Lokacija: Srbobran i Turija
Cena: Cena 1950 RSD
Rezerviši
 • Kobasicijada u Turiji

  29.02.2020.
  1 dan, autobusom

  Program putovanja:
  Polazak u 08:00h od okretnicu gradskih autobusa pored Brankovog mosta (preko puta TC Usce, pored sjekt parka). Dnevna vožnja do Turije, sa pauzama za odmor.
  Pauza u Srbobranu i šetnja po gradu, gde se nalaze: Trg slobode sa spomenikom „Sloboda“, Bogojavljenska crkva sa dva tornja – jedna od najvećih u našoj zemlji, kapela svetog Đorđa – gde je sahranjena Lenka Dunđerski, kuća Dunđerskih… Nastavak puta ka Turiji.
  Dolaзак u Turiju i obilazak sela sa vodičem – crkva Svetog Nikolaja, Veliki bački kanal,…
  U 12:00 iznosi se najveća kobasica na svetu koja ove godine treba da ima 2036 metara.
  Slobodno vreme za degustaciju kobasica, ručak i prisustvo manifestaciji.
  Oko 17 Povratak u Beograd. Dolazak u Beograd oko 19:30.

  Cena aranžmana 1950,00 dinara

  Pogledajte i ostale izlete u ponudi agencije!

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Izlet Kobasicijada u Turiji obuhvata:
  – Prevoz modernim, turističkim autobosima sa audio-video opremom, klimom
  – Usluge vodiča u svakom autobusu
  – Troškove organizacije putovanja.

  Izlet Kobasicijada u Turiji ne obuhvata:
  – Individualne troškove putnika

  O KOBASICIJADI:
  Kobasicijada u Turiji je gastronomska manifestacija, koja se održava poslednjeg vikenda u februaru i traje tri dana (petak, subota i nedelja). Manifestacija se održava na otvorenom, na ulicama Turije, sela u kojem živi oko 4.000 stanovnika. Ona okuplja veliki broj mesara i ljubitelja kobasica iz naše i okolnih zemalja. To je jedna od najvećih manifestacija u Srbiji i poseti je na desetine hiljada ljudi. Dolaze posetioci iz okolnih zemalja: Mađarske, Rumunije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Slovačke,… i uživaju u mesnim gurmanlucima. Glavna ulica u selu biva zakrčena rekom ljudi i desetinama štandova i tezgi. Atmosferu podgrevaju kulturno umetnička društva, tamburaši…
  Ova manifestacija održava se redovno od 1985. godine. U tri dana održavanja manifestacije centar sela je ispunjen muzikom, žamorom i mirisima, koji se sa brojnih štandova šire po ulicama i mame posetioce da probaju brojne mesne đakonije. Ono po čemu je ova kobasicijada prepoznatljiva, to je dugačka kobasica, koju domaćini iznose u subotu u podne (drugog dana manifestacije). Svake godine, mesari se trude da ta kobasica bude malo duža, kako bi oborili prethodni rekord.
  Osim velike atrakcije, najduže kobasice na svetu – kobasice koja je dugačka preko 2 km i koja se posetiocima prodaje na jedinstveni način – na metar, veoma su zanimljiva takmičenja u pravljenju sveže kobasice direktno pred posetiocima (takmičari dobijaju po 5 kilograma mesa i po 10 metara creva, a sami donose svoje tajne začine, mašinu za mlevenje i svoju aparaturu za pravljenje kobasice), kao i takmičenja u kvalitetu suvih kobasica. Ako niste vešti u pravljenju kobasica, možda će vas zainteresovati da učestvujete u takmičenju u brzom jedenju kobasica? A ako ste došli samo da uživate, vama će biti najbolje. Probaćete kobasice spremljene na stotinu načina, ali i svadbarski kupus, meso sa roštilja, ispod sača, sa ražnja, a sve to možete zaliti dobrom kapljicom, uz zvuke odličnih tamburaša.

  NAPOMENE:

  Kobasicijada u Turiji

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja Kobasicijada u Turiji.
  Program Kobasicijada u Turiji rađen je na bazi minimum 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
  Cenovnik br 2. od 04.02.2020.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš