plovdiv amfiteatar
Trajanje: U PRIPREMI 4 dana / 2 noćenja
Lokacija: Sofija, Arbanasi, Etara, Plovdiv i Veliko Trnovo
Cena: U PRIPREMI
Rezerviši
 • Bugarska Trilogija – Sofija, Plovdiv i Veliko Trnovo

  U PRIPREMI

  4 DANA, 2 NOĆENJA, AUTOBUSOM

  Istorija nas nije uvek mazila, ali su kulturne veze sa Bugarskom oduvek postojale začinjene i zajedničkom duhovnošću. Svi naši sveci su izuzetno poštovani u Bugarskoj, a naročito Sveti Sava kao i Sveti kralj Milutin čijim se moštima u crkvi Svete Nedelje u Sofiji vernici klanjaju. Tradicija i običaji još iz paganskih vremena prepliću se sa hrišćanskim nasledjem. Bugari su veseli narod koji je očuvao svoju tradiciju a njihova dobra vina uz gastronomiju je najbolja preporuka za uživanje i dobar provod. Ovo putovanje će vas odvesti do tri bugarske prestonice, današnje Sofije i nekadašnjih Plovdiva i Velikog Trnova.

  Progam putovanja:

  1.dan BEOGRAD
  Polazak autobusom za Bugarsku u 20:00h sa parkinga na Sajamu. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti…

  2.dan ARBANASI – VELIKO TRNOVO
  Nastavak putovanja za Veliko Trnovo i poseta sela Arbanasi, jednog od najživopisnijih starih naselja u Bugarskoj. Selo je sa svojom monumentalnom arhitekturom proglašeno arheološkim rezervatom i pod zaštitom je UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme u centru grada koji je zbog svojih kulturno-istorijskih vrednosti i spomenika uvršćen u UNESCO. Oko 17.00h panoramski pešački razgled grada sa bogatom i slavnom istorijskom prošlošću. Boldvin kula, očuvana utvrđenja, palata bugarskih kraljeva kao i bugarski Patrijarhat iz carskog perioda 12-14v. Obilazak crkve Svetih četrdeset mučenika gde se nalazi prvobitna grobnica Svetog Save. Noćenje.

  3.dan VELIKO TRNOVO – ETARA – PLOVDIV – SOFIJA
  Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Plovdiv. Usputni obilazak etno sela Etara, poznatom po velikom broju zanatskih radnji sa autentičnom proizvodnjom upotrebnih dobara i suvenira. Odmor u nekom od nacionalnih restorana. Nastavak za Plodviv, jedan od najlepših gradova na Balkanu. Panoramsko razgledanje ovog istorijskog grada raznolike arhitekture: Antički amfiteatar iz 2. veka, rimski stadion, crkva svetog Konstantina i Jelena kao i brojni muzeji i galerije, starog utvrđenja iznad reke Marice…Plovdiv je bio EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ZA 2019. Slobodno vreme za individualno razgledanje i ručak… Produžavamo putovanje za Sofiju u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme u centru prestonice za individualni program i večeru u nekom od tradicionalnih restorana. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

  4.dan SOFIJA – BEOGRAD
  Doručak. Napuštanje hotela. Oko 10.00h panoramsko razgledanje Sofije autobusom, a potom šetnja centrom Sofije: Vitoša bulevar, crkva Aleksandra Nevskog (izgrađena u ruskom stilu) sa muzejem fresaka, crkva Sv. Nedelje gde su izložene mošti kralja Milutina, crkva Rotonda (sv. Đorđa), nekadašnja Kraljevska palata, bazilika Aja Sofija itd. Oko 14.00h odlazak do Rilskog manastira, koji je od 1983. upisan je u UNESCO-ovu listu svetskog kulturnog i istorijskog nasleđa. Za nas jako važno da je tu boravio i duhovno se uzdizao Sveti Sava. Nakon obilaska manastirskog kompleksa, polazak za Beograd. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima.

   

  U PRIPREMI

  -plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja-

  NAČIN PLAĆANJA:
  Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
  Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
  Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
  Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Jungman Travel.

  Aranžman obuhvata:

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa;
  • Smeštaj u hotelu 3* u Sofiji na bazi 1 noćenja sa doručkom – švedski sto…(Hotel se nalazi u širem centru grada. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, loby bar, restoran) i u hotelu u Velikom Trnovu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom – švedski sto …(Hotel se nalazi u centru grada. Sve sobe su komforne, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, tuš – WC. Hotel poseduje recepciju, loby bar, restoran)
  • Panoramsko razgledanje Sofije, Rilskog manastira, Plovdiva, Velikog Trnova i Arbanasa sa vodičem po programu;
  • Vodiča – pratioca na putovanju;
  • Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman ne obuhvata:

  • Ulaznice za lokalitete (ulaznice se plaćaju na lokalitetu i iznose od 3-6 Leva ( 1 € oko 1,95 Leva );
  • Sve nepomenute i individualne troškove;
  • Doplata za jednokrevetnu sobu – 30 €;
  • Medjunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja.

 • Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika.

  Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

  U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Mayak tours ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

  Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

  Uz program Putovanja Bugarska Trilogija – Sofija, Plovdiv i Veliko Trnovo  važe Opšti uslovi putovanja ogranizatora putovanja – Jungman Travel DOO, Beograd, licenca Ministarstva

  turizma OTP 187/2021.

  Cenovnik broj 1 od 11.08.2021.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš