Trajanje: U PRIPREMI 8 dana / 7 noćenja
Lokacija: Moskva i Sankt Peterburg
Cena: cena u pripremi
Rezerviši
 • Moskva i Sankt Peterburg 1. Maj

  -proleće avionom-

  01. maj 2021.
  8 dana / 7 noćenja (u hotelima) / avionom i vozom (super brzi Sapsan lux voz)

  CENA ARANŽMANA 888 EUR
  FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA U PRIPREMI

  Program putovanja:

  1. dan: Beograd – Moskva
  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Direktan let za Moskvu WZ 538 u 19:10h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Demodedovo u 23:00h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

  2. dan: Moskva
  Doručak. Panoramsko razgledanje Moskve. Grad od preko 15 miliona stanovnika, koji je nekada bio utvrđenje. Od 1073. godine do danas, grad na reci Moskvi postepeno je dobijao neke od najpoznatijih svetkih građevina, koje su i spomenici umetnosti arhitekture. Vožnja pored Crkve Hrista spasa, Boljšoj teatra, Arbat ulice, Kremlja…
  Fakultativni izlet u Kremlj i šetnja Crvenim trgom, Aleksandrovskim parkom i posmatranje smene straže. Znate li da zlatne kupole i vrhove Kremaljskih kula i danas čuvaju sokolovi? To će nam objasniti naš vodič koji će nas provesti i kroz Arhangelsku i Uspensku crkvu i pokazati nam Cara svih zvona. Povratak u hotel i slobodno vreme. Noćenje.

  BESPLATNO: Panoramsko razgledanje Moskve

  3. dan: Moskva- Sergejev posad- Moskva
  Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Sergijevog posada i manastira Svete Trojice, najznačajnijeg i najspektakularnijeg manstirskog kompleksa Ruske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Sveti Sergej Radonješki u 14. veku. Ikona Svete Trojice, koja je slikana za ovaj manastir jedna je od najpoznatijih i najlepeših ikona pravoslavnog sveta. Manastir ima status carske lavre, a ikonopisac je bio čuveni ruski umetnik Andrej Rubljov. Interesantno je da u manastiru možete probati originalno manastirski kvas. Povaratak u hotel. Slobodno vreme ili*fakultativni odlazak na  krstarenje rekom Moskvom uz večeru. Plovidba brodom duž reke Moskva, na panoramskom kruzu sa večerom koja je uključena u cenu. Ovo je lep I jedinstven način za rekreativan obilazak glavnog grada. Ploveći ćemo obići I videti neke od najpoznatijih mesta Moskve I imati najlepši pogled sa reke. Povratak u hotel. Noćenje.

  4.dan: Moskva- Tura metroom i palata Kolomensko
  Doručak. Slobodno vreme i fakultativni odlazak na turu metroom, koji je po broju putnika drugi najveći na svetu. Metro stanice u centralnom delu grada predstavljaju umetnička dela, i mi ćemo vas u okviru ture povesti u njihov obilazak. Posle ture slobodno vreme ili fakultativni odlazak u dvorski kompleks Kolomensko i obilazak palate cara Alekseja Mihailoviča. Kolomenskoe je jedan od najstarijih rezidencija u Ruskom Carstvu. Palata Cara Alekseja, je nezvanično proglašena za osmo svetsko čudo. Prelepa umetnička dekoracija – izrezbareni ramovi prozora kao I strehe prozora I vrata, emajlirana pećnica, raskošno oslikani zidovi I plafoni. Lampe  su reastaurirane prema Ruskom I zapadno evropskm stilu 17. I 18. veka. Povratak u hotel. Noćenje.

  5. dan: Moskva – Sankt Petersburg

  Rano ustajanje. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na čuveni brzi voz Sapsan. Vožnja i uživanje u prostranstvima između Moskve i Sankt Petersburga. Dolazak na Moskovsku železničku stanicu. Polazak na ručak i panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih gradjevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih dogadjaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Smeštaj u hotel. Slobodno veče ili fakultativni odlazak na noćno krstarenje rekom Nevom uz posmatranje otvaranja mostova na Nevi tokom BELE NOĆI i petrogradskim kanalima. Noćenje.

  BESPLATNO: Ručak i panoramsko razgledanje St. Perburga, obilazak Petropavlovske tvrđave.

  6. dan: Sankt Peterburg – Ermitaž
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak u Fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa… Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije, a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Ručak. Slobodno vreme ili fakultativni pešački obilazak „ Tri glavne pravoslavne crkve u Sankt Peterburgu“. Tokom ovog obilaska posetićemo Kazanjsku katedralu, koja je jedna od najvećih katedrala u Sankt Peterburgu. Car Pavle I je želeo da Kazanjska Katedrala, koja je sagrađena pod njegovom komandom bude slična veličanstvenoj bazilici Svetog Petra u Rimu, pa je ispred katedrale izgrađeno 96 stubova.  Ići ćemo i do crkve Spasitelja prolivene krvi, unutar hrama je pravi muzej mozaika, čija je površina 7065 kvadratnih metara. Katedrala svetog Isaka je najpoznatija i najveća crkva u Sankt Peterburgu, izvanredan primer ruske verske arhitekture. Ovo je jedna od najznačajnijih i najlepših građevina na celom svetu. Povratak u hotel, Noćenje.

  BESPLATNO: Ručak u okviru ture (za one koji uplate turu) + Obilazak tri Katedrale

  7. dan: Sankt Peterburg – Carsko selo (Puškinovo selo) + Peterhof
  Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rodjenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Petersburga. Ručak. Odlazak u *Peterhof.  Biser ruskog baroka i “Ruski Versaj” građen je više od jednog veka. Za to vreme ovde su se pojavile više od 173 fontane i 4 velike vodene kaskade. Otprilike 40 kilometara kanala postavljeno je za opsluživanje fontane. Za fontane se još uvek koriste cevi iz 19. veka. Ljudi iz celog sveta dolaze da vide ovaj jedinstveni objekat, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Tokom obilaska posetićemo parkovni ansambl koji je 200 godina bio letnja rezidencija careva. Muzej-rezervat Peterhof kompleks je palata, katedrala i drugih građevina na teritoriji ogromnog parka sa velikim brojem prelepih fontana. Prošetaćemo parkom i videćemo veliku palatu Peterhof (spolja), velike kaskadne fontane, Gornji vrt, Donji park, kao i druge fontane i palate koje se nalaze na teritoriji velikog parka, poput Palate Marli i Monplaisir (spolja), kao i kaveze sa životinjama i pticama. Povratak u hotel. Slobodno veče ili fakultativni odlazak na rusko gala veče uz ruski ples i muziku. Noćenje.

  BESPLATNO: Ručak u okviru ture ( za one koji uplate turu)

  8. dan: Sankt Peterburg – Beograd
  Doručak. Odjavljivanje iz hotela u ranim jutarnjim časovima. Transfer do železničke stanice i putovaje do Moskve brzi vozom Sapsan. Transfer do aerodroma Domodedovo. Poletanje u 16:20h po lokalnom vremenu. Let za Beograd WZ538. Sletanje u Beograd 18:10h. Kraj programa.

  Slike: Stanislav Zaburdaev, sva prava zadržana. Zabranjeno je kopiranje, objavljivanje, distribucija ili bilo kakvo korišćenje ovih fotografija bez prethodnog odobrenja.

  CENA ARANŽMANA 888 EUR
  FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA 797€

  Aerodromske takse su uključene u cenu

  -Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate-

  Način plaćanja:

  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana pre početka aranžmana za Moskva Sankt Peterburg proleće avionom
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina, American express

  Aranžman obuhvata:

  – Međunarodni let Beograd – Moskva – Beograd(direktan let, ekonomska klasa)
  Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu – (aerodromske takse podložne su promenama, jer su u isključivoj nadležnosti aerodorma , i ne zavise od agencije niti avio prevoznika. S tim u vezi moguća je i korekcija cene ukoliko dođe do promena cena aerodromskih taksi ili YQ taksi za promenu cena goriva),
  – Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom,
  – Smeštaj na bazi 4 noćenja u hotelu Holiday Inn Express 3* Baumanskaya u Moskvi na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
  – Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu Hotel Rossiya 3* u Sankt Petersburgu na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
  – Kartu za super brzi lux voz Sapsan na relaciji Moskva – Sankt Peterburg – Moskva,
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja,
  – Panoramsko razgledanje grada autobusom u Moskvi i Sankt Peterburgu,
  – Obilazak Petropavlovske tvrđave * ulazak u crkvu/kriptu u kojoj su sahranjeni članovi porodice Romanov se posebno plaća, karte se mogu individualno kupiti na licu mesta,
  – Ručak po dolasku u Sankt Peterburg,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:

  – Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  – Doplata za 1/1 – isključivo na upit (oko 160 evra u zavisnosti od dostupnosti u hotelima),
  – Individualne troškove putnika.

  – Fakultativne izlete (CENE FAKULTATIVNIH IZLETA ZAVISE OD LOKALNIH PRUŽALACA USLUGA I PODLOŽNE SU PROMENI SVE DO SLANJA UPITNIKA PUTNICIMA):
  Moskva:
  – Obilazak Kremlja 65 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
  – Sergeijev posad + Manastir 55 EUR (prevoz autobusom ili vozom, lokalni vodič, ručak ulaznice).
  – Krstarenje Moskvom uz  večeru 65 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, večera, ulaznice).
  – Paket Sergeijev posad + Krstarenje Moskvom 95 EUR ( prevoz metroom,lokalni vodič, večera, ulaznice)
  – Tura razgledanja metroa sa lokalnim vodičem, 20 EUR (prevoz metroom, ulaznice za metro, vodič).
  – Obilazak dvoraca Kolomensko i palate cara Alekseja 35 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, ulaznice)
  – Paket metro tura + obilazak dvorca Kolomensko i palate cara Alekseja 45 EUR ( ručak, prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič,ulaznice)

  Sankt Peterburg:
  – Krstarenje Nevom uz posmatranje podizanja mostova 55 EUR (prevoz autobusom ili privatni transfer, lokalni vodič, krstarenje)
  – Ermitaž 40 EUR (prevoz metroom ili autobusom, lokalni vodič, slušalice, ulaznice),
  – Obilazak tri glavne pravoslavne Katedrale (Kazanjska Katedrala, Katedrala Spasitelja prolivene krvi(Hram Vaskrsenja Hristovog na Krvi),Katedrala svetog Isaka), 45 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, slušalice, ulaznice),
  – Paktet Ermitaž + tri glavne pravoslavne Katedrale 80 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, slušalice, ulaznice, ručak),
  – Carsko selo (Puškinovo selo) Katarinina Palata + Ručak + Peterhof (park sa Fontanama) 95 EUR  (prevoz autobusom, lokalni vodič, ručak, ulaznice, slušalice)
  – Rusko gala veče uz ruski tradicionalni ples i muziku bez večere   (prevoz metroom, lokalni vodič,ulaznice).

  *Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće! Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 14 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).
  * Za večeru i krstarenje rekom Moskvom nema ograničenja u broju putnika.

  Napomene: Moguće su promene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promene putnici će biti pravovremeno obavešteni.
  Za državljanje Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Rusku Federaciju.
  Strani državljani dužni su se sami informišu o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu spoljnih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informišete na službenoj stranici Ministarstva spoljnih poslova republike Srbije www.mfa.gov.rs

  Minimalan broj putnika za putovanje Moskva i Sankt Peterburg proleće avionom: 15
  Prevoznik: Red Wings

  Naziv i opis smeštaja:

  MOSKVA

  Hotel Holiday Inn Express 3* Baumanskaya nalazi se u Moskvi, 5 km od olimpijskog stadiona, 6 km od Crvenog trga, mauzoleja Lenjinai tržnog centra GUM.Hotel ima bar i sobe sa besplatnim WiFi pristupom. Sobe su opremljene plazma TV-om sa satelitskim kanalima, frižiderom, samovarom i radnim stolom. Sve sobe u hotelu sa privatnim kupatilom i opremljene su klima uredajem. Doručak je na bazi švedskog stola.

  SANKT PETERBURG

  Hotel Rossiya 3* je smešten između dva zelenilom bogata parka i nudi miran ambijent. U blizini hotela nalazi se stanica metroa Park Pobedi, od koje se može lako stići do drugih delova Sankt Peterburga. Svakog jutra u hotelu Rossiya možete uživati u doručku na bazi švedskog stola i na miru isplanirati dan. Ljubazno osoblje recepcije na usluzi vam je 24 sata dnevno.
  Međunarodni aerodrom Pulkovo udaljen je 10 km. Sportsko-koncertni kompleks nalazi se na 10 minuta hoda od hotela.

  Napomene u vezi smeštaja:

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

 • Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 14 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa Moskva Sankt Peterburg proleće avionom zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…) Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem interneta informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja Moskva Sankt Peterburg proleće avionom usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  Potpisnik ugovora o putovanju Moskva Sankt Peterburg proleće avionom ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za oldazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja Moskva Sankt Peterburg proleće avionom. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Aranžman Moskva Sankt Peterburg proleće avionom je rađen na bazi minimum 15 prijavljenih putnika.

  UZ ARANŽMAN Moskva Sankt Peterburg proleće avionom VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE Jungman Travel

  LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 187/2021.

  Cenovnik broj 4. od 10.03.2020.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš