJIJADA i NIŠ

  topla Niška banja, carska Medijana, gastronomski raj i vina u amforama

  izlet vikend: 26-27. AVGUST 2023.

  2 dana / 1 noćenje, autobusom

   

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. DAN: BEOGRAD – NIŠ – LESKOVAC (putovanje Leskovačka roštiljijada i Niš)

  Polazak 08:00h sa Novog Beograda, od stanice gradskog autobusa (autobus 60) pored Brankovog mosta (preko puta TC Usce, pored skejt parka). Vožnja prema Nišu, uz usputnu pauzu.

  Zatim, dolazak u Nišku Banju. Fakultativno kupanje u bazenu sa termalnom vodom i/ili tradicionalno “brčkanje nogu u toploj vodi Niške banje” (poneti peškirić za noge). Voda oslobađa od stresa i napetosti, a termomineralna voda u bazenu hotela Radon (specijalne bolnice) i uređenog vodotoka u parku, u Niškoj Banji, ima i dodatni terapijski efekat. Banjski radon stimuliše ćelije i vrši regeneraciju organizma, pa ga nazivaju “eliksir mladosti”. Zbog toga,  hotel poseduje ceo lekarski tim, koji preporučuje ograničeno vreme kupanja u bazenu, ali sasvim dovoljno da se postigne najbolji efekat za naše zdravlje. I u samom centru banje su i staze zdravlja koje vode kroz šumu, dužine od 350 do 1400 m.

  Potom, odlazak u Leskovac. Prisustvo manifestaciji “Leskovačka roštiljijada” i slobodno vreme. Program manifestacije podrazumeva niz roštiljdžija, koji na svojim štandovima prave razne specijalitete od mesa, koje posetioci mogu da degustiraju. Svojevrstan festival mesa u ovom delu Evrope prati i program zabavnog karaktera u vidu koncerata muzičara i duvačkih orkestara. Posebna atrakcija je takmičenje u pravljenju najveće pljeskavice.
  Potom odlazak u Niš i smeštaj u hotel. Noćenje.

  2. DAN: NIŠ – BEOGRAD (putovanje Leskovačka roštiljijada i Niš)

  Doručak. Razgledanje grada i fakultativno gradskih znamenitosti: carska palata Medijana, Ćele kula i Muzej – arheološka sala, zatim šetnja kroz Stari grad Nišku tvrđavu. Slobodno vreme za ručak. Fakultativno odlazak u vinariju Malča, jedinu vinariju kod nas u kojoj se vino čuva kao u rimsko vreme, u velikim amforama. Obilazak vinarije, koji predstavlja Putovanje kroz vinsko vreme, gde se gosti upoznaju sa vinskom proizvodnjom u 4 različite vinske kuće: Rimska kuća, Nemanjića kuća, Jugoslovenska kuća i Savremena vinarija. Degustacija vina.
  Povratak u Beograd u večernjim satima. Kraj programa Leskovačka roštiljijada i Niš.

  LESKOVAČKA ROŠTILJIJADA i NIŠ

  Redovna cena aranžmana 9.900 RSD
  Snižena cena aranžmana 8.500 RSD

   

  NAČIN PLAĆANJA:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja;
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina);
  – Čekovima građana na maksimalno 2 rate;
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Jungman Travel-a

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – prevoz modernim, turističkim autobosima sa audio-video opremom, klimom
  – noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Nišu u 1/2 i 1/3 sobama
  – usluge vodiča u svakom autobusu
  – troškove organizacije putovanja.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  — ulaznica za bazen u Niškoj Banji – 600 RSD
  – ulaznice za Medijanu, Ćele kulu, Muzej (arheološka sala) – 1.200 RSD
  – odlazak u vinariju Malča i degustacija vina – 1.200 RSD (3 vrste vina+sir)
  – individualne troškove putnika

  *Sve cene fakultativnih izleta, u okviru putovanja Leskovačka roštiljijada i Niš, podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u Evropi, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

   

  OPIS LOKACIJA na putovanju Leskovačka roštiljijada i Niš:

  Leskovac

  Leskovac je grad u slivu čak 5 reka (“srpsko petorečje”). Iako je to stari grad i tragove su u njemu ostavili mnogi narodi, danas je najčuveniji po leskovačkom roštilju. Ovom fenomenu posvećena je Leskovačka roštiljijada, festival roštilja i gurmanluka, koji privlači veliki broj posetilaca. Leskovčani imaju recept za svoj roštilj:
  “Ako nemaš merak na jedenje, ne se pipaj oko ćevapi. Ćevapi su za ljudi. Od meljeno meso od plećku, od šiju na bika i od paflaku. Kad se ubavo izmesi, turi se na led, da prespie. Ujutro se izmelje još jed’n put. Kad meso odvugne – turi se na žar. Ćumur mora da je iz planinu. Domaćica da je ubava. Domaćin da ne e budala. Kad se toj udesi, ćevap sam ripne na čoveka, u tanjir. Takvi ćevapi praviv se u Leskovac!”

  Niška Banja

  Ovu banju su od davnina koristili mnogi narodi, koji su boravili na ovom području. Početkom naše ere, voda iz nje je bila provedena do carske palate Medijane. Koristili su je i naši vladari. U Niškoj Banji nalazi „Kraljeva vila“, zato što je tu često boravio kralj Aleksandar Karađorđević. 
  Bogatstvo Niške Banje sastoji se od 5 izvora lekovitih voda i prirodnog mineralnog blata – peloida. Dva od njih su topla radioaktivna vrela i zahvaljujući njima, Niška Banja važi za naše najradioaktivnije prirodno lečilište. Kroz park Niške banje prolazi betonirano, uređeno korito potoka sa toplom termalnom vodom i na njegovim ivicama sede posetioci i brčkaju noge u toploj vodi.

  Niš

  Niš je najveći grad u jugoistočnoj Srbiji i treći grad po veličini u Srbiji. Na teritoriji grada živi preko 400.000 stanovnika. Grad se nalazi oko 230 kilometara od Beograda, na reci Nišavi, nedaleko od njenog ušća u Južnu Moravu. Niš je naselje na raskrsnici važnih puteva i bio je naseljen od davnih vremena. U antičko vreme nosio ne naziv Nais i u njemu su rođena dva rimska cara: Konstantin Veliki i Konstancije III, pa poseduje i carsku palatu, Medijanu. Tokom istorije, u Nišu živelo više naroda i grupa, a u novijoj istoriji, od Turaka je oslobođen 1878. i od tada je ponovo u sastavu Srbije. Uticaj različitih naroda koji su živeli na teritoriji današnjeg grada Niša primećuje se u kulturnom nasleđu grada.

  Medijana (lat. Mediana) je rimska carska palata u Nišu. Medijana je građena kao raskošna kuća rimskih velikodostojnika na poljskim imanjima. Predivni mozaici na podovima zdanja svedoče da je tu boravio car i njemu bliski ljudi. Danas je glavna palata otkopana, nalazi se pod velikim krovom i svi prekrasni mozaici su otkriveni i dostupni oduševljenom pogledu posetilaca.

  Vinarija Malča

  Vinarija Malča – je vinski podrum, neobičan po svojoj strukturi. Obilazeći vinariju, gosti učestvuju u Putovanju kroz vinsko vreme obilazeći 4 vinske kuće: Rimska kuća – sadrži osam ukopanih gruzijskih amfora, koje su najstariji sudovi za vino, i koji su se koristili još 6.000 godina pre naše ere. Nemanjića kuća – u doba Nemanjića počelo je korišćenje drvenih buradi i Srbi su prihvatili hrišćanstvo, pa je ovaj deo vinarije uređen u skadu sa tim vremenom. Jugoslovenska kuća – podrum sa početka i sredine XX veka sa destilerijom i betonskim tankovima, ukopanim u zemlju. Savremena vinarija – oprema koja omogućuje da se svaki tehnološki postupak izvede kako je zamišljeno.

   

 • LESKOVAČKA ROŠTILJIJADA i NIŠ

  Preuzmite program putovanja Leskovačka roštiljijada i Niš u PDF / Word

  NAPOMENE:
  Rok za prijavu i raspored sedenja

  – Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta. – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. – U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće,

  Uslovi izmene progama Leskovačka roštiljijada i Niš

  – Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

  – Svi putnici, po prihvatanju programa, obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije

  Smeštaj

  – Smeštajni objekti u programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Srbije.
  – Putnik je dužan da agenciju, za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka,

  Cene

  – U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana,
  – Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju,

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)

  – Zа vreme trаjаnjа turističkog putovаnjа Leskovačka roštiljijada i Niš, nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji, nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа, zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći.

  Obaveza potrošača

  – Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, ili nа drugi odgovаrаjući nаčin obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа.

  – Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret.

  Obaveza prodavca

  – Prodavac je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Jungman Travel d.o.o., Pivarska 13, Čačak; telefon: +381 32-34-34-10; e-mail: jungmantravel@mts.rs; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je: Ivan Petrovic.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
  Uz ovaj program važi cenovnik br.1 od 20.07.2022.

  Turistička agencija JUNGMAN TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 30.000 € (polisa osiguranja br. 470000054116) osiguravajuće kompanije “TRIGLAV osiguranje a.d.o.”. za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Garancija putovanja aktivira se prijavom korisnika garancije putovanja pisanim putem, preko e-mail-a, telegramom ili na neki drugi sličan način na adresu: TRIGLAV osiguranje a.d.o. Novi Beograd, Milutina Milankovića 7A, tel: +381 11 33 05 100, e-mail: office@triglav.rs

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš