Trajanje: 21.05.-29.05.2020. 9 dana/7 noći
Lokacija: Jordan
Cena: 1130€
Rezerviši
 • Jordan putovanje – biseri Jordana

  21.05.-29.05.2020
  9 dana / 7 noćenja

  FIRST MINUTE CENA 1130 EUR

  IZLETI SU UKLJUČENI U CENU

  Pogledajte i putovanje koje organizujemo u aprilu!

  Biblijske priče, izgubljeni gradovi, Lawrence od Arabije samo su neke od asocijacija na Jordan, malu zemlju na Bliskom Istoku, oazu mira i jednostavnih srdačnih ljudi. Drevni “grad u steni” Petra najmanje 2500 godina stara prestonica Nabatejaca, pustinjski pejzaž Wadi Rum, nezaobilazno brdo Nebo, legendarno mesto Mojsijeve smrti, arheološka otkrića sa zapadne obale reke Jordan, samo su neke od brojnih znamenitosti kojima obiluje ova, svakako jedinstvena zemlja. Kraljevina Jordan je danas moderna zemlja mnogobrojnih antičkih i biblijskih lokaliteta, koji uvek iznova privlače pažnju i bude interesovanje za vremena legendi, mitova, proročanstava. Prirodna blaga, Crveno i Mrtvo more obeležavaju granična područja zemlje, dok unutrašnjost obiluje starim gradovima, mestima isprepletenim arapsko-hrišćanskim uticajima.

  Program putovanja:

  1. Dan BEOGRAD–ATINA–AMAN
  Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 12.15h. Let za Atinu kompanijom Aegean Airlines (A3977) u 14.15h. Sletanje u Atinu 16.45h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Aman kompanijom Aegean Airlines (A3940 ) u 23.50h.

  2. Dan AMAN
  Sletanje u Aman u 02.00h po lokalnom vremenu. Po završetku carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga sačekaće vas predstavnik lokalne agencije. Transfer do hotela i kraći odmor. Nakon doručka napuštanje hotela i odlazak na panoramsko razgledanje Amana koji je politički, kulturni i komercijalni centar zemlje i jedan je od najpoznatijih gradova Jordana, star više hiljada godina. Ovde ćemo posetiti staro utvrđenje, rimske ruševine kao i rimsko pozorište. Povratak u hotel, slobodno vreme, večera i noćenje.

  3. Dan AMAN–DŽERAŠ–ADŽLUN–AMAN
  Nakon doručka, vožnja do Džeraša, jednog od najbolje očuvanog Rimskog grada u Jordanu. Šetaćemo trgom koji je okružen kolonadom stubova, posetićemo rimsko pozorište i vizantijske crkve. Nakon razgledanja, nastavak putovanja ka Adžlunu koji je jedna od najvažnijih istorijskih regija u severnom Jordanu. Odlazak do Qalat er-Rabad zamka poznatijem i kao baza arapskih snaga Saladina, kada je u 12-om veku porazio krstaše. Povratak u hotel u Amanu, večera i noćenje.

  4. Dan AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – MRTVO MORE
  Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i vožnja do naselja Madaba koje se nalazi 30km jugozapadno od glavnog grada Amana. Madaba je najpoznatija po svojim vizantijskim mozaicima, posebno po velikim mozaičkim mapama svete zemlje vizantijskog doba. U Madabi se nalazi jedna od najspektakularnijih crkava širom sveta, crkva Svetog Đorđa u kojoj se mogu videti i mozaici iz Svete Zemlje. Nakon razgledanja, nastavak putovanja ka planini Nebo, mesto odakle je Mojsije posmatrao obećanu zemlju. Obilazak Mojsijevog groba i memorijalnog kompleksa. Nastavak vožnje prema Mrtvom moru, najniža tačka na zemlji, njena površina i obala je 423 metra ispod nivoa mora. Imaćete jedinstvenu mogućnost da se kupate u Mrtvom moru i da iskusite retku plutajuću senzaciju. Smeštaj u hotel, večera i noćenje.

  5. Dan MRTVO MORE–PETRA
  Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak na celodnevni izlet u Petru, jedno od sedam svetskih čuda ili kako se još naziva “izgubljeni grad”. Pre dve hiljade godina Petra je postala prestonica Nabatejskog carstva. Grad je bio toliko slavan da se jedan od njegovih kraljeva, Aretas IV, čak spominje u Bibliji. Prirodno bogatstvo ovog područja na divan način se kombinuje sa profinjenom kulturom i arhitekturom Nabatejaca, koji su ostavili svoje pozorište, hramove, fasade, grobnice, manastire i ulične puteve od ružičasto-crvenih peščara. Nije ni čudo što je UNESCO stavio Petru na svoju listu svetske baštine… Po dolasku u Petru ulazimo u Sik (Siq), duboku i usku klisuru gde se nalazi najpoznatiji spomenik „Al-Khazneh – the Treasury“. Upravo ovde su snimane scene filma “Indiana Jones i poslednji krstaški pohod “
  Za ovaj izlet savetujemo da ponesete udobnu obuću i laganu garderobu s obzirom da je sam kanjon dugačak oko 4km. Nakon posete Petri, odlazak u hotel, večera i noćenje.

  6. Dan PETRA–MALA PETRA–WADI RUM
  Nakon doručka napuštanje hotela i vožnja do lokaliteta Mala Petra. Lokalitet Mala Petra se nalazi 9km severno od Petre i predstavlja takođe arheološko nalazište iz vremena Nabatejaca kao i sama Petra. Do lokaliteta se dolazi prolsakom kroz uzani kanjon koji je naziva “Siq Barid” što u prevodu znači hladni kanjon. Ime je dobio po hladnom vetru koji se uvek može osetiti u samo kanjonu.
  Nakon obilaska male Petre nastavak putovanja ka jednoj od najlepših i najprostranijih pustinja u Jordanu, Wadi Rum. Po dolasku u Wadi Rum, adrenalinska vožnja džipovima po pustinji u trajanju od 2 sata i obilazak najpoznatijih mesta u pustinji. Wadi Rum je 2011. godine upisan na UNESCO listu svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro. Najstariji dokazi o ljudskim naseljima na ovom području su stari preko 12.000 godina. Ovaj predeo je poslužio i za snimanje mnogih filmova od kojih su najpoznatiji Lorens od Arabije, Ratovi Zvezda, Crvena Planeta, Prometej, Marsovac, Transformersi, Aladin. Odlazak do kampa i smeštaj. Večera i zabava sa beduinima. Noćenje u kampu.

  7. Dan WADI RUM–AKABA
  Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Akabu. Grad je smešten na severnoistočnom delu Crvenog mora i najveći je u zalivu. Transfer do hotela u Akabi i slobodno vreme. Večera i noćenje.

  8. Dan AKABA–AMAN AERODROM
  Nakon doručka napuštanje hotela i slobodno vreme u Akabi. Nakon večere, u dogovoru sa lokalnim vodičem, večernji transfer do aerodroma u Amanu.

  9. Dan AMAN–ATINA–BEOGRAD
  Let za Atinu kompanijom Aegean Airlines (A3941) u 04.00h po lokalnom vremenu. Dolazak u Atinu u 06.10h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Beograd, letom kopmpanije Aegean Airlines (A 3976) u 08:45h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 09.20h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

  Jordan putovanje – biseri Jordana

  21.05.-29.05.2020
  9 dana / 7 noćenja

  FIRST MINUTE CENA 1130 EUR

  IZLETI SU UKLJUČENI U CENU

  CENA PO OSOBI PO PAKETU U DVOKREVETNOJ SOBI IZRAŽENA U €
  HOTELI BROJ
  NOĆENJA
  USLUGA1/2
  SOBA
  I DETE
  2-6 god.
  I DETE
  6-12 god.
  AL FANAR PALACE 3* AMAN–ili sličan3PP
  GRAND EAST 4* MRTVO MORE – ili sličan1PP
  EDOM HOTEL 3* PETRA – ili sličan1PP 1.130 € 435 € 885 €
  DISSI CAMP WADI RUM – ili sličan1PP
  CRYSTAL HOTEL 3* AKABA – ili sličan1PP
  DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI 135 €

  CENA PO OSOBI PO PAKETU U DVOKREVETNOJ SOBI IZRAŽENA U €
  HOTELI BROJ
  NOĆENJA
  USLUGA1/2
  SOBA
  I DETE
  2-6 god.
  I DETE
  6-12 god.
  DAYS INN HOTEL 4* AMAN–ili sličan3PP
  GRAND EAST 4* MRTVO MORE – ili sličan
  1PP
  PETRA SELLA HOTEL 4* PETRA – ili sličan1PP1.195 € 435 €920 €
  SUN CITY CAMP WADI RUM – ili sličan1PP
  AQABA CITY TOWER 4* AKABA – ili sličan1PP
  DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI 135 €

  *TREĆA OSOBA U DVOKREVETNOJ SOBI ISKLJUČIVO NA UPIT*

  Način plaćanja:
  -PLAĆANJE  JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
  -Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
  -Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod  gotovinskog načina plaćanja.
  -Platne i kreditne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina, American Express (isti uslovi kao gotovina).
  -Kreditne kartice Banke Intesa, na 6 rata bez uvećanja: Master, Visa i American Express kartice banke Intesa.
  -Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture.
  -Kredit: Agencija izdaje profakturu klijentu na osnovu koje se odobrava kredit od strane banke gde klijent ima otvoren tekući račun.
  -NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

  Jordan putovanje 2020 obuhvata:
  -Povratni avio prevoz kompanijom Aegean Airlines (Beograd–Atina–Aman-Atina-Beograd).
  -Aerodromske takse u iznosu od 143eur, plaća se uz aranžman. (iznos taksi je trenutan, podložan je promeni, na šta organizator putovnja ne može imati uticaja i zavisi isključivo od avio komapnije)
  -7 noćenja u hotelima 3* ili 4* na bazi polupansiona.
  -Transferi i autobuski prevoz prema programu.
  -Ulaznice za sve lokalitete navedene u programu
  -Džip safari u trajanju od 2 sata u Wadi Rum pustinji.
  -Viza za Jordan
  -Troškovi organizacije putovanja
  -Usluge vodiča na srpskom jeziku

  Jordan putovanje 2020 ne obuhvata:
  -Napojnice za lokalne vozače i vodiče (uobičajene u ovom delu sveta) u iznosu od 5eur po osobi po danu. Plaćanje na licu mesta.
  -Pića uz obroke.
  -Kočije u Petri
  -Putno osiguranje samo za državljane Republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji.Plaćanje u agenciji.
  -Individualni troškovi

  Slike

 • Jordan putovanje – biseri Jordana

  Napomena hoteli :

  Hotel je dužan da gostu pruži samo usluge koje su naznačene na vaučeru sa kojim se gost prijavljuje pri dolasku u hotel. Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe. Kategoriziacije hotela su lokalne. Svi posebni troškovi (koji nisu predviđeni programom putovanja), kao i eventualne štete u hotelu plaćaju se direktno na licu mesta. U skladu sa medjunarodnim propisima hotela prijavljivanje u hotel prvog dana boravka je posle 14h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10h. Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima ( zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu), formalan način oblačenja. Organizator putovanja Jordan putovanje ne moze uticati na poziciju sobe i veličinu kreveta.

  Depozit: U nekim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit . Novac se moze ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Prilikom odjave iz hotela (check-out) depozit se vraća. Isti moze biti umanjen za individualne troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Organizator putovanja Jordan putovanje nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.

  Važne napomene:

  -Rezervacija je garantovana tek nakon uplate akontacije.
  -Potvrda rezervacije je najkasnije 48h od uplate ( radni dani )
  -Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
  -Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja ).

  -KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA JORDAN PUTOVANJE OD STRANE AGENCIJE Jungman Travel JE 5 RADNIH DANA PRED PUT, USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA.U TOM SLUČAJU ORGANIZATOR JE DUŽAN DA PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

  -Organizator poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“.
  -Uz program Jordan putovanje vaze opšti uslovi organizatora putovanja usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu. Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018
  -Cenovnik br. 1. 20/11/2019

  Opisi hotela

  Hillawi Camp – Wadi Rum
  Lokacija: Kamp se nalazi u pustinji Wadi Rum na oko 75km od međunarodnog aerodroma King Hussein u Akabi.
  Smeštaj: Sve “deluxe tent” sobe/bungalovi poseduju: Wi-Fi, klimu, privatno kupatilo.
  Sadržaj: Wi-Fi internet u većem delu kampa, bar, restoran.

  Grand East Hotel 4*– Mrtvo More
  Lokacija:Hotel se nalazi na Mrtvom moru oko 50 km od Amana i oko 60 km od aerodroma.
  Smeštaj:Sve sobe poseduju: Wi-Fi, klimu, TV, kupatilo, ketler, mini bar, sef.
  Sadržaj:Hotel poseduje bazen, parking, bar, restoran , spa centar.

  City Towers 4* Akaba
  Lokacija: Hotel se nalazi 300 m od plaže, i 200m od tvrđave Akaba. Aerodrom u Akabi je udaljen 12km od hotela a centar grada 2km.
  Smeštaj:Sve sobe poseduju: klimu,sef ,telefon,mini bar, LCD tv, wi fi, kupatilo.
  Sadržaj:Spa & Wellness cenar, sauna, bazen, teretana, noćni klub, restoran, lift.

  Days Inn hotel 4* Aman
  Lokacija: Hotel se nalazi u centru Amana. Al Mukhtar tržni centar je udaljen 2,5km od hotela.
  Smeštaj: Sve sobe poseduju:Kupatilo,fen,TV,sef,aparat za kafu i čaj.
  Sadržaj: Spa & Wellness centar, bazen, teretana, sauna, noćni klub.

  Sella hotel 4* Petra
  Lokacija: Hotel se nalazi na 2km od ulaza u Petru.U blizini hotela nalazi se i autobuska stanica.Aerodrom Akaba je udaljen 170km.
  Smeštaj: Sve sobe poseduju: SAT TV,Wi-Fi,mini bar,aparat za kafu i čaj,klimu,sef, kupatilo.
  Sadržaj: Tursko kupatilo,parking, rent a car,restoran i bar.

  Sun City Camp – Wadi Rum / KAMP
  Lokacija: Kamp se nalazi u srcu pustinje Wadi Rum. Udaljen je oko 60 km od Akabe i 313 km od Amana.
  Smeštaj: Sve smeštajne jedinice poseduju: Kupatilo,klima,terasa,mini bar,peškiri,papuče.
  Sadržaj: Parking, internet, recepcija.

  Al Fanar Palace 3* Aman
  Lokacija: Hotel se nalazi u Amanu, 6km od starog centra grada i 40km od aerodroma.
  Smeštaj: Sve sobe poseduju:Kupatilo, fen, TV, sef, klimu.
  Sadržaj: fitnes centar, bazen, teretana, bar, restoran.

  Edom hotel 3* Petra
  Lokacija: Hotel se nalazi na 2km od ulaza u Petru.U blizini hotela nalazi se i autobuska stanica.Aerodrom Akaba je udaljen 170km.
  Smeštaj: Sve sobe poseduju: SAT TV, Wi-Fi, mini bar, klimu, sef, kupatilo.
  Sadržaj: Tursko kupatilo, parking, rent a car, restoran i bar.

  Crystal hotel 3* Akaba
  Lokacija: Hotel se nalazi 300 m od plaže, i 200m od tvrđave Akaba. Aerodrom u Akabi je udaljen 12km od hotela a centar grada 2km.
  Smeštaj:Sve sobe poseduju: klimu,sef ,telefon,mini bar, tv, wi fi, kupatilo.
  Sadržaj:sauna , teretana, bar, restoran.

 • Jordan putovanje – biseri Jordana

  JORDAN je, veruje se, kraljevina Muhamedovih potomaka i kolevka mnogih civilizacija. Odigrala je značajnu ulogu u biblijskoj istoriji sveta a današnju Kraljevinu Jordan uspešno vodi hašemitska kraljevska kuća koja brižno čuva socijalni i verski mir zemlje, te je ona i zvanično najbezbednija zemlja Bliskog Istoka u kojoj složno i sa uvažavanjem žive pripadnici svih religija. Jordan je domovina “mozaika svih Hrišćana”, moćno-mističnog grada Petre koju s pravom zovu i “slagalica svetske kulture”, crvene pustinje Vadi Rum gde je sniman i film “Lorens od Arabije”, Mrtvog mora koji je svetskog fenomen i spa raj jer se upravo ovde prave najkvalitetniji preparati od lekovitog blata. Svaki gost je ovde dobrodošao i to je verovatno prvi utisak koji ćete poneti iz ove divne zemlje.

  Biblijske priče, izgubljeni gradovi, Lawrence od Arabije samo su neke od asocijacija na Jordan, malu zemlju na Bliskom Istoku, oazu mira i jednostavnih srdačnih ljudi. Drevni “grad u steni” Petra najmanje 2500 godina stara prestonica Nabatejaca, pustinjski pejzaž Wadi Rum, nezaobilazno brdo Nebo, legendarno mesto Mojsijeve smrti, arheološka otkrića sa zapadne obale reke Jordan, samo su neke od brojnih znamenitosti kojima obiluje ova, svakako jedinstvena zemlja. Kraljevina Jordan je danas moderna zemlja mnogobrojnih antičkih i biblijskih lokaliteta, koji uvek iznova privlače pažnju I bude interesovanje za vremena legendi, mitova, proročanstava. Prirodna blaga, Crveno i Mrtvo more obeležavaju granična područja zemlje, dok unutrašnjost obiluje starim gradovima, mestima isprepletenim arapsko-hrišćanskim uticajima.

  AMAN je glavni grad hašemitske kraljevine Jordan i drevna amonska prestonica koji se nekada prostirao na sedam brda kao i Rim.

  PETRA je bila bogata prestonica drevnih Nabatejaca (arapski nomadi), glavni centar karavana koji su u helenističko i starorimsko doba prenosili svilu, tamjan, slonovaču i začine iz Indije, Kine, Afrike i Arabije prema Sredozemlju. Uskim tesnacom stiže se do grada uklesanog u crvenim stenama, zvanično proglašenog za Sedmo svetsko čudo.

  PLANINA NIBO (NEBO) je planina u Jordanu odakle je prema verovanju Mojsije ugledao Svetu zemlju, a neka i da je ovde sahranjen.

  KERAK je utvrđenje iz 12. veka koje su sagradili Krstaši. Osvojio ga je Saladin 100 godina posle.

  MADABA je grad u centralnom delu Jordana poznat i kao grad vizantijskih mozaika. Najpoznatiji je onaj u crkvi Sv. Đorđa.

  VADI RUM ili crvena pustinja, po mnogima najlepša na svetu. Vozi ze džipovima, jede sa beduinima.

  AKABA je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora.

  MRTVO MORE je najveća svetska depresija i naslanije jezero na svetu i oko deset puta većeg saliniteta od običnog čije obale dele Izrael i Jordan. Poznato po lekovitosti svoje vode i blata.

  KORISNE INFORMACIJE:
  Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
  Površina: 92.300 km2 Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok
  Broj stanovnika: oko 6.500.000 Glavni grad: Amman, oko 1.919.000 stanovnika
  Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
  Religija: muslimani 92%, hrišćšćani 6%, ostali 2%
  Vremenska razlika: +1 sat
  Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD, 1 EUR = oko 0,8 JOD
  Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, satkiši i karamelizovano voće. Predmeti od drveta, gline, začini
  Odeća: preporučuje se lagana pamučna odejeća za letnje mesece i nešto toplija za letnje večeri; toplija i odeća za kišno vreme je potrebna u periodu od decembra do aprila. Preporučuje se udobna obuća, sunčane naočare i zaštita za glavu.
  Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od jagnjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od jagnjetine s jogurtom i pirinčem . Pije se isključivo flaširana voda. Kafa je veoma popularna, a alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
  Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš