Trajanje: 08-13. septembar 2020. 6 dana / 5 noćenja
Lokacija: Uvac, Zlatar, Novi Pazar, Zlatibor
Cena: Cena aranžmana 205 eur/ deca 165 eur
Rezerviši
 • UVAC LETOVANJE ZLATIBOR I ZLATAR  2020

  Uz mogućnost fakultativnih izleta na slapove Sopotnice, Jadovnik, Peštersku visoravan i Novi Pazar

   08-13. septembar, 15-20. septembar 2020.

  6 dana / 5 noćenja(polupansion) / autobusom

  Program putovanja:

  1. dan: Beograd – Ovčar Banja – Ivanjica – Sjenica.

  Polazak iz Beograda oko 07:00. Pauza u Ovčar Banji i obilazak manastira Blagoveštenje, u kome se zamonašio blaženopočivši patrijarh Pavle. Manstir Blagovesti ima i interesantnu česmu sa dve lule iz kojih istilu vode sa dva izvora. Jedna je vrela, termomineralna voda, a druga je hladna izvorska. Nastavak puta preko Požege i Arilja. Obilazak baroknog centra Ivanjice,  stare hidrocentrale na reci Moravici i vodopada na obližnjoj brani. Pauza za ručak. Putovanje do Sjenice preko Javora. Dolazak u hotel Borovi u okviru koga se nalazi uređeno veštačko jezero (bazen) za kupanje. Smeštaj. Poslepodnevna šetnja Sjenicom i obilazak džamije Sultanije Valide, Srpske pravoslavne crkve i centra grada. Večera. Noćenje.

  2. dan: Sjenica – Uvac – Sjenica

  Doručak. Polazak do kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac. Ukrcavanje u čamac i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa. Obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. U povratku kupanje u kanjonu ispod srednjovekovne tvđave Klek (u zavisnosti od vremenskih uslova).  Po povratku u kamp čeka nas ručak na  plaži: Heljdopita i čuveni sjenički sir kao predjelo i gulaš sa salatom ili sjenički ćevapi kao glavno jelo. Ukrcavanje u džipove i safari od 20 minuta u jednom smeru po livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima u kamp rendžera. Kupanje. Povratak u hotel u Sjenici. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

  3. dan: Sjenica – Jadovnik – Sopotnica – Sjenica

  Doručak i slobodno vreme za uživanje u jezeru ispred hotela, ili fakultativna tura na Jadovnik i slapove Sopotnice. Ukrcavanje u džipove i zemljanim putevima vožnja prema vidikovcu Veliki vrh, sa druge strane visoravni. Nastavak puta prema Jadovniku i izlazak na Katunić (1733 mnv). „Jadovnik je lep, umiljat. Ima dana kada se Jadovnik kupa na svetlosti sunca, a dole Limsku dolinu pritisla bela, gusta magla. Ali zna on zna da bude strašan. Kad privuče na sebe gustu maglu, pa se ne vidi ni prst pred okom, tada po njemu nema kretanja, postali ste zarobljenici planine. A zimi, kad je sneg veliki i sve je ravno, ponegde se vidi samo vrh neke smrče. Ne znate gde ste, kao da ste na morskoj pučini…Čudnovate su čari i kontrasti Jadovnika“, rekao je o toj planini autor knjige „Jadovnik – zapisi s planine“, Branko Zejak. Moguć je ručak u planinarskom domu uz prethodnu najavu. Odlazak na slapove Sopotnice. – izvor reke nalazi se na visini od oko 1000 metara i pravi veliki broj vodopada, od kojih su neki visoki i do 20 metara.
  Ovo zaštićeno prirodno dobro obuhvata izvorište površinskog toka reke Sopotnice s više stalnih i povremenih karstnih vrela i izvora koji formiraju tokove.
  Bigar Sopotnice prostire se od najviših vrela na 1.120 m nadmorske visine do poslednjeg vodopada na 850 m nadmorske visine. Sedam nivoa zaravnjenih lepezastih kaskada, različitih dimenzija i izraženosti, slapovito obrušavanje vode i brojni vodopadi na ivicama terasa – osnovna su vrednost ovog prirodnog dobra. Pored toka i vodopada, atrakcija su stare i obnovljene vodenice. Povratak u hotel u Sjenici. Večera. Noćenje.

  4. dan: Sjenica – *Farma Caričina

  Doručak. Slobodno vreme za uživanje u jezeru ili fakultativni izlet do Peštera i  farme Caričina. Farma Caričina je smeštena u istoimenom selu na Pešterskoj visoravni,na 16-om kilometru od Sjenice, koja je ukrašena mnoštvom izvora planinske vode i kako sama legenda kaže: ,,to je mesto u kojem je odmarala i boravila Carica Jelena, supruga cara Dušana silnog” pa predpostavlja se da je po samoj legendi selo dobilo ime.  Pešačka tura, gde ćemo  uživati u predelima netaknute prirode do  izvora.  Ručak u prirodi: sveže jagnjeće pečenje sa salatom i pecivomOpis destinacije: Ukoliko odlučite da posetite Caričinu,za Vas ćemo organizovati prevoz od hotela do istoimenog sela. Takođe, organizovaćemo posetu ergeli konja, pešačke ture, a kao sami vrhunac uživaćete u degustaciji proizvoda (mleka, sira, kajmaka, planinskog čaja…).  Večera. Noćenje.

  5. dan: Sjenica – *Novi Pazar – Sjenica

  Doručak. Polazak na izlet u Novi Pazar. Obilazak manastira Sopoćani i Đurđevi stupovi, obilazak centra Novog Pazara sa vodičem. Povratak u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

  6. dan: Sjenica – Ljubiš – Mušvete – Zlatibor – Beograd(Novi Sad)

  Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje preko Zlatara (pauza za kafu kod hotela Panorama) ka Zlatiboru, i obilazak čarobnih predela sela Ljubiš. Posle toga  poseta selu Mušvete na degustaciju dalmatinske pršute i vina u zlatiborskom selu… Neobična stvar je da je jedan Dalmatinac otkrio da je za njegovu pršutu najbolji novi dom upravo Zlatibor.  Poseta preduzeću „Aćim“ koje se bavi proizvodnjom trajnih suvomesnatih proizvoda i vina. Degustacija dalmatinskog pršuta sa Zlatibora, dalmatinske pančete, kulena i vina. Odmor i kafa na Zlatiboru. Savršen kraj ture… Polazak za Beograd i dolazak u večernjim časovima.

  UVAC LETOVANJE ZLATIBOR I ZLATAR 2020

  Cena aranžmana 205 EUR

  Cena aranžmana za decu do 12 godina 165 EUR

   Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

  *PRIMAMO VAUČERE  REPUBLIKE SRBIJE!

  *ZA SVE PUTNIKE KOJIMA JE AGENCIJA  Jungman Travel IZDALA POTVRDE VAŽE I KORONA VAUČERI  

  * Vaučer mora glasiti isključivo na ime osobe koja koristi aranžman

  UKOLIKO ŽELITE DA LETUJETE U SRBIJI VAN NAŠIH ARANŽMANA, POGLEDAJTE  CENOVNIKE HOTELA SA KOJIMA MI SARAĐUJEMO KLIKOM NA LINK:

  HOTELI I APARTMANI U SRBIJI

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Uvac Letovanje Zlatibor i Zlatar obuhvata:
  – Vanlinijski prevoz kombijem, minibusom ili autobusom (visokopodni ili dabldeker, a/v oprema, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  – 5 polupansiona u hotelu Borovi u Sjenici (1/2 ,1/3 sobe)sa TV-om, TWC, fenom. Doručak i večera su na bazi klasičnog posluživanja,
  – Usluge vodiča i lokalnih vodiča,
  – Obilazak manastira Blagoveštenje, Ivanjice i Ljubiša,
  – Ručak na plaži na Uvcu,
  – Izlet i vožnju čamcima na Uvcu, ulaznicu za ulazak u rezervat prirode, ulaznicu za Ledenu pećinu, lampe za pećinu (lampe ne moraju doboti svi turisti, u zavisnosti od broja ljudi),
  – Degustaciju pršute, kulena, pancete, rakije i vina, kao i obilazak proizvodnje u preduzeću Aćim,
  –  Poludnevni izlet do Pešterskog polja i Farme Caričina sa uključenim prevozom, ručkom, čajem, degustacijom sira i pešačkom turom,
  – Troškove organizacije putovanja,
  – Boravišnu taksu

  Aranžman Uvac Letovanje Zlatibor i Zlatar ne obuhvata:
  Fakultativne izlete:

  – Celodnevni izlet džipovima do vidikovca Veliki Vrh, Jadovnika i slapova Sopotnice – 3000 dinara
  – Safari džipovima po Pešteri i odlazak do vidikovca Molitva (oko 60 min ukupno) – 1400 dinara
  – Ručak u planinarskom domu – 900 dinara
  – Izlet do Novog Pazara, manastiri Sopoćani i Đurđevi stupovi – 1500 dinara
  – Doplatu za polazak iz Novog Sada – 2000 dinara
  – Individualne troškove putnika.

  Popusti:
  – deca do  12 godina starosti 165 EUR
  – deca do 2 godine starosti ukoliko ne koriste sedište u autobusu i ležaj u hotelu mogu boraviti besplatno

 • UVAC LETOVANJE ZLATIBOR I ZLATAR 2020

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  Hotel Borovi nalaze se na obodu grada između guste borove šume i rijeke Jablanice. To je savrmeni hotel, čija arhiktetura se uklapa u ambijentalnu celinu. Hotel raspolaže sa 120 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim sobama i šest apartmana, etno restoranom, banket salom sa 700 stolica i galerijom od 300stolica i kongresnom salom. Kao takav idealan je za odmor, pripremu sportskih ekipa i kongresnih turizam. U brovoj šumi nadomak hotela uređena je trim staza za rekreativce i aktivne sportiste, a ispred hotela sagrađeno je veštačko jezero, površine 175x20m, prosečna dubina jezera je 1,5m. U nacionalnom restoranu između ostalog u ponudi su gastronomski specijaliteti zdrave hrane sa Pešterske visoravni: sjenički sir, sjeničko jagnje ispod sača i na žaru, teletina ispod sača, heljdopita, sjenička pita i sveža pastrmka. Hotel Borovi svojim kapacitetima i konforom su najbolji i najlepši hotel u regionu i kao takvi su nosilac razvoja turizma u Sjenici. Pored udobnog smeštaja i gastronomskih specijaliteta, gosti u ponudi imaju i obilazak lokaliteta, koji Sjenicu i Peštersku visoravan svrstavaju Sjenicu u sam vrh novi turističkih destinacija: kanjon reke ,,Uvac“ sa svojim meandrima, ledena pećina, ski centar Žari, manastir Kumanica, džamija sultan Valide, Peštersko polje, farma Caricina.. Na raspolaganju gostima za obilazak turističkih destinacija Sjenice, stoji na raspolaganju našim gostima lokalni vodić i prevoz. Autobuska stanica u Sjenici udaljena je 1,5 km. Oblast za sport i rekreaciju nalazi se na 2,5 km, a Sjeničko jezero je udaljeno 10 km.

  NAPOMENE:

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 5 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

  Organizator putovanja Uvac Letovanje Zlatibor i Zlatar zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanj Uvac Letovanje Zlatibor i Zlatara.

  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.

  Ovaj program rađen je na bazi 7 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje Uvac Letovanje Zlatibor i Zlatar ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP  187/2021.

   

  Cenovnik br 1. od 12.04.2020.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš