Trajanje: 13 -18. februar 2020. 6 dana/ 3 noćenja
Lokacija: Firenca i Rim
Cena: od 139€
Rezerviši
 • Rim i Firenca Dan Zaljubljenih

  13 -18. februar 2020.
  6 dana/ 3 noćenja – autobusom

  Rim – Grad neispričanih priča. Rim je nezaobilazno mesto kao i prvo mesto na koje pomislite kada pomenete Italiju. Šetnjom kroz uzane ulice ovog večnog grada, osećate miris divnih italijanskih, tradicionalnih jela koji dopiru iz malih restorana, ispunjenih radosnom bukom koju srčani Italijani zapamćeno ostavljaju za sobom gde god da se pojave. Jedno od nezaobilaznih mesta u Rimu jeste čuvena fontana Di Trevi. Legenda kaže da vam ova fontana ispunjava želju da se iznova vraćate u ovaj nezaboravni grad. Jedna od asocijacija na Rim jeste i večni div, Koloseum, koji datira iz prvog veka nove ere. Prošetajte prelepim trgovima poput: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Campo de Fiori… Posetite sa nama i, po površini, najmanju državu na svetu – Vatikan.
  Firenca – Kažu da najlepši gradovi leže na rekama. Tako i ovaj renesansni grad pod imenom Firenca, svojim veličanstvenim predelima, zaustavlja u vremenu. Svojevremeno jedan od najbogatijih gradova u Evropi, Firenca ne zaostaje ni u savremenom dobu. Ovaj renesanski grad predstavlja kolevku umetničkih dela, građevina, kao i samih umetnika, čiji koreni potiču upravo odavde… Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Galileo Galilej, Dante Aligieri kao i mnogi drugi velikani svog doba. Simbol Firence – Firentinska gotička katedrala pod imenom Santa Maria del Fiore ističe se svojom veličanstvenom kupolom koja se gradila vekovima. Umetničko blago porodice Mediči se i dan danas može videti u galerijama poput: Uffizi, pinakoteke i firentinske Akademije umetnosti u kojoj sa ponosom dominira Mikelanđelov David… Grad o kome nije dovoljno pričati. Grad koji je potrebno videti!

  Program putovanja:

  1.DAN – BEOGRAD – FIRENCA
  Sastanak grupe na BAS-ovoj stanici u 14:00h na peronu 40. Polazak u 14:30h. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim pauzama

  2.DAN – FIRENCA
  Dolazak u Firencu u jutarnjim časovima, tehnička pauza u trajanju od 5 do 9h. Fakultativni obilazak grada renesanse- Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta! Po dolasku u Firencu mogućnost fakultativnog izleta “upoznajmo Firencu” razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffizi… Slobodno vreme do nastavka putovanja u Montecatini.Smeštaj u hotel. Noćenje.

  3.DAN. RIM
  Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja za Rim.Očekivani dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Fakultativna poslepodnevna šetnja, upoznajmo Rim…Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Castel San Angelo… Individualni povratak u hotel. Noćenje.

  4.DAN. – RIM – TIVOLI-VATIKAN
  Doručak. Mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju i poseta čuvenoj vili d´Este koja je pod zaštitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (Fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takođe i obići vilu čuvenog Kardinala Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal…Nakon obilaska Tivolia povratak u Rim da bi iskoristili ostatak slobodnog vremena za uživanje u romantičnom Rimu. Mogućnost fakultativne posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Obilazak crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka.U večernjim satima fakultativni izlet„ Rim noću i boemska četvrt Trastevere“. Noćenje.

  5.DAN – RIM – ANTIČKI RIM
  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za uživanje u Rimu ili mogućnost fakultativnog izleta antički Rim- poseta Colosseum-u i forumima. U kasnim večernjim satima polazak za Srbiju. Noćna i dnevna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju.

  6.DAN – RIM – BEOGRAD
  Povratak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

  Rim i Firenca Dan Zaljubljenih

  Redovna cena 169eur
  First minute cena 139 eur

  Način plaćanja:
  – Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.
  -Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  -Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina).
  – Odloženo plaćanje : 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 mesečne rate
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel-a.

  Aranžman Rim i Firenca Dan Zaljubljenih obuhvata:
  – Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, tv, dvd) prema program putoovanja,
  – Smeštaj na bazi 1 noćenja u Montekatiniju u hotelu 3* i 2 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u Rimu u 1/2 i 1/3 sobama,
  – Usluga predstavnika agencije /vodiča,
  – Troškove realizacije programa.

  Aranžman Rim i Firenca Dan Zaljubljenih ne obuhvata:
  – Stanični vaučer 50 rsd – plaća se u agenciji
  – Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  – Individualne troškove putnika,
  – Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu ( uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela za boravak u hotelima 2* i 3* – 4 eura po noćenju / po osobi , hotel 4* – 5 eura/osobi,
  – Obavezna turistička taksa  ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/danu)
  – Doplatu za jednokrevetnu sobu 40%.
  – karte za metro
  – Fakultativne izlete:
  -Firenca 10evra (cena uključuje uslugu lokalnog vodiča),deca do 12 god.5 evra
  -Upoznajmo Rim – 15 evra odrasli/ deca do 12 god. 10 evra , (cena uključuje uslugu lokalnog vodiča I slušalica)
  – Tivoli – 25 evra odrasli/15evra deca do 12g.( cena uključuje prevoz, ulaznicu, uslugu vodiča)
  – Rim noću – 10 evra odrasli / 7 eura deca do 12god., (cena uključuje uslugu vodiča)
  – Vatikan – 40 evra odrasli / 30 evra deca do 12 god., (cena uključuje rezervaciju, ulaznice, slušalice, lokalnog vodiča)
  – Antički Rim poseta Coloseumu i forumima cena za odrasle 35evra, za decu 20evra (cena uključuje rezervaciju, ulaznice).

  Naziv i opis smeštaja:

  Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela. Neki od hotela sa kojima sarađujemo:

  Montecatini

  Hotel Internazionale 3*   Ovaj elegantni hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tus/WC, SAT TV, telefon, klima uredjaj. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

  Hotel Holiday 3* – Nalazi se nedaleko od centra Montekatinija, u pokrajini Pistoia, na nekoliko koraka od termalnih kupališta I železničke stanice. Svaka soba poseduje SAT TV, kupatilo, fen za kosu, mini bar. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

  Rim:

  Hotel Park Ginevra 3*- je smešten u Rimu, na svega 7 minuta vožnje od obilaznice GRA. U ponudi ima besplatan parking i fudbalski teren. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju, kupatilo sa tuš kabinom, lcd tv, telefon, mini-bar. Doručak je kontinentalni na bazi švedkog stola.

  Napomene u vezi smeštaja:

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola. Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
  • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
  • Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
  • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
  • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
  • Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
  • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
  • Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja Rim i Firenca Dan Zaljubljenih ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
  • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
  • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
  • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
  • Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
  • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
  • U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
  • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
  • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa Rim i Firenca Dan Zaljubljenih ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  • Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja Rim i Firenca Dan Zaljubljenih istaknut u prostorijama agencije.
  Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

  UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA
  LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013.

  Cenovnik br.1 od 24.10.2019.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš