Trajanje: Jednodnevni izlet - na upit
Lokacija: Zlatibor, Gold Gondola i Ovčar Banja
Rezerviši
 • Izlet Zlatibor, Gold gondola i Ovčar Banja

  uz  posetu manastiru Blagoveštenje i mogućnost vožnje gondolom

  Jednodnevi izlet

  Program putovanja:

  Okupljanje putnika u 07:30h. Polazak u 07:45h sa Novog Beograda, od stanice gradskog autobusa (autobus 60) pored Brankovog mosta (preko puta TC Ušće, pored sjekt parka). Vožnja autobusom prema Zlatiboru i Ovčarsko-kablarkoj klisuri.

  U srcu Ovčarsko-kablarske klisure, 18 km udaljena od Čačka, smeštena je Ovčar Banja, u kojoj temperatura vode dostiže između 36-38°C.

  Obićićemo manastir Blagoveštenje koji se nalazi iznad naselja Ovčar Banja i hidrocentrale Ovčar Banja. Arhitektura manastira Blagoveštenje govori da je manastir mogao biti sagrađen u vreme procvata tzv. „raške škole“, tj. u 12. i 13. veku. Međutim, iznad ulaza u crkvu stoji natpis da je hram podignut 1601/1602. godine i svojom arhitekturom jedan je od najlepših manastira u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. U ovom manastiru se zamonašio Patrijarh srpski Pavle, koji je za života i kasnije često dolazio u manastir i boravio u njemu.

  Posle pauze, nastavak putovanja prema Zlatiboru. Dolazak na Zlatibor i pauza za kafu i šetnju.

  Fakultativni odlazak do Gold gondole i vožnja najdužom panoramskom gondolo na svetu sa najmodernijom vazdušnom trasom u Evropi. Završna stanica, planinski centar Tornik koji je udaljen od centra Zlatibora 7 km i predstavlja mesto za pravo uživanje u pogledu koji se pruža na sve četiri strane sveta.

  “Zlatna gondola” – Na Zlatiboru je pre kratkog vremena otvorena najduža panoramska ”Gold gondola”, ukupne dužine devet kilometara koja povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornik. Gondola je francuske proizvodnje i imaće kapacitet 600 putnika na sat, u 55 kabina sa po 10 mesta.

  Povratak u centar Zlatibora. Okupljanje grupe i polazak za Beograd uz usputnu pauzu u Čačku. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

   

  Cena aranžmana 

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Izlet Zlatibor gondola obuhvata:
  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  – Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Izlet Zlatibor gondola ne obuhvata:
  – Ulaznice “Zlatna gondola” – ; prijava i uplata kod vodiča u autobusu;
  – Ručak;
  – Individualne troškove putnika.

  O MESTIMA:
  Zlatibor je planina i park prirode u Zapadnoj Srbiji. Najviši vrh Zlatibora је Tornik (1.496 m), a prosečna nadmorska visina je oko 1.000 metara. Planina je popularna za odmor i u letnjem i u zimskom periodu, a poznata je i kao klimatsko lečilište, tj. kao vazdušna banja. Administrativni centar Zlatibora je varošica Čajetina.

 • Cene fakultativnih izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Ovaj program rađen je na bazi minimum 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.
  Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja- agencije Jungman Travel doo. Licenca ministarstva OTP 187/2021
  Cenovnik br 1. od 20.01.2020.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš