Grčka u septembru: TOP 5 pitanja i odgovora!

Comment are off

Grčka u septembru ima svoje čari, baš kao i kada ste na ovom mestu u julu i avgustu. Ukoliko ste ljubitelj nešto mirnije atmosfere i bez gužvi na šetalištima, onda je septembar pravi termin za vaš godišnji odmor i letovanje u Grčkoj.

Pored navedenog, ističemo i da su cene niže, pa vam neće biti teško da nađete odlični turistički aranžman po povoljnoj ceni.

Letovanje u Grčkoj u septembru

Grčka u septembru – letovanje

 

Bilo da dolazite sa prijateljima i porodicom, u ovom terminu prijatan odmor vam je zagarantovan. U nastavku pročitajte kojih se to 5 pitanja najčešće postavljaja, kada je u pitanju letovanje u septembru u Grčkoj:

PROČITAJTE JOŠ: Savršeno letovanje na Krfu

 

  1. Da li je toplo u Grčkoj u septembru?

I ako ovu magičnu zemlju možete posetiti skoro tokom čitave godine, septembar se smatra idealnim mesecom. Grčka se nalazi u južnoj Evropi i klima je tipično mediteranska. To znači da su toplije temperature, ima i više nego dovoljno sunca dok je kiša vrlo retka. Pored toga, s obzirom da sunce greje tokom čitavog leta, more je toplije nego što očekujete.

Prvi dani septembra su vrlo topli ali oni dani nesnosnih vrućina, gde se morate skloniti sa sunca, su gotovi. Do prve polovine septembra temperature idu i malo preko 30 stepeni, dok u drugoj polovini možete očekivati temperature do 28 stepeni.

 

  1. Da li je septembar dobar mesec za posetu Grčkoj?

Da. Septembar je idealan mesec za posetu Grčkoj i to ne samo zato što su vremenski uslovi idealni. Dobar je i zbog manjih gužvi na plažama i šetalištima ali i zbog cena koje su znatno niže nego u julu i avgustu odnosno u piku letnje sezone.

 

  1. Da li je gužva u Grčkoj u septembru?

Septembar nije mesec kada putnici iz celog sveta dolaze u Grčku i iz tog razloga mnogo je prijatnije za odmor. U ovom mesecu imaće te priliku za potpuno drugačije iskustvo jer ima manje gužve i imate više privatnosti.

 

  1. Koje su cene aranžmana u septembru?

Cene aranžmana se kreću od 65€ u zavisnosti od same destinacije, šta aranžman uključuje ali i termina polaska. Više informacija o ceni letovanje u Grčkoj u septembru, možete saznati na ovom linku.

 

  1. Koje su to najbolje destinacije za posetu u septembru?

Grčka je poznata po ogromnoj ponudi turističkih destinacija poput primorskih mesta ali i ostrva. Vodeći se isključivo potražnjom turista iz Srbije, najbolje destinacije za letovanje u septembru su:

  • Olimpska regijaParalia i Olympic Beach
  • Kassandra (poluostrvo) – Siviri, Kalitea, Skala Furka, Nea Skioni, Lutra
  • Regija sv. ĐorđaVrasna Beach
  • OstrvaKrf, Tasos, Skiatos

 

 

 

O Jungman Travel-u
Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš