Trajanje: 30. april - 04. maj 2021. - 5 dana / 2 noćenja
Lokacija: Saranda, Đirokastra, Butrint i Ksamil
Cena: 89€
Rezerviši
 • Putovanje Albanija

  Saranda Uskrs, uz Đirokastra – Butrint – Ksamil

  30. April – 04. Maj 2021. – Uskrs i Prvi maj
  5 dana / 2 noćenja

  ***BEZ PCR TESTA I UZ VAŽEĆU LIČNU KARTU!***

   

  Albanija i Saranda su tu da ulepšaju predstojeće praznike. Uželeli ste se putovanja, mirisa mora, zvukova talasa, mediteranske atmosfere? Spakujte se za kratak i uzbudljiv produženi vikend sa agencijom Hedonic travel. Albanija i Albanska rivijera srdačno i ovog proleća dočekuju turiste i putnike naše agenije. Albansko primorje nam je veoma blizu, bez gužvi u turističkim mestima i ono što je veoma važno znati – granice su otvorene.
  Albanijaje država na jugu Balkana koja je donedavno bila mistična i nepoznata našim putnicima, ali u poslednje vreme doživljava ekspanziju pojavom sve većeg interesovanja turista iz Srbije za otkrivanje lepota i ove zemlje u našem okruženju. Albanska obala izlazi na na dva mora, Jadransko i Jonsko sa više od 400 kilometara netaknute prioblane prirode. Jonski deo mora koji pripada Albaniji se smatra za jedan od najlepših, najzelenijih i sa izuzetnom čistoćom mora.

  PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan 30.04.2021. (petak) – BEOGRAD
  Polazak iz Beograda (BAS – glavna Autobuska stanica) u popodnevnim satima. Udobno noćno putovanje kroz centralnu Srbiju, prema Albaniji, uz kraća i primerena usputna zadržavanja radi odmora i pograničnih i carinskih formalnosti. Putovanje se najvećim delom odvija savremenijim auto-putevima, uz apsolutnu bezbednost i udobnost.

  2. dan 01.05.2021. (subota) – ĐIROKASTRA – SARANDA
  Dolazak u prepodnevnim satima u gradić ĐIROKASTRA, jedno od najslikovitijih mesta na Balkanu. Grad gde nastaju možda najlepše fotografije prepune tradicije, boja, folklora. Upisan kao deo Svetske kulturne baštine UNESCO-a, Đirokastra još od 12. veka predstavlja najlepšu tajnu ovih krajeva. Kameni grad s tvrđavom, trgovačke ulice prepune ćilimima i predmetima nastalim u radnjama starih zanata, slikovite kuće, možda lepše i od onih u Ohridu ili Metsovu.

  Slobodno vreme, a potom nastavak udobnog putovanja prema jugu Albanije i Sarandi. Dolazak u omiljeno mediteransko letovalište u ranim popodnevnim časovima. SARANDA je najpopularnije letovalište Albanije, naročito među stranim turistima, omiljeno zbog toplog mora, predivne klime i krajolika. Vrlo povoljne cene po restoranima i zanimljiva ukusna gastronomska ponuda. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. U večernjim časovima mogući zajednički odlazak u Saborni hram radi prisustva večernjoj Vaskršnjoj liturgiji.

  3. dan 02.05.2021. (nedelja) – SARANDA – BUTRINT – KSAMIL
  Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Sarande, ili fakultativni izleti – Poseta Ksamilu, ili poseta Ksamilu i nacionalnom parku Butrint.

  Odlazak do Ksamila, a putnici koji žele da posete i nacionalni park Butrint nastaviće zajedničko putovanje do pomenutih prirodnih lepota, a kasnije ćemo ih vratiti uživanju u plažama Ksamila.

  BUTRINT je još jedan albanski grad pod zaštitom UNESCO-a, sa neopisivo zanimljivim antičkim lokalitetima i onim iz doba Vizantije. Od starog amfiteatra, preko ostataka bazilika i zamkova, Butrint je pravi Biser zanimljive istorije ovog podneblja. Okolinu grada krasi Nacionalni park sa velikim brojem jezera i močvara, a tu je i ostrvo KSAMIL, sa istoimenim mestom, gde se kriju najlepše plaže Albanije. Beli pesak, kristalno providno plavo more i pogled na nedaleko udaljeni grčki Krf. Idealan trenutak za doživljaj prazničnih dana i kupanje u Jonskom moru. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel u Sarandu, slobodno vreme i noćenje.

  4. dan 03.05.2021. (ponedeljak) – SARANDA – BEOGRAD
  Doručak i slobodno vreme za uživanje u ambijentima i plažama Sarande, ili fakultativno krstarenje vodama Jonskog mora – Idilična plovidba najlepšim delom obale Albanije s pogledima na kršovite severne obale ostrva Krf, ali i na lagune i uvale oko Ksamila, koje su vekovima bile poprište brojnih bitaka Mlečana, Romejaca, Normana i drugih, u nadi za osvajanjem ove, možda najvažnije obale Balkana. Nakon fakultativnog krstarenja sledi napuštanja hotela i udobno putovanje ka severu zemlje, a u pravcu Srbije.

  5. dan 04.05.2021. (utorak) – BEOGRAD
  Povratak u Srbiju u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

  Putovanje Albanija

  Cena aranžmana 99€
  First minute cena aranžmana 89 €

  CENA ARANŽMANA PUTOVANJE ALBANIJA UKLJUČUJE:
  • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema);
  • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/ klasičan način usluživanja ) u Hotelu Sejko 4* u Sarandi;
  • Smeštaj u 1/2, 1/3 i 1/1 sobama;
  • Usluge vodiča;
  • Organizacione troškove.

  CENA ARANŽMANA PUTOVANJE ALBANIJA NE UKLJUČUJE:
  • Ulaznice za muzeje, religijske i druge turističke objekte;
  • Fakultativni izleti;
  • Ostale nepomenute usluge;
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40€;
  • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 50€

  FAKULTATIVNI IZLETI:
  • Ksamil – 5€;
  • Poseta Butrintu i Ksamilu – 15€;
  • Krstarenje vodama Jonskog mora – 15€

  NAPOMENA ZA FAKULTATIVNE IZLETE:
  • Fakultativni izleti biće realizovani uz minimum 30 prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni.

  USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
  • PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
  • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 7 dana pre početka aranžmana.
  • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja.
  • Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture.
  • Na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje

  NAPOMENA VEZANA ZA SMEŠTAJ:
  HOTEL „Sejko“ 4*, Saranda: Hotel se nalazi u na samoj obali mora, na oko 2km od luke u Sarandi.

  NAPOMENA U VEZI COVID 19 i PCR testova:
  Za ulazak u Republiku Albaniju nije potrebno posedovati negativan PCR test. Prilikom povratka u Republiku Srbiju iz Albanije nisu propisane nikakve mere karantina niti testiranja. Državna granica se može preću iz važeću ličnu kartu ili pasoš za osobe starije od 18 godina, dok je za maloletna lica obavezan pasoš.

 • Putovanje Albanija

  PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu, ili promena cena smeštaja, ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

  Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Hedonic travel d.o.o, ul. Gavrila Principa br. 52, Beograd, OTP Licenca broj 89/2020 od 01.01.2020.

  PUTUJTE SA AGENCIJOM OD POVERENJA!

  Pogledajte i ostale aranžmane za 1. maj u našoj organizaciji.

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš