Trajanje: 29.09.-03.10.2022. 5 dana / 2 noćenja
Lokacija: Toskana - Montejkatini - Firenca - Pisa - Luka - San Điminjano
Cena: SIGURAN POLAZAK!!!
Rezerviši

 • TOSKANA JESEN 2022.

  + Firenca, Sijena, San Điminjano, Luka, Piza

  29.09-03.10.2022.

  5 dana/2 noćenja, autobusom

  SIGURAN POLAZAK!!!

  Naredni polazak 10. novembra

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. DAN – BEOGRAD (ČAČAK)

  Sastanak putnika u 15:00h na dogovorenom mestu, polazak u 15:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

  2. DAN – FIRENCA – MONTEKATINI TERME

  Dolazak u grad renesanse Firencu u jutarnjim časovima. Planirani boravak od oko 5 do 9 časova. Fakultativna šetnja sa lokalnim vodičem. Firenca je jedan od najposećenijih gradova sveta, rodni grad Dantea, muzej na otvorenom koji turiste privlači renesansnim zdanjima. Firenca u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta! Po dolasku obilazak istorijskog dela grada sa lokalnim vodičem: Piazza Santa Maria Novella, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik , Ponte Vecchio, Palazzo Uffizi… Slobodno vreme do nastavka puta u Montekatini terme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje u banji. Noćenje.

  3. DAN- MONTEKATINI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO

  Doručak. Slobodno vreme ili *celodnevni fakultativni izlet u Sijenu i San Điminjano. Vožnja kroz živopisne predele oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Prvi deo našeg izleta je poseta srednjovekovnog gradića San Điminjana koji je očuvao svoj istorijski centar, u duhu srednjeg veka. Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Po dolasku razgledanje grada: Piazza della Cisterna, Piazza Del Duomo, Palazzo Comunale… preporuka našeg vodiča gde da probate najbolji sladoled. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Po dolasku razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Basilica Cateriniana San Domenico, Palazzo tantucci, Piazza Salimbeni, Piazza Del Campo znameniti trg na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti „Palio“, kontrade puža, pantera, orla, vučice… Piazza Del Duomo, Santa Maria della Skala – jedna od najlepših katedrala Italije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

  4. DAN – MONTEKATINI TERME – LUKA – PIZA

  Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili *fakultativni izlet u Pizu i Luku. Odlazak u Pizu, gde se obilazi unikatno Trgu čuda: Baptisterijum, katedrala Metropolitana Primaziale di Santa Maria Assunta ili jednostavno Duomo di Pisa i prepoznatljiv Krivi toranj. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku, u kome je rođen čuveni italijanski kompozitor Đakomo Pučini. Razgledanje grada: Piazza Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme. U predvečernjim časovima povratak u Montekatini i nastavak puta za Srbiju.

  5. DAN – BEOGRAD (ČAČAK)

  Dolazak u Beograd (Čačak) u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

  Redovna cena aranžmana 139€

  FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA 127 €

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate

  NAČIN PLAĆANJA:
  Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
  Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Jungman Travel.

  ARANŽMAN TOSKANA JESEN OBUHVATA:

  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  – Smeštaj na bazi 2 noćenja u Montekatiniju sa doručkom u hotelu 3* ili 4*
  – Usluge vodiča u autobusu,
  – Troškove organizacije putovanja.

  ARANŽMAN TOSKANA JESEN NE OBUHVATA:

  – Voz od obaveznog parkinga autobusa do Firence, povratna karta 3€

  Fakultativne izlete:
  – Sijena i San Điminjano 35€
  – Piza i Luka 30€
  – Turistička taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur / danu, hotel 4* 1.60€ / danu
  – Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji);
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit;
  – Doplata za polazak iz Novog Sada 20€
  – Individualne troškove putnika.

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

  *SVE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOŽNE PROMENI DO POLASKA NA PUT. TRENUTNO STANJE NA TRŽIŠTU, USLOVLJENO VELIKIM POSKUPLJENJIMA I INFLACIJOM U EVROPI, NE DOZVOLJAVA DA AGENCIJA GARANTUJE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA U TRENUTKU POTPISIVANJA UGOVORA O PUTOVANJU!

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta… Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

  Režim ulaska državljana Republike Srbije u Republiku Italiju:

  Na osnovu odluke Ministarstva zdravlja Republike Italije počev od 01.06.2022. za ulazak u R. Italiju više nije neophodno posedovanje zelenog sertifkata, tzv. Green Pass (na bazi vakcinacije, preležane bolesti ili negativnog antigenskog/molekularnog testa). U R. Italiji zaštitna maska je preporučena, ne i obavezna, u javnim objektima na otvorenom i zu zatvorenom

 •  

  Preuzmite program putovanja u PDF / WORD

  OPIS I LOKACIJA HOTELA:

  Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki smeštaj odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Smeštaj je  u nekom od navedenih hotela/apartmana do popune kapaciteta, ili sličnom.

  NAPOMENE:

  -Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  – Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta
  -Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja Toskana jesen (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
  -Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
  -u slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  -Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  -Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  -Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  -Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  -Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  -Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  -Putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.
  -Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

  Uz program Toskana jesen važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Jungman Travel DOO, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.

  Cenovnik broj 1 od 01.08.2022.

 

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš