bari
Trajanje: 14 - 17.02.2024. 4 dana/3 noćenja, autobusom i trajektom
Lokacija: Bari
Cena: 429€
Rezerviši
 • SRETENJE U BARIJU

  Beograd – Niš – Gračanica – Bari – Alberobelo (fakultativno) –   Elbasan – Prizren – Niš – Beograd

  14 – 17.02.2024
  4 dana / 3 noći autobusom i trajektom

  PROGRAM PUTOVANJA SRETENJE U BARIJU:

  1. DAN: Beograd – Gračanica – Drač (putovanje Sretenje u Bariju)

  Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima u Beogradu, na tačno utvrđenom mestu. Polazak u 06:00 h. Usputno stajanje duž autoputa radi ulaska putnika. Ulazak u Niš radi pripajanja sa niškom grupom. Polazak iz Niša u 09:00h. Nastavak vožnje do Gračanice tačnije manastira Gračanice. Manastir Gračanica je jedan od najlepših spomenika srpske srednjevekovne umetnosti. Nalazi se u istoimenom selu, udaljena 9 km od Prištine. Podignuta je između 1315. i 1321. godine. Po narodnom predanju, kralj Milutin je zaspao pred bitku na reci Gračanki. U snu mu se javio anđeo Gospodnji i prorekao mu pobedu. Kao blagodarnost Bogu, Sveti kralj je sagradio crkvu na temeljima stare Blagoveštenske crkve i posvetio je Uspenju Presvete Bogorodice. Ona je poslednja i najmonumentalnija u nizu njegovih zadužbina. Nakon sat vremena zadržavanja u manastiru polazak za luku Drač. Ukrcavanje na trajekt u luci Drač i celonoćna plovidba do luke Bari.

  2. DAN: Bari (putovanje Sretenje u Bariju)

  Uplovljavanje u luku BARI u prepodnevnim satima (oko 8h). Sledi iskrcavanje sa trajekta i sledi vožnja autobusom do crkve Sv. Nikole gde je planirano prisustvo liturgiji i poklonjenje moštima. Nakon molitve i poklonjenja slobodno vreme za uživanje u autentičnom Bariu. Oko 14.00 časova okuljanje ispred autobusa (tačno mesto biće definisano na licu mesta) i vožnja do hotela. Smeštaj u hotel. Pauza radi odmora od puta. U 16.00 časova vožnja autobsom (ako je potrebno) do gradskog jezgra i potom pešačko razgledanje grada sa vodičem – Katedrala Sv. Sabinija, Bazilika Sv. Nikole, Normanski zamak Svevo, stari grad… Noćenje.

  3. DAN: Bari – Alberobelo (fakultativno) – Luka Bari – Luka Drač (Sretenje u Bariju)

  Napuštanje hotela u jutarnjim časovima, a potom sledi mogućnost fakultativnog odlaska do neverovatnog Alberobela, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mestašca su neodoljive kućice sa kupastom osnovom koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1000 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. U dogovoreno vreme povratak u Bari. Za putnike koji se nisu odlučili za fakultativni obilazak Alberobella – slobodno vreme za razgledanje Barija.

  Okuljanje grupe u dogovoreno vreme na dogovorenom mestu i vožnja autobusom do luke Bari. Dolazak u luku Bari u 20:00h, ukrcavanje i pripreme za plovidbu  ka luci Drač. Povidba u trajanju od 10-11 sati. Dolazak u Drač narednog dana oko 08.00h.

  4. DAN: Drač – Elbasan – Prizren – Niš / Beograd (Sretenje u Bariju)

  Okupljanje grupe nakon iskrcavanja sa trajekta, ulazak u autobus i vožnja do Elbasana tačnije do manastira Sv. Jovana Vladimira. Sv. Jovan Vladimir – vladar Duklje i Srbije s početka 11. veka kojeg je autokefalna Srpska pravoslavna crkva proglasila svecem. Manastir sada pripada Albanskoj pravoslavnoj crkvi, a na praznike okuplja vernike iz celog regiona. Nakon posete manastiru sledi nastavak vožnje do Prizrena gde je planirana poseta crkvi Bogorodica Ljeviška. Ovo je katedralna crkva posvećena Uspenju Bogorodice. U sabornoj crkvi Sv. Đorđa se nalazi istorijsko sedište episkopa prizrenskog. Bogorodica Ljeviška se od 2006. godine nalazi na UNESCO –listi svetske kulturne baštine, kao deo celine „Srednjevekovni spomenici na Kosovu i Metohiji“.

  Zatim, put nastavljamo ka Nišu i Beogradu. Očekivano vreme dolaska u Niš u večernjim satima, a u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa!

  Sretenje u Bariju

  CENA ARANŽMANA – 429 € 

  -plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja-

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja,
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Sretenje u Bariju obuhvata:

  – autobuski prevoz iz Beograda / Niša do Barija i obrnuto (autobus turističke klase),
  – prevoz trajektom u kabini za dve osobe od luke Drač do Luke Bari 14.02.2024. i obrnuto od luke Bari do luke Drač 16.02.2024.
  – najam smeštaja – 1 noćenje u hotelu u Bariju (naknadno tačan link i naziv hotela),
  – troškove vodiča za vreme trajanja aranžmana,
  – troškove organizacije putovanja

  Aranžman Sretenje u Bariju ne obuhvata:

  – individualne troškove,
  – putno zdravstveno osiguranje,
  – boravišne takse koje se plaćaju na licu mesta u hotelu,
  – cene ulaznica i fakultativne izlete
  FAKULTATIVNI IZLET ( minimum za realizaciju 15 putnika) – Alberobelo 40€ odrasli /25€ deca do 12 god
  – DOPLATE:
  – za 1/1 sobu u hotelu Barion 4* doplata iznosi 27€ po noći
  – za singl kabinu u trajaktu u oba pravca doplata je 60€
  – doplata za željeno sedište u autobusu (20€ po osobi za sedenje u drugom i trećem redu, 10€ po osobi za svako drugo birano sedište u autobusu osim sedišta u prvom redu koja su zauzeta za službenike agencije)
  – doplata za obroke u hotelu po izboru (doručak, ručak, večera);

  NAPOMENA: *Sve cene fakultativnih izleta u programu Sretenje u Bariju podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u svetu, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

  Napomene u vezi fakultativnih izleta na putovanju SRETENJE U BARIJU :

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

   

 • Sretenje u Bariju

  Napomene u vezi smeštaja:

  – U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka nakon 14h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09h. Većina hotela ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji.
  – Ponuda smeštaja direktno zavisi od raspoloživih kapaciteta iz rezervacionog kapaciteta. Ukoliko nema slobodnih mesta u navedenim kapacitetima moguće je rezervisati neki drugi uz doplatu.
  – Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  – Objašnjenje, u slučaju kad je rezervisana usluga noćenje sa doručkom, kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak, a zastupljena internacionalna kuhinja
  – U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, moze biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
  – Organizator putovanja Galaxy travel ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
  – Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj….)
  – Galaxy Travel zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.
  – Dodatne hotelske usluge, turističke takse i gradske takse moraju se direktno platiti u hotelu. Galaxy Travel nije odgovoran za skrivene hotelske takse i nema kontrolu nad njihovom naplatom.
  – Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.

  Napomene u vezi autobuskog prevoza:

  – Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj. sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima…
  – Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
  – Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
  – Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
  – Ukoliko putnici izvrše doplatu za dodatno sedište u autobusu, nemaju prava na refundiranje novca nakon putovanja ukoliko u autobusu ostane još slobodnih mesta.
  – Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
  – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
  – Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.
  – Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
  – Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju.
  – Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
  – Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
  – Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
  – Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

  Otkaz putovanja:

  – Ukoliko putnik otkaže putovanje isti je dužan da organizatoru putovanja (Galaxy Travel-u nadoknadi realne troškove avionske karte i smeštaja prema pravilima koja nalažu avio kompanija i hotelski rezervacioni sistem.

  – Low cost avio kompanije primenjuju posebne uslove otkazivanja odnosno kupljena avionska karta nije podložna refundacijama kao ni aerodromske takse te kao takve ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz Opštih uslova putovanja jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

  – Stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja preko rezervacione hotelske sisteme koji ne dozvoljavaju bilo kakve promene ili refundacije. Ukoliko putnik ima bilo kakav prigovor, potrebno je dostaviti ga hotelu na licu mesta u pismenoj formi. Prigovori koji budu dostavljeni nakon odjave iz hotela, neće biti razmatrane.

  – Adresa za prijem pisanih reklamacija: Obilićev venac 9/20 ili na mail galaxytravel181@gmail.com . Rok za slanje reklamacija je 8 dana od datuma završetka putovanja. Rok za rešavanje reklamacija je 8 dana od prijema iste. U hitnim slučajevima putnik može pozvati Organizatora na broj +381 64 1116099.

   

  OPŠTE NAPOMENE:
  – Organizator putovanja je Galaxy travel sa sedištem u Nišu, Obilićev venac 9/20 18.000 Niš, LICENCA OTP br. 15/2023 kategorija A.
  – Putnici su dužni da 2 dana pre putovanja provere tačno mesto i vreme polaska.
  – Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
  – Organizator putovanja Galaxy travel zadžava pravo promene pojedinih sadržaja u programu putovanja.
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  – Putnik je dužan da se sam upozna sa propisanim pravilima ponašanja, kao i ograničenjima za ulazak i tokom boravka, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
  – U slučaju nepredviđenih objektivnih okolnosti (kao na primer gužva na granicama, gužva u saobraćaju,i slično) Organizator zadržava pravo promene programa putovanja.
  – Ukoliko su putnici maloletni i putuju bez pratnje roditelja/staraoca dužni su da prilikom putovanja ponesu sa sobom overenu saglasnost oba roditelja/staratelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja/staraoca.
  – Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sani da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju ida sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
  – Preporuka je da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdrastveno osiguranje, potvrde o smeštaju..) na web stanici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs, ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranićne vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
  – Organizator putovanja Galaxy Travel zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifi od strane hotela, trajakta i autobuskog prevouioca sa kojim agnecija ima ugovore.
  – Rok za prijave za aranžman zavisi od popunjenosti kapaciteta na letu i u privatnom smeštaju/hotelu.
  – Aranžman je rađen na bazi od minimum 35 putnika – u slučaju mnajeg broja prijavljenih putnika organizator zadržava pravo otkaza aranžmana.

  Organizator putovanja TA Galaxy travel , licenca OTP 15/2023 kategorija A.
  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Galaxy Travel sa kojim su putnici dužni da se upoznaju.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš