Trajanje: 11.02-16.02.2022. 6 dana/ 3 noćenja
Lokacija: ATINA - PELOPONEZ - EPIDAURUS - NAFPLIO - ATINAPIREJ - RT SUNION - AKROPOLJ
Cena: od 109€
Rezerviši
 • ATINA PUTOVANJE DAN ZALJUBLJENIH

  SA FAKULTATIVNOM POSETOM PELOPONEZU – EPIDAURUS – NAFPLIO – GLIFADI I SUNIONU

  11.02. – 16.02.2022.

  6 dana/ 3 noći, autobusom

  PROGRAM PUTOVANJA:
  1. DAN 11.02.2022. BEOGRAD – ATINA
  Sastanak putnika na parkingu Sava centra u 16:00 h , polazak u 16:30 h . Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
  2. DAN 12.02.2022. ATINA
  U prepodnevnim časovima dolazak u Atinu. Panoramsko razgledanje Atine : trgovi Omonija i Sintagma (oko kojih se nalazi centar savremene Atine), prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, prolazak pored Atinske triologije (Biblioteka, Univerzitet i Akademija). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Popodnevna šetnja sa vodičem do Monastirakija i Plake kako bi upoznali grad. Noćenje.
  3. DAN 13.02.2022. ATINA – PELOPONEZ – EPIDAURUS – NAFPLIO – ATINA
  Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Krenućemo preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Nastavljamo putem kojim su nekad davno koračali spartanci i dolazimo do Epidaurusa, koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije. Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 53. redu). Nastavaljamo ka Nafpliu, gradiću koji poseduje venecijanski šarm kombinovan sa grčkom tradicijom i lepotama. Nafplio se nalazi u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza. Interesantan je i taj podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države pre Atine, tako da u gradu možete da vidite i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta. Razgledanje grada: glavni trg “Sintagma”, na kome se nalaze značajne zgrade kao što su: zgrada pozorišta Trianon (nekada džamija iz XVI veka), zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Parlamenta (nekada je takođe bila džamija). Drugi po važnosti je trg “Tri admirala” na kome se nalazi nekoliko znamenitosti kao što su: Gradska kuća, Vojni muzej… U starom delu grada se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne. Zaštitini znak Nafplija su njegove tri tvrđave. Prva i najstarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e. U neposrdnoj blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi ( Burtzi) koju su podigli Mlečani 1473. Najbolje očuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koji su podigli Venecijanci. Slobodno vreme. Povratak u Atinu u popodnevnim časovima, vreme za slobodne aktivnosti. Noćenje.
  4. DAN 14.02.2022. ATINA – PIREJ – RT SUNION
  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Pirej i do rta Sunion. Obilazak Apolonove obale od Pireja do rta Sunion. Dolazak u Pirej i slobodno vreme za odmaranje uz kafu i divan pogled na marinu. Nastavak puta ka Mikrolimanu, Makrolimanu, luka Zoe, stare antičke luke i sve do Rta Sunion, koji je najjužnija tačka Atičkog poluostrva i u današnje vreme deo nacionalnog parka. Udaljen je od Atine 65 km prema jugu. Obala je kamenita i strma. Podiže se iz mora do velike visine stvarajući u podnožju peščana žala. U drevnim vremenima Sunion je bio moreplovcima dobar orijentir da su na pravom putu prema Atini. O njemu je prvi pisao Homer u svojoj „Odiseji“. Spomenuo ga je kao mesto gde je pristao Menelaj da sahrani kapetana broda kojim su se vojnici vraćali iz Trojanskog rata. Sunion je poznat ne samo po svetilištu već i kao mesto sa najlepšim zalaskom sunca u Grčkoj. Hiljade turista dolaze svakodnevno da se dive „arhitektonskoj dekoraciji“ koju stvara sunce zalazeći preko hrama u more. Predanje glasi da ukoliko se nešto poželi u podnožju hrama pri zalasku sunca, da se to obično i ostvari. Povratak u Atinu. Noćenje.
  5. DAN 15.02.2022. ATINA – AKROPOLJ
  Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 10.00 h. Mogućnost fakultativnog odlaska do drevnog Akropolja – kompleksa antičkih hramova: Propileji, hram boginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide. Ulazak na Akropolj sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Grčku i Makedoniju.
  6. DAN 16.02.2022. BEOGRAD
  Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

  CENA ARANŽMANA

  Hotel Achillion 3*   139€  ULTRA LAST MINUTE CENA 109€

  Hotel Breeze Boutique 4 149  ULTRA LAST MINUTE 119€ 

  NAČIN PLAĆANJA:

  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja,
  – Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3 jednake mesečne rate, čekovima građana, realizacija svakog 10. ili 20. u mesecu,
  – Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina,
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Jungman Travel.

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu,
  – Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
  – Panoramsko razgledanje po programu,
  – Usluge vodiča i pratioca grupe,
  – Agencijske usluge.

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  – Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja,
  – Individualne troškove putnika,
  – Boravišnu taksu u hotelu (hotel 3* 1.5eur po sobi po noći, hotel 4* 0.5eur po sobi po noći)
  – Doplata za 1/1 sobu hotel 3* 60eur,
  – Doplata za 1/1 sobu hotel 4* 75eur,
  -Fakultatitvne izlete:
  (cene su podložne promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika)
  – Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus i Nafplio – odrasli 45€ / deca do 12.god 30€,
  – Luka Pirej do rta Sunion – 15€ / deca do 12.god 10€,
  – Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča sa slušalicama) – odrasli 25€ / deca do 12.god 20€.

 • OPISI:
  ATINA: Na 1100 km južno od Beograda smestila se Atina, u oblasti u kojoj su drevni Atinjani razvili filozofiju i demokratiju. Glavni grad Grčke, olimpijski grad, jedan je od najstarijih gradova, čija se istorija beleži već nekoliko hiljada godina! Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, a ime je dobila po boginji Atini. Ovde je došla do izražaja grčka kreativnost, a svojom veličanstvenom civilizacijom, svojim načinom razmišljanja doprineli su sveobuhvatnoj transformaciji čoveka sa zapada.
  U Atini su istorija i prebogata prošlost učinila svoje, tako da ćete šetajući gradom često videti i naići na iskopine, ostatke hramova, agora, pozorišta, a sve to uklopljeno u moderno doba, koje je donelo nove četvrti, šoping ulice i trgove, obnovljene palate sa novom namenom u vidu muzeja, galerije, postavke, institucije, biblioteke, škole… predugačak je spisak objekata koji nešto znače u ovom gradu.
  Nova Atina izgrađena je na mestu stare antičke Atine, pa su se građevinska iskopavanja često pretvarala u arheološka iskopavanja. Tako su i neke metro stanice postale pravi mali „muzeji pod zemljom“. Po tome se posebno ističe stanica Sintagma, u kojoj je zanimljiv arheološko-istorijski presek na jednom zidu. Danas tri ključne tačke moderne Atine čine trg Sintagma, Monastiraki, i trg Omonia.
  Prepoznatljiv simbol grada je svakako brdo Akropolj – „Sveti breg“ ili „Gornji grad“, a tu je, na centralnom mestu ostatak hrama Partenona, posvećenom boginji Atini. Objekat koji ponosno prkosi vremenu, bio je nekada i hrišćanska crkva, ali i džamija. Na ovom uzvišenju ćete videti i erehtejon, najstariju maslinu, Muzej, propileje… a ujedno ćete se diviti pogledu na čitav grad i okruženje! Panorama za pamćenje! U podnožju Akropolja je i Dionizijevo pozorište.
  Na Sintagmi, koja je epicentar svih dešavanja u gradu, zadržite se i slikajte smenu straže ispred grčkog Parlamenta, uživajte u uniformama vojnika i samom činu, jer ovo je jedna od najlepših smena straže! Iza parlamenta je veliki park i botanička bašta koja je okrenuta ka Predsedničkoj palati. Nedaleko od nje je još jedna atrakcija – jedini stadion u mermeru, Kalimarmaro, na mestu antičkog stadiona, a na kom su se održale I Olimpijske moderne igre 1896.godine. Za tu priliku je i obnovljen.
  Za ljubitelje umetnosti i arheologije, Atina nudi široku lepezu postavki, izložbi, zbirki i kolekcija, od antičkog do modernog doba, svih umetničkih pravaca. Na čelu svih ovih institucija je svakako Muzej Akropolj, kao biser cele Grčke, jedan od najboljih muzeja na svetu!
  Svaki dolazak i poseta Atini mora da se „začini“ šopingom, jer ovo je raj za ljubitelje krzna, zlata, srebra, keramike, kožnih predmeta, obuće… Poseban deo grada, sa posebnim šarmom je svakako boemska Plaka! U večernjim časovima posebno živahna i očaravajuća, a postaje raspevana kad popijete po neko grčko pivo, ili rakiju, a može i vino! Dok uživate u atmosferi grčkih taverni i restorana, pogled ka osvetljenom Akropolju učiniće veče posebnim…A kad ste na Plaki, ne zaboravite da vidite i ostatke atinske agore, Hadrijanovu biblioteku, rimski forum i rimske zidine.
  U paketu sa Atinom uvek se mora pomenuti i luka Pirej, najveća luka Grčke, koja je spojena sa gradom i preko koje Atina izlazi na Egejsko more.
  S obzirom na to da je Atina istorijska prestonica kulture i nauke, ona je danas puna važnih i interesantnih atrakcija. Svaki trg, svaki hram, svaki kvart grada ima svoju priču i svoj specifični duh.
  Upoznavanje Atine je nekompletno bez priča i mitova o brojnim bogovima i boginjama u grčkoj mitologiji, koji se i danas prenose sa kolena na koleno.
  Zato, krenite sa nama u grčku avanturu, doživite Atinu na svoj način, upustite se u istraživanje! Ovde materijala ima u izobilju…

  OPISI I LOKACIJA HOTELA:
  Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  Hotel Achillion 3* http://www.achillionhotel.com/ Hotel Αchillion se nalazi u poslovnom centru Atine, na 200 metara od stanice metroa Omonija. U ponudi ima klimatizovane sobe sa balkonom. Besplatan kablovski internet dostupan je u čitavom hotelu. Sve hotelske sobe su jednostavno uređene, zvučno izolovane i imaju sigurnosne brave. U moderne pogodnosti spadaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. U hotelu Achillion svakog jutra se služi grčki doručak na bazi švedskog stola.
  Hotel Breeze Boutique 4 *https://breezeboutiqueathens.com-hotel.com/ nalazi se na 5min hoda od trga Omonia. Hotel raspolaže sa moderno uređenim sobama koje u svom sastavu imaju WI-FI, TV, sef, minibar. Hotel služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

 • Preuzmite program putovanja u PDF / WORD

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
  – U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
  – Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  – U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
  – Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  – Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
  – Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

  VAŽNE NAPOMENE:
  – NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
  – Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
  – Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
  – Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
  – Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  – Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
  – Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
  – Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
  – Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
  – Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  – Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
  – Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
  – Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
  – Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
  – Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
  – Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
  – U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
  – Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
  – Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
  – U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  – Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

  UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A
  Cenovnik br. 1 od 10.01.2022

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš