Trajanje: 04 - 09.05.2024. 6 dana/5 noćenja
Lokacija: Korzika, Livorno, Bastija, Ajačio, Korte, Kalvi, Il Rus
Cena: 495€
Rezerviši
 • KORZIKA

  Uz obilazak Bastije

  Fakultativno: Korte, Ajačio, Kalvi i Il Rus

  SIGURAN POLAZAK!

  04-09.05.2024.

  6 dana/5 noćenja, autobusom

  PROGRAM PUTOVANJA (program Korzika):

  1.DAN: Čačak – Beograd – Livorno (program putovanja Korzika)

  Polazak iz Čačka u 02:30h, polazak iz Beograda u 05:00h. Prelazak državne granice, vožnja preko Hrvatske i Slovenije. Ulazak u Italiju u popodnevnim satima, nastavak putovanja pored Trsta, Venecije i Bolonje. Dolazak u hotel na relaciji Firenca – Livorno u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  2.DAN: Livorno – Korzika (program putovanje Korzika)

  Rani jutarnji odlazak u luku Livorno, ukrcavanje na brod za Korziku. Isplovljavanje broda u 08:00h. Plovidba (04:30h) kroz Toskanski arhipelag između ostrva Elba i Kapraja. Iskrcavanje u luku Bastija, transfer autobusom do hotela. Smeštaj u hotel. Popodnevni obilazak grada sa vodičem – pešačka tura i priča o burnoj istoriji ovog ponosnog naroda i znamenitostima starog grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

  3.DAN: Bastija – Korte – Ajačio (program putovanja Korzika)

  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom za Korte i Ajačio, putovanje kroz živopisne predele ostrva, šume kestena i planinski vrhovi. Zadržavanje u gradiću Korte i obilazak grada turističkim vozom. Nastavak putovanja, priča o Srbima na ovim prostorima – selo Bokonjano koje je u Prvom svetskom ratu primilo i negovalo ranjene srpske vojnike, žene i decu izbegle iz Srbije, priča o ˝malim Srbima˝ koja i danas živi kao i sačuvana zgrada škole u kojoj su se školovala srpska deca. Dolazak u Ajačio, glavni grad pokrajine Južna Korzika koji čuva uspomenu na velikog vojskovođu i vladara Napolena Bonapartu. Obilazak starog dela grada – trg Foš, rodna kuća Napoleona Bonaparte (obilazak muzeja individualno), vožnja turističkim vozom kroz živopisne ulice grada. Slobodno vreme. Polazak iz Ajačija u kasnim popodnevnim satima. Povratak u Bastiju. Noćenje.

  4.DAN: Bastija – Kalvi – Il Rus (program putovanja Korzika)

  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom za Kalvi, po legendi rodni grad Kristifora Kolumba. Šetnja do Citadele i ostataka kuće porodice Kolumbo, Katedrala, crkva Svete Marije… Slobodno vreme. U popodnevnim satima polazak za l’Ile Rousse (crveno ostrvo), poznato po najlepšim plažama, gradić između planina i mora. Slobodno vreme za šetnju živopisnim uličicama starog grada i kafu na trgu Paoli. Povratak u Bastiu u večernjim satima. Noćenje.

  5.DAN: Bastija – Livorno (program putovanja Korzika)

  Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do ukrcavanja na brod ka Livornu. Isplovljavanje predviđeno u 14h, plovidba u trajanju 4h30. Iskrcavanje u luci Livorno, odlazak u hotel u okolini grada, smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

  6.DAN: Livorno – Beograd/Čačak (program putovanja Korzika)

  Doručak. Jutarnji polazak iz hotela. Vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama. Dolazak u Beograd/Čačak u posleponoćnim satima. Kraj programa.

  Smeštaj u Italiji je Florentia, Lido di Camaiore 3*

  Smeštaj u Bastiji (Korzika) je  hotel Continental 3* 

  SIGURAN POLAZAK!

  Redovna cena aranžmana – 495€

  LAST MINUTE CENA 429€ 

  -Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.-

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30 % prilikom rezervacije ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja;
  – Odloženo plaćanje na rate: 40 % prilikom rezervacije, ostatak ( 60% ) na 3 jednake mesečne rate čekovima građana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu;
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Jungman travel.

  Aranžman Korzika obuhvata:

  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenost, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga hrane i pića i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja.
  – Smeštaj u hotelu 3* na teritorija grada Bastija na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni buffet) u ½ sobama – Smeštaj u hotelu 3* na relaciji Livorno – Firenca na bazi 1 noćenja i 1 noćenja sa doručkom (doručak kontinentalni) u ½ sobama
  – Prevoz putničkim trajektom na relaciji Livorno – Bastija – Livorno na ekonomskoj klasi
  – Obilazak starog grada dela Bastija sa lokalnim vodičem (pešačka tura oko 2 sata)
  – Usluge licenciranog vodiča za vreme putovanja
  – Hotelske i gradske takse
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Korzika ne obuhvata:

  *Fakultativne izlete:
  – Celodnevni izlet Korte i Ajačio – 40€ (prevoz autobusom, vožnja turističkim vozom u Korteu i Ajačiju, usluge licenciranog vodiča)
  – Celodnevni izlet Kalavi i Il Rus (Crveno ostrvo) – 30€ (prevoz autobusom i usluge licenciranog vodiča)
  – Ulaznice za muzeje i lokalitete
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – 210€ (isključivo na upit) ,
  – Doplata za transfer iz Novog Sada – 25€
  – Međunarodno putno – zdravstveno osiguranje,
  – Individulane troškove

  NAPOMENA: *Sve cene fakultativnih izleta u programu Korzika podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u svetu, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

  NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

  *CENE FAKULTATIVNIH IZLETA NISU GARANTOVANE I ZAVISE OD INFLATORNIH KRETANJA KOJA SU U EVROPI UČESTALA OD 2022. GODINE. INO PARTNER I AGENCIJA ZADRŽAVAJU PRAVO PROMENE CENA FAKULTATIVNIH IZLETA DO POČETKA REALIZACIJE PUTOVANJA. UKOLIKO PUTNIK NE ŽELI DA PRIHVATI PROMENU CENE FAKULTATVNOG IZLETA NIJE U OBAVEZI DA UPLATI ISTI.

  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

 • KORZIKA

  Preuzmite program putovanja u PDF/WORD

  Opis i lokacija hotela:
  Primeri hotela:
  Hoteli 3* – hotel u gradu Bastija i hotel na relaciji Livorno – Firenca, sobe su dvokrevetne sa kupatilom, doručak – kontinentalni buffet (peciva, hleb, puter, šunka, sir, džemovi, kafa, mleko, čaj…)

  Bastia – hotel Le Bastia www.hotel-lebastia.fr, hotel na relaciji Livorno-Firenca – hotel Europa Signa www.hoteleuropasigna.it ili slični.

  Imena hotela će biti dostavljena putnicima na minimum 15 dana pre polaska.

  Prevoz trajektom – jednom od kompanija Corsica ferries, Moby lines ili Tirrenia na ekonomskoj klasi u naznačenim datumima.

  VAŽNA NAPOMENA: Brodske kompanije zadržavaju pravo promene vremena polaska trajekta iz Livorna/Bastie, ukoliko do toga dođe program za drugi i peti dan će biti korigovan prema korigovanim terminima polazaka

  NAPOMENE:
  Rok za prijavu i raspored sedenja

  – Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta. – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 45. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. – U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  – Raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

  Obaveze putnika

  – Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupiili povratku u Srbiju,

  – Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

  Uslovi izmene programa putovanja Korzika

  – Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

  – Svi putnici, po prihvatanju programa, obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije

  Smeštaj

  – Smeštajni objekti u programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Francuske.
  – Putnik je dužan da agenciju, za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka,

  Cene

  – U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana,
  – Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju,

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)

  – Zа vreme trаjаnjа turističkog putovanja Korzika nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji, nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа, zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći.

  Obaveza potrošača

  – Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, ili nа drugi odgovаrаjući nаčin obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа.
  – Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret.

  Obaveza prodavca

  – Prodavac je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Jungman Travel d.o.o., Pivarska 13, Čačak; telefon: +381 32-34-34-10; e-mail: jungmantravel@mts.rs; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je: Ivan Petrovic.

  Uz  program Korzika važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
  Uz ovaj program važi cenovnik br. 2 od 17.04.2024.

  Turistička agencija JUNGMAN TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 30.000 € (polisa osiguranja br. 470000057828) osiguravajuće kompanije “TRIGLAV osiguranje a.d.o.”. za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Garancija putovanja aktivira se prijavom korisnika garancije putovanja pisanim putem, preko e-mail-a, telegramom ili na neki drugi sličan način na adresu: TRIGLAV osiguranje a.d.o. Novi Beograd, Milutina Milankovića 7A, tel: +381 11 33 05 100, e-mail: office@triglav.rs

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš