Skijalište Jahorina - među najlepšim na svetu

Skijalište Jahorina svrstano među najlepša i najneobičnija skijališta na svetu!

Comment are off

Britanski portal, “Business Insider”, objavio je spisak od sedamnaest zadivljujuće lepih i neobičnih skijaških destinacija u svetu. Na šesnaestom mestu nalazi se skijalište Jahorina u Bosni i Hercegovini (opština Pale, Republika Srpska). Do ove planine se lako može doputovati iz inostranstva, pošto se blizu nalazi sarajevski aerodrom. Na stazama Jahorine, između ostalog, održana su takmičenja žena u alpskim disciplinama na 14. zimskoj Olimpijadi 1984. godine.

Jahorina je veoma lepa planina u Republici Srpskoj. Nalazi se iznad Sarajeva i spada u jednu od olimpijskih planina. Zimske olimpijske igre su u Sarajevu organizovane 1984. godine. Tada je napravljeno i opremljeno savremeno skijalište Jahorina. Planina Jahorina zimi ima dovoljno kvalitetnog snega, pa skijalište radi sa puno uspeha i danas. Zaposleni se veoma trude da unaprede svoje poslovanje. Osim odličnih uslova za iskusne skijaše, skijalište Jahorina i ceo Olimpijski centar Jahorina, posvećuju posebnu pažnju i deci. U zimskoj sezoni 2023. godine, Olimpijski centar Jahorina dobio je prestižnu međunarodnu nagradu, od strane Svetske skijaške federacije FIS. To je laskava nagrada za najkreativnije obeležavanje Svetskog dana snega. Ovu nagradu dobili su zbog velikog broja lepih i tradicionalnih akcija, među kojima se ističu akcije “1000 skijaza našu decu” i “1000 kaciga za našu decu“.

Akcije imaju nekoliko važnih ciljeva. Prvo, da skijanje učine dostupnim svoj deci, bez obzira na imućnost porodice, kao i da se promoviše čudesna priroda i prave vrednosti. Ne manje važan cilj je i vraćanje dece zdravom načinu života i i fizičkoj aktivnosti, a udaljavanje od telefona i „virtuelnog sveta“. Takođe, deca uče o prirodi, o ponašanju i snalaženju u prirodnom okruženju, razvijaju svoje samopouzdanje i stvaraju ljubav prema planini i njenom svetu prirode.

Ako se odlučite da zimu provedete upravo na Jahorini, Jungman Travel Vas poziva da budete gosti u planinskoj kući “Jahorinka”! Sve detalje možete videti ovde.

Ceo spisak najlepših skijališta možete videti na ovom linku.

 

O Jungman Travel-u
Meni
Najtraženije
Call Now ButtonKlikni da pozoveš