Trajanje: za grupe 5-8 osoba, na upit
Lokacija: Uvac - Sjenica - Jadovnik - Gostilje - Ljubiš - Zlatar - Zlatibor
Cena: od 135€
Rezerviši
 • 3 Dana / 2 noćenja / kombijem

  1. dan: Beograd – Uvac – Sjenica.

  Polazak iz Beograda oko 07:00. Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak do kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac.

  Ukrcavanje u čamac i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa. Obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. U povratku kupanje u kanjonu ispod srednjovekovne tvđave Klek (u zavisnosti od vremenskih uslova).

  Po povratku u kamp čeka nas ručak plaži:
  Heljdopita i čuveni sjenički sir kao predjelo i gulaš sa salatom kao glavno jelo.

  Ukrcavanje u džipove i safari od 20 minuta u jednom smeru po livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima u kamp rendžera. Kupanje.

  Odlazak do konačišta Borići u Sjenici. Večernja šetnja Sjenicom. Smeštaj i noćenje.

  2. dan: Sjenica – Jadovnik – Sopotnica – Sjenica

  Doručak na terasi hotela Borići. Ukrcavanje u džipove i zemljanim putevima vožnja prema vidikovcu Veliki vrh, sa druge strane visoravni.
  Nastavak puta prema Jadovniku i izlazak na Katunić (1733 mnv).
  „Jadovnik je lep, umiljat. Ima dana kada se Jadovnik kupa na svetlosti sunca, a dole Limsku dolinu pritisla bela, gusta magla. Ali zna on zna da bude strašan. Kad privuče na sebe gustu maglu, pa se ne vidi ni prst pred okom, tada po njemu nema kretanja, postali ste zarobljenici planine. A zimi, kad je sneg veliki i sve je ravno, ponegde se vidi samo vrh neke smrče. Ne znate gde ste, kao da ste na morskoj pučini…Čudnovate su čari i kontrasti Jadovnika“, rekao je o toj planini autor knjige „Jadovnik – zapisi s planine“, Branko Zejak.

  Moguć je ručak u planinarskom domu uz prethodnu najavu.

  Odlazak na slapove Sopotnice.
  Izvor reke nalazi se na visini od oko 1000 metara i pravi veliki broj vodopada, od kojih su neki visoki i do 20 metara.
  Ovo zaštićeno prirodno dobro obuhvata izvorište površinskog toka reke Sopotnice s više stalnih i povremenih karstnih vrela i izvora koji formiraju tokove.
  Bigar Sopotnice prostire se od najviših vrela na 1.120 m nadmorske visine do poslednjeg vodopada na 850 m nadmorske visine. Sedam nivoa zaravnjenih lepezastih kaskada, različitih dimenzija i izraženosti, slapovito obrušavanje vode i brojni vodopadi na ivicama terasa – osnovna su vrednost ovog prirodnog dobra. Pored toka i vodopada, atrakcija su stare i obnovljene vodenice.

  Povratak u hotel u Sjenici. Noćenje.

  3. dan: Zlatar – Zlatibor – Beograd.

  Doručak.
  Putovanje preko zlatara Zlatara ka Zlatiboru, i obilazak jednog od najlepših vodopada Srbije, u selu Gostilju i čarobnih predela sela Ljubiš. Posle toga poseta selu Mušvete (ili odmor na Zlatiboru) na degustaciju dalmatinske pršute i vina u zlatiborskom selu…Neobična stvar je da je jedan Dalmatinac otkrio da je za njegovu pršutu najbolji novi dom upravo Zlatibor. Fakultativna poseta preduzeću „Aćim“ koje se bavi proizvodnjom trajnih suvomesnatih proizvoda i vina. Degustacija dalmatinskog pršuta sa Zlatibora, dalmatinske pančete, kulena i vina. Odmor i kafa na Zlatiboru. Savršen kraj ture…

  Polazak za Beograd i dolazak u večernjim časovima.

  Preuzmite čitav program u PDF-u. Uz njega važi cenovnik broj 1. od 01.07.2016.

 • Cena aranžmana iznosi 135 EUR po osobi.
  Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

  Način plaćanja:

  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman obuhvata:
  – Prevoz modernim kombi vozilom sa klimom,
  – 2 noćenja sa doručkom u konačištu Borići u Sjenici(1/2 ,1/3 sobe)sa TV-om, TWC, fenom. Konačište je u procesu kategorizacije kao hotel 4*. Visoke je klase i očekuje se da bude jedan od nosilaca turizma u Sjeničkom kraju. Doručak je na bazi klasičnog posluživanja,
  – Usluge vodiča i lokalnih vodiča,
  – Ručak na plaži na Uvcu,
  – Izlet i vožnju čamcima na Uvcu, oprema za pećinu (lampe),
  – Safari džipovima po Pešteri i odlazak do vidikovca Molitva (oko 45 min ukupno)
  – Celodnevni izlet džipovima do vidikovca Veliki Vrh, Jadovnika i slapova Sopotnice,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:
  – Fakultativne izlete:
  – Degustaciju pršute, kulena, pancete, rakije i vina, kao i obilazak proizvodnje u preduzeću Aćim – 650 dinara,
  – Ručak u planinarskom domu,
  – Individualne troškove putnika.

  Napomene:
  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 5 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.
  Ovaj program rađen je na bazi 7 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.

  Cenovnik br 1. od 01.07.2016.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš