Lokacija: Srbija, Divčibare
Cena: Na upit
Rezerviši
 • Divčibare su planinsko-turističko mesto, nadmorske visine 980 m, koje se nalaze na planini Maljen, 38 km južno od Valjeva i 107 km od Beograda. Najviši vrhovi su Kraljev sto sa 1104 m i Crni vrh sa 1098 m nadmorske visine. Maljen, zajedno sa planinama Povlen i Suvobor, čini venac valjevski planina.

  Naziv Divčibare pominje se još 1476. godine kao selo u turskom popisu. Narod ime Divčibare tumači kao „devojačke bare“ i nastalo je kao uspomena na devojku-pastiricu koja se nekada utopila u nabujaloj reci Crnoj Kamenici.

  Značajan podatak za istoriju Divčibara je taj da je knez Miloš Obrenović posle Drugog srpskog ustanka od svog turskog pobratima Deli-age otkupio čitavu visoravan. Upravo je on, među prvima, prepoznao blagotvorni uticaj klime Divčibara na ljudski organizam. Prvi put je boravio na Divčibarama jula 1822. godine, a od tada je često posećivao ovaj kraj, obilazio čobane i kontrolisao njihov rad. Boraveći na planini preko leta, knez se odmarao, okružen prirodnom lepotom, u “Gospodarskim kolebama”, koje su se nalazile na mestu današnjeg poštanskog odmarališta. U blizini je bio izvor hladne, planinske, vode, prozvan od naroda Knjaz Miloševa česma. U vreme austrijske vladavine u delu Srbije, od 1718. do 1739. Godine, preko Maljena je išla granica između Austrije i Turske. Sve do kraja 18. veka i naše stanovništvo je Povlen, Maljen i Suvobor nazivao zajedničkim imenom: Karadag, što u prevodu sa turskog jezika znači Crna Gora.

  Divčibare imaju dugu istoriju banjskog turizma. Poznata je vazdušna banja. Imaju mnogobrojne visove sa kojih se pruža neverovatan pogled na Maljen i ostale planine valjevskog kraja. Golubac, maljenski vis na visini 1044 m je obrastao mešovitom četinarskom i listopadnom šumom.

  Svi posetioci mogu uživati u dugim šetnjama po prirodi sa nebrojano različitih, vidno obeleženih staza. Ski staza Crni vrh, u okviru Divčibare Ski Resort-a, nalazi se na severnoj strani Crnog vrha. Dužina staze je 850 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat.

  Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima. Ski staza Centar proteže se na severnim obroncima Crnog vrha u dužini od oko 600 metara. Na stazi postoji ski lift vučnica (vučna sajla sa tanjirom koji se stavlja između nogu).

  Divčibare kao značajna turistička destinacija danas je u mogućnosti svim posetiocima da obezbedi sve sadržaje, koji su potrebni da se lepo provedu i dožive jednu drugačiju vrstu odmora, koju će dugo pamtiti.

  Dok uživate u svim čarima ovog mesta, pomislićete zaista da je vreme stalo i da na svetu ne postoji ništa osim vas i tog divnog sveta na visoravni Divčibare.

   

 • Etno kuća Apartmani Pesma

  Etno kuća Apartmani Pesma su smesteni u mirnom delu turističkog mesta Divčibare, nedaleko od hotela Crni vrh, u pravcu Ljutog krša, jedne od najinteresantnijih destinacija Divčibara. Izgrađeni su od trupaca Crnog bora, i kao takvi omogućuju potpuni užitak gostima u svim pogodnostima objekata izgrađenih od prirodnih materijala. Trupci imaju svoju toplotnu masu, a puno drvo je energetski veoma efikasno i zadržava temperaturu i prijatan vazduh unutar objekta tokom cele godine. Zidovi od stabala su veoma gusti i odbijaju spoljašnje zvukove i imaćete potpun mir i tišinu. Drvo je jedinstven građevinski materijal jer ima veliku sposobnost da apsorbuje toksične i štetne materije. Uopšteno govoreći, drvene kuće su veoma zdrave i prijatne, bilo da živite u njima ili da Vam služe kao vikendice, one će Vam pružiti svakodnevnu toplinu i udobnost.

  U okviru Etno kuće Apartmani Pesma, nalaze se dva apartmana kapaciteta po 70m2. Oba poseduju kompletno opremljenu kuhinju, frižider, Smart TV sa satelitskim kanalima, kao i wi-fi protoka 20/20 mbps. Obezbeđen je parking za sve goste. U oba apartmana, u prizemlju se može korisiti pomoćni ležaj.

  APARTMAN 1:
  Apartman se sastoji iz dve etaže, prizemlje i potkrovlje, kapaciteta 4+1 osoba i kao takav, svojim gostima pruža komfor u svakom smislu te reči. U prizemlju apartmana nalazi se dnevni boravak sa kompletno opremljenom kuhinjom, kupatilom. Iz dnevnog boravka se izlazi na terasu sa prelepim pogledom na borovu šumu i dvorište apartmana. U potkrovlju je velika soba, 35m2 sa 4 ležaja i toalet.

  APARTMAN 2:
  Apartman se sastoji iz dve etaže, prizemlje i potkrovlje, kapaciteta 4+2 osobe. U prizemlju je dnevni boravak sa kompletno opremljenom kuhinjom i kupatilom. Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku, ugaonu terasu, 40m2. U potkrovlju se nalaze dve spavaće sobe sa bračnim ležajevima i toalet.

  USLUGE:
  PARKING – DA
  WIFI – DA
  SMART TV – DA
  KUĆNI LJUBIMCI – NE

  PREVOZ:
  – sopstveni prevoz

  SLIKE

   

 •  

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
  – 40% od cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije do 15 dana pre polaska
  – Platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA)

  ARANŽMAN OBUHVATA:
  – Smeštaj u apartmanima

  ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  – Individualne troškove
  –  Prevoz

  NAPOMENE:
  Etno kuća Apartmani Pesma se postarala da Vaš boravak u njoj bude što udobniji.
  Kućni red:

  – Check-in je od 14h, osim ako nije drugačije dogovoreno.
  – Check-out je do 11h, osim ako nije drugačije dogovoreno.
  – Gosti se ljubazno mole da ne remete javni red, da ne prave buku i galamu.
  – Glasna muzika nije dozvoljena.
  – Kućni ljubimci nisu dozvoljeni.
  – Pušenje je dozvoljeno na terasi, dok u sobama pušenje nije dozvoljeno.
  – Gosti su dužni da se krajnje pažljivo odnose prema inventaru, uređajima i instalacijama. U slučaju štete, ona mora biti nadoknađena od strane gosta.
  – Molimo Vas da racionalno koristite energiju (gasite rasvetu, zatvarate slavine itd).
  – Gost se obavezuje da, pri izlasku, apartman ostavi čist, uredan, neoštećen, kakav je i zatekao prilikom ulaska.
  – Molimo Vas da pri napuštanju apartmana budete savesni i pažljivo proverite: da li su sve slavine zatvorene, da li je isključena električna energija, zatvoreni prozori, pogašena svetla, kao i da li je apartman zaključan.

  Uz program Apartmani Pesma – Divčibare važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, Čačak, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.
  Cenovnik br 1. od 10.10.2021.

  OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
  Zа vreme trаjаnjа turističkog putovаnjа Apartmani Pesma – Divčibare, nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći. POTROŠАČ NE MOŽE DА ZАHTEVА UMАNJENJE CENE АKO NESАVESNO PROPUSTI DА UKАŽE NА ODSTUPАNJА IZMEĐU PRUŽENIH I UGOVORENIH USLUGА ZA VREME TRAJANJA TURISTIČKOG PUTOVANJA Apartmani Pesma – Divčibare. Potrošаč je dužаn dа orgаnizаtorа, lokаlnog predstаvnikа orgаnizаtorа ili lokаlnu аgenciju nа koju je organizator uputio potrošаčа zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći, u pisаnoj formi, nа pаpiru ili nа drugi odgovаrаjući nаčin, obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа. Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret. Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, uz dostаvu rаčunа nа uvid ili drugog dokаzа o kupovini (kopijа rаčunа, slip i sl.). Prodаvаc je dužаn dа potrošаču izdа pisаnu potvrdu ili elektronskim putem potvrdi prijem reklаmаcije, odnosno sаopšti broj pod kojim je zаvedenа njegovа reklаmаcijа u evidenciji primljenih reklаmаcijа. Prodаvаc je dužаn dа bez odlаgаnjа, а nаjkаsnije u roku od 8 dаnа od dаnа prijemа reklаmаcije, pisаnim ili elektronskim putem odgovori potrošаču nа izjаvljenu reklаmаciju. MESTO ODREĐENO ZA PRIJEM REKLAMACIJA: Jungman Travel d.o.o., Pivarska 13, Čačak;
  telefon: +381 32-34-34-10; e-mail: jungmantravel@mts.rs; Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, tokom korišćenja smeštaja i prevoza kao i nakon završetka usluge je:  Ivan Petrovic.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš