Trajanje: 17- 18. jun 2023. 2 dana / 1 noćenje
Lokacija: Tisa, Novi Bečej, Slano Kopovo, Novo Miloševo, Bečej
Cena: 8 990 RSD
Rezerviši
 • TISKI CVET

  subota i nedelja 17- 18. jun 2023.
  2 dana, autobusom

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. DAN: BEOGRAD – NOVO MILOŠEVO – NOVI BEČEJ (putovanje Tiski cvet)

  Polazak u 08:00h sa Novog Beograda, sa stanice gradskog autobusa (autobus 60) pored Brankovog mosta (preko puta TC Usce, pored skejt parka). Tačno vreme polaska javlja organizator putovanja najkasnije dan pred početak putovanja. Vožnja do Novog Miloševa, uz usputnu pauzu.

  Obilazak neobičnog muzeja: Muzej Žeravica – industrijsko tehnički muzej u Miloševu. U muzeju je izložen veliki broj eksponata i može se sagledati tehnički razvoj privrede tokom gotovo tri veka u ovom delu Evrope!

  Potom, odlazak do Novog Bečeja. Obilazak znamenitosti grada i šetnja najlepše uređenim kejom u Srbiji. Zatim, fakultativno  organizovani ručak i potom smeštaj u spa hotel “Tiski cvet”. Uživanje u bazenima sa toplom termomineranom vodom. Spa centar je uključen u aranžman.
  Slobodno vreme (u smiraj dana šetnja obalom, posmatranje cvetanja Tise, vožnja čamcima,…).

  2. DAN: NOVI BEČEJ – SLANO KOPOVO – BEČEJ – BEOGRAD (putovanje Tiski cvet)

  Doručak. Posle doručka iseljavanje iz hotela. Slobodno vreme ili fakultativno odlazak u Specijalni rezervat prirode “Slano Kopovo” (ako bude moguće). To je jedna od poslednjih očuvanih slanih močvara u Srbiji. Šetnja kroz rezervat od 1,5 sat sa odlaskom u vizitorski centar. Slano Kopovo je poznato po ždalovima, ali i velikom diverzitetu ptičjeg sveta. U junu mesecu, Slano Kopovo skoro nema vode i dočekaće nas pravi pustinjski ambijenta, sa ispucalom zemljom i vrelinom…

  Zatim, prelazak na desnu obalu Tise i odlazak u Bečej, privredno i kulturno središte Potisja. Dolazak u grad i obilazak gradskog jezgra sa vodičem. Šetnja obalom do stare brodske prevodnice Šlajz, na ušću Velikog bačkog kanala u Tisu… Slobodno vreme za ručak i šetnju po Bečejskom keju i posmatranje čudesnog plesa “Tiskog cveta” (ako nas vreme posluži), insekta koji u obliku mušice živi samo jedan dan…. Polazak prema Beogradu u predvečerje.
  Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj programa Tiski cvet.

  TISKI CVET

  Cena aranžmana 8.990 RSD

  NAČIN PLAĆANJA:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja;
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina);
  – Čekovima građana na maksimalno 2 rate;
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Jungman Travel-a

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – Prevoz modernim, turističkim autobosima sa audio-video opremom, klimom
  – Prenoćište sa doručkom u spa hotelu “Tiki cvet” (1/2 i 1/3 sobe), u čijim bazenima ćemo uživati u toploj termalnoj vodi
  – Usluge vodiča u svakom autobusu
  – Troškove organizacije putovanja.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  – Ulaznicu za muzej Žeravica (ukoliko bude postojala; za sada je ulaz besplatan)
  – Ručak prvog dana (supa/čorba, piletina, salata, hleb, desert) – 900 RSD
  – Vožnja do Slanog Kopova i ulaznica za rezervat (poneti zaštitu od sunca (šešir i sl.) i patike) – 500 RSD
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – 2 000 RSD
  – Individualne troškove putnika

  *Sve cene fakultativnih izleta u programu Tiski cvet, podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u Evropi, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

  SLANO KOPOVO – MESTO GDE PLEŠU ŽDRALOVI 

  Specijalni rezervat prirode “Slano Kopovo”, jedna je od poslednjih očuvanih slanih močvara u Srbiji. Ono je jedinstveno panonsko stanište koje se odlikuje slanim barama i povremeno postaje jezero koje tokom letnje sezone presušuje. Ovakva staništa polako nestaju, zato je Slano Kopovo rezervat od neizmerne vrednosti. Poseta obuhvata šetnju kroz rezervat sa odlaskom do vizitorskog centra. Staza je obeležena edukativno-informativnim tablama.

  MUZEJ ŽERAVICA

  Industrijsko tehnički muzej u Novom Miloševu. Poseduje jedinstvenu zbirku u našoj zemlji i sve je u celosti prikupljeno na domaćem tlu, što joj pridaje na značaju. U namenski opremljenom prostoru izloženi su traktori, parne mašine, kao i etno postavka, sa starim zanatima. Takođe, tu je i veća kolekcija starih radio i fotografskih aparata. Posetioci u muzeju zaista mogu da uživaju u maštovitim ostvarenjima industrijskih dizajnera iz raznih perioda.

  NOVI BEČEJ

  Znate li gde se kod nas nalazi jedini ukopani toranj crkve u rečni nasip? Znate li gde možete da vidite ostatke manastira iz 13. veka, koji je na poklon dobio Despot Stefan Lazarević? A da li znate gde se veruje da je sahranjen hunski vođa Atila, zajedno sa svojim velikim blagom? Gde je jedino mesto kod nas, gde raste aromatična afrička vinova loza? Ili gde možete da plivate u toploj, termomineralnoj vodi hotelskog bazena, a takođe, i vozite se fijakerom, a zatim i rekom u sutonu? Sve to – u Novom Bečeju!

  TISKI CVET

  Fenomen koji raduje naše oči. Jednom godišnje nad Tisom zaleprša Tiski cvet. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen star je 200.000 godina i u Evropi se zadržao samo na Tisi. Dan cvetanja nikada se ne zna, jer ne cveta uvek u isto vreme. Ipak, znamo da ona cveta oko sredine juna. Ovaj prirodni fenomen najatraktivniji je za praćenje predveče, između pola šest i pola osam. Tokom nekoliko dana ljubavnog plesa insekta “Tiski cvet“, gradovi na Tisi, pored posmatranja tog magičnog prirodnog prizora na reci, nude i brojne kulturne sadržaje…

  BEČEJ

  Grad panonskog tipa, na desnoj obali Tise, koji je oduvek privredno i kulturno središte Potisja. Značajni objekti u gradu: Centralni gradski trg Bečeja, poznatiji kao Pogača, kojeg krasi nekoliko spomenika kulture (zgrada opštine Bečej iz 1881. godine, zdanje baronice Eufemije Jović iz 1894., osnovna škola iz 1861., Gradsko pozorište Bečej, zgrada bivše Potiske štedionice, kuća Bogdana Dunđerskog iz 1904.), pravoslavna crkva Svetog velikomučenika Georgija, katolička crkva Vaznesenje Marijino, muzeji: Gradski muzej Bečeja i Muzej Kuća braće Tan – interaktivni naučni park, brodska prevodnica Šlajz.

  BRODSKA PREVODNICA ŠLAJZ

  Sagrađena je krajem 19. veka. Ova stara Ustava na ušću Velikog bačkog kanala u Tisu, bila je jedna od najsavremenijih u svetu, a rađena je po planovima Hajnca Alberta, tehničkog direktora kanala. Tu se može videti i stalna postavka turbinskog postrojenja, koje je pokretalo kapije Šlajza putem električne energije.

   

 • TISKI CVET

  NAPOMENE:

  Preuzmite program putovanja Tiski cvet u PDF / Word

  NAPOMENE:
  Rok za prijavu i raspored sedenja

  – Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta. – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. – U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće,

  Uslovi izmene progama Tiski cvet

  – Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

  – Svi putnici, po prihvatanju programa, obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije

  Smeštaj

  – Smeštajni objekti u programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Srbije.
  – Putnik je dužan da agenciju, za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka,

  Cene

  – U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana,
  – Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju,

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)

  – Zа vreme trаjаnjа turističkog putovаnjа Tiski cvet, nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji, nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа, zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći.

  Obaveza potrošača

  – Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, ili nа drugi odgovаrаjući nаčin obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа.
  – Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret.

  Obaveza prodavca

  – Prodavac je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Jungman Travel d.o.o., Pivarska 13, Čačak; telefon: +381 32-34-34-10; e-mail: jungmantravel@mts.rs; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je: Ivan Petrovic.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
  Uz ovaj program važi cenovnik br.1 od 20.07.2022.

  Turistička agencija JUNGMAN TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 30.000 € (polisa osiguranja br. 470000054116) osiguravajuće kompanije “TRIGLAV osiguranje a.d.o.”. za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Garancija putovanja aktivira se prijavom korisnika garancije putovanja pisanim putem, preko e-mail-a, telegramom ili na neki drugi sličan način na adresu: TRIGLAV osiguranje a.d.o. Novi Beograd, Milutina Milankovića 7A, tel: +381 11 33 05 100, e-mail: office@triglav.rs

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš