Putovanje Izrael avionom aranžman
Trajanje: 19-26.10.2023. 8 dana / 7 noćenja
Lokacija: Jerusalim, Tel Aviv, Haifa, Mrtvo more, reka Jordan, Jerihon...
Cena: 1150€
Rezerviši
 • IZRAEL I ZAPADNA OBALA

  Uključeno u cenu: Tel Aviv, Jerusalim, Haifa, reka Jordan, Mrtvo more, Jerihon – Zapadna obala, Haifa…
  Fakultativno: Poseta Kibucu, Skriveni Tel Aviv, Yafo i Shuk ha karmel

  19-26. oktobar 2023.

  8 dana / 7 noćenja/ avionom

  PROGRAM PUTOVANJA IZRAEL I ZAPADNA OBALA:

  1. DAN: Beograd – Tel Aviv (putovanje Izrael i Zapadna obala)

  Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Let za Tel Aviv JU812 u 13:30h. Dolazak aerodrom Ben Gurion u 17:20h. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Transfer do hotela, smeštaj u odgovarajuće sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

  2. DAN: Tel Aviv (putovanje Izrael i Zapadna obala)

  Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do starog grada i tvrđave Yafo. Yafo je stari grad sa pretežno arapskim stanovništvom koga su Izraelci posle stvaranja države Izrael, bukvalno okružili novim gradom – Tel Avivom. To je urađeno za kratko vreme, kako bi se nacionalna struktura regije promenila. Yafo je kao ostrvo u Tel Avivu, i predstavlja ogroman kontrast u odnosu na moderan grad. Tu ćemo još uvek naći orijentalne čajdžinice, arapske restorane koji služe humus i falafel, ali fantastičan pogled na more i Tel Aviv, sa vrha tvrđave. Poseta i buvljoj pijaci u starom gradu.
  Nastavak ture do fenomenalne orijentalne pijace Šuk Ha Karmel. Pijaca koja je doživljaj za oči zbog miliona boja, za gurmane jer možete probati sve od začina, preko alve sa paprikom do voća koje nikada u životu niste videli, ali i za dušu jer će vas svi dočekati sa osmehom. Jedino će džep da trpi, jer nešto prosto morate kupiti. Slobodno posle podne za plažu ili druge aktivnosti. Noćenje.
  FAKULTATIVNO: Yafo tvrđava, stari grad i pijaca Šuk Ha Karmel

  3. DAN: Tel Aviv – Jerusalim (putovanje Izrael i Zapadna obala)

  Doručak. Polazak na celodnevni izlet do Jerusalima. Jerusalim je stari grad podeljen na nekoliko „nacionalnih“ četvrti, – jevrejsku, arapsku, grčku, jermensku… Obilazak Crkve Hristovog groba, Maslinske gore, zida plača, crkve koja je nakada kupio kralj Milutin. Slobodno vreme za obilazak grada i njegovih uskih ulica koje su pune bazara kao i pre 2000. godina. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  4. DAN: Tel Aviv – reka Jordan – Mrtvo more (putovanje Izrael i Zapadna obala)

  Doručak. Polazak na izlet do Mrtvog mora. Prvo ćemo posetiti grčki pravoslavni manastir Svetog Gerasima, zatim ćemo stati na mestu, gde je prema predanju Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista. Možete i sami ući u hladnu vodu reke Jordan. Nastavak puta u središte zemlje, na oko 400 metara ispod površine mora, na plažu Mrtvog mora. Mrtvo more je toliko slano, da u njemu gotovo da nema života. Voda je toliko gusta da se u njoj može plutati bez ikakvog plivanja. Naprotiv, dozvoljeno je samo ležanje na leđima, jer je plivanje nemoguće. Nemojte slučajno da probate vodu, pogrešićete. Mazanje blatom je preporučljivo, ali ako osetite jako peckanje, odmah idite pod tuš i na koktel u „najniži“ bar na svetu. Za one koji žele, povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

  5. DAN: Tel Aviv – Jerihon i pećine Kumrana(Zapadna obala) (putovanje Izrael i Zapadna obala)

  Doručak. Slobodno vreme ili polazak fakulativni na izlet u Jerihon, „najstariji“ grad na svetu. Putovanje uključuje odlazak u grad koji je sušta suprotnost modernom Izraelu. Na zapadnoj obali žive Palestinci koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, a ipak su ljubazni i topli ljudi. Odlazak do žičare kojom se može otići do Gore Kušanja, gde je đavo 40 dana iskušavao Isusa. Fakultativno – Ručak u restoranu kod Abu Raida na polaznoj stanici žičare (sto švedski, a arapski). Vožnja kroz ulicu Dimitrija Medvedeva!!! (nismo pogrešili). Polazak ka Nacionalnom Parku Kumran, gde su pronađeni „Svici sa Mrtvog mora“, skup svezaka iz vremena poznog judaizma, 100 godina p.n.e. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
  FAKULTATIVNO: Jerihon i pećine Kumrana

  6. DAN: Tel Aviv – Haifa – Nazaret (putovanje Izrael i Zapadna obala)

  Doručak. Polazak na izlet do Haife i Nazareta. Obilazak spektakularnih Bahai vrtova, prestonici još jedne verske zajednice u Izraelu. Bahai je vera mira i tolerancije, a vrtovi koji su im sedište podsećaju mnoge na čuvene viseće vrtove Vavilona. Fenomenalan pogled na najveću luku Izraela. U nastavku puta idemo u mesto gde je živela Bogorodica i gde je arhangel Gavrilo objavio radosnu vest o začeću Isusa Hrista – Nazaret. Tamo ćemo obići pravoslavnu crkvu Svetog Gavrila(crkva Blagovesti), koja se nalazi na Marijom vrelu, kao i katoličku katedralu Blagovesti, najveću hrišćansku crkvu na Bliskom Istoku… Povratak u hotel. Noćenje.
  FAKULTATIVNO: Haifa i Nazaret

  7. DAN: Kibuc (putovanje Izrael i Zapadna obala)

  Doručak. Fakultativni odlazak do specifičnog oblika udruživanja i života u jevrejskoj kulturi – Kibuca u gradu Ashdod. Tamo ćemo videti kako je rađana moderna država Izrael kroz komune koje svojim stanovnicima nude zajedničku imovinu i podelu prihoda, sa demokratsko socijalnim ustrojstvom. U Kibucu je najveći deo imovine zajednički, a prihodi se dele ravnomerno. Kibuc, osim zajeničkih firmi i obradive zemlje, ima mnoge zajedničke ustanove kao što su kuhinja, besplatni rent-a-car, obdaništa, perionice veša, sportske dvorane, terene… Povratak u hotel. Slobodno popodne za uživanje na plaži. Noćenje.
  FAKULTATIVNO: Kibuc

  8. DAN: Skriveni Tel aviv – Tel Aviv – Beograd (putovanje Izrael i Zapadna obala)

  Doručak i napuštanje hotela. Fakultativni obilazak skrivenih mesta Tel Aviva koje poznaju samo lokalni stanovnici. Upoznaćete grad onako kako ga Izraelci doživljavaju. Šta ćete videti? E pa nije skriveno ako Vam kažemo. Tura se završava odlaskom na jednu od najlepših plaža Tel Aviva, koja je malo udaljena od centra i koju vole lokalni stanovnici. Slobodno vreme za kupanje do polaska na aerodrom. Polazak na aerodrom. Let za Beograd JU813 u 19:00h. Dolazak u Beograd u 21:00h. Kraj programa Izrael i Zapadna obala. 
  FAKULTATIVNO: Skriveni Tel Aviv

  Izrael i Zapadna obala

  Redovna cena aranžmana  1 490 €

  Snižena cena aranžmana –  1 150€

  *Cena za decu do 12 godina starosti umanjuje se za 40€

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA JUNGMAN TRAVEL
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  – NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

  Aranžman Izrael i Zapadna obala obuhvata:
  – Međunarodni let Beograd – Tell Aviv– Beograd (direktan let, ekonomska klasa),
  – Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu, YQ taksu za gorivo (avio takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama cena),
  – Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom,
  – Smeštaj na bazi 7 noćenja u hotelu H7 3* u Tel Avivu ili sličnom hotelu iste ili više kategorije na bazi noćenja bez doručka,
  – Izlet Jerusalim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku
  – Izlet celodnevni Mrtvo more + reka Jordan +manastir Svetog Gerasima
  – Besplatni celodnevni izlet Jerihon i pećine Kumran – Qumran Caves sa uključenim ulaznica za Kumran
  – Celodnevni izlet Haifa – Nazaret
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča/pratioca tokom trajanja putovanja,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Izrael i Zapadna obala ne obuhvata:
  – Međunarodno zdravstveno osiguranje,
  – Doplata za jednokrevetnu sobu – 290€,
  – Doplata za doručak u hotelu – 140€
  – Obavezne napojnice za lokalne vodiče u iznosu od 25€ po osobi za celokupno trajanje putovanja (plaćanje na licu mesta),
  – Individualne troškove putnika.
  – Fakultativne izlete:
  – YAFO s posetom pijaci Shuka Ha Karmel (pešačka tura+gradski prevoz) – 30€ ,
  – Skriveni Tel Aviv (pešačka tura)- 35 € sa uljučenim kartama za vidikovac,
  – Izlet u Kibuc sa uključenim ručkom – 45 €,
  – Ulaznice za Lowest bar in the world na Mrtvom moru – 15 € – ko želi može se kupati na slobodnim delovima plaže, dok u baru imate restoran, tuševe, ležaljke itd.
  – Karte za žičaru za odlazak na Goru kušanja u Jerihonu. Plaćaju se na licu mesta.
  – Ručak u restoranu u Jerihonu, kao i ručkove tokom izleta u Jerusalim, Mrtvo more, Haifu – 25 € po osobi i ručku (ručkove je moguće platiti na licu mesta, po dolasku u Tel Aviv. *Sve lokacije poseduju restorane, tako da ručkove putnici mogu i samostalno da organizuju, s tim da treba biti spreman da su cene u Izraelu jako visoke)

  NAPOMENA: *Sve cene fakultativnih izleta u programu Izrael i Zapadna obala podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u svetu, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

  SLIKE

 • Izrael i Zapadna obala

  Preuzmite program putovanja Izrael i Zapadna obala u PDF / WORD

  NAPOMENE:

  *Napomena za prtljag: Avio kompanija Air Serbia dozvoljava 23 kg kofer + 8 kg ručni prtljag

  Napomene za ulazak u Izrael

  – Za ulazak u Izrael i turistički boravak dana nije potrebna viza.
  – Na graničnom prelazu umesto unošenja štambilja u pasoš, izraelski pogranični organi izdaju karton o boravku, koji je potrebno čuvati sve vreme boravka u zemlji i pokazati prilikom izlaska iz Izraela.
  -Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti šest meseci od datuma ulaska u zemlju. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima.
  -Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

  Uslovi izmena putovanja Izrael i Zapadna obala

  – Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa,
  – Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti),
  – Svi putnici, po prihvatanju programa, obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije.
  Napomene u vezi smeštaja
  – Smeštajni objekti u programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Izraela,
  – Putnik je dužan da agenciju, za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)

  – Zа vreme trаjаnjа turističkog putovаnjа Izrael i Zapadna obala, nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji, nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа, zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći.

  Obaveza potrošača

  – Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, ili nа drugi odgovаrаjući nаčin obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа.
  – Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret.

  Obaveza prodavca

  – Prodavac je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Jungman Travel d.o.o., Pivarska 13, Čačak; telefon: +381 32-34-34-10; e-mail: jungmantravel@mts.rs; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je: Ivan Petrovic.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
  Uz ovaj program važi cenovnik br 2 od 05.07.2023.

  Turistička agencija JUNGMAN TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 30.000 € (polisa osiguranja br. 470000054116) osiguravajuće kompanije “TRIGLAV osiguranje a.d.o.”. za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Garancija putovanja aktivira se prijavom korisnika garancije putovanja pisanim putem, preko e-mail-a, telegramom ili na neki drugi sličan način na adresu: TRIGLAV osiguranje a.d.o. Novi Beograd, Milutina Milankovića 7A, tel: +381 11 33 05 100, e-mail: office@triglav.rs

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš