Trajanje: PROLEĆE 2018 6 dana / 3 noćenja
Lokacija: Pasau – Nirnberg – Bamberg – Vircburg – Rotenburg ob der Tauber – Regensburg
Cena: U PRIPREMI
Rezerviši
 • Bavarska

  Bavarska je najveća savezna država Nemačke. Istorija ove zemlje kaže da u vreme cara Avgusta području južno od Dunava bilo naseljeno Keltima. Raspad Rimskog carstva formira se plemenska zajednica Bavarci spajanjem Kelta, Nemaca koji su tu živeli i Rimljana koji su ostali posle raspada imperije. Od 555 godina postoji evidencija nezavisnog Vojvodstva a od 1180. do 1918. godine, ovo je bila oblast pod upravom porodice Vitelsbah. 1918. pod uticajem opštih nemira u Nemačkoj, dolazi do sloma monarhije Vitelsbah koji još uvek žive u Minhenu, ali nemaju specijalni status

  1. Dan BEOGRAD (sreda, 22. novembar) BEOGRAD – NOVI SAD – BUDIMPEŠTA (oko 380 km) Sastanak putnika u Beogradu na parkingu kod sportske hale Arena u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati. Polazak iz Novog Sada u 19.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Polazak iz Subotice u 20.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria u pravcu Palića. Prelazak srpsko – mađarske granice kod Horgoša.

  2. Dan (četvrtak, 23. novembar) BUDIMPEŠTA – PASAU – NIRNBERG (oko 760 km) Vožnja kroz Mađarsku pored Budimpešte, Austriju pored Beča i Linca do Pasaua (770km) koji se nalazi na ušću tri reke. Grad su stvorili italijanski barokni majstori graditeljstva. Visoki tornjevi, šarene fasade, živopisni trgovi, romantična šetališta i krivudave uličice i danas doprinose mediteranskoj atmosferi. U Starom gradu uzdiže se veličanstvena Katedrala Sv. Stefana u kojoj su smeštene jedne od najvećih katedralnih orgulji sveta, stara i nova skupština grada, tvrđava Oberhaus, stara biskupska rezidencija, krvnikova kuća iz 13 veka. Polazak za Nirnberg na severu Bavarske koji leži na reci Pegnic i koji je osnovan u 11 veku, rodno mesto najvećeg slikara nemačke renesanse Alberta Direra, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije (962–1806), gde je počela izrada prvih džepnih satova u 16 veku Smeštaj u hotel. Noćenje.

  3. Dan (petak, 24. novembar) NIRNBERG – BAMBERG – NIRNBERG (oko 120 km) Doručak. Obilazak starog istorijskog centra pešice sa vodičem: srednjevekovni bedemi sa kraljevskim dvorcem iz XII veka, crkva Sv. Lorenza, Sv.Marije, Sv. Sebalda iz XIII veka, gradski trg sa Lepom fontanom i gradskom kućom iz XIV veka, Fontana vrlina XVI vek, zgrade vina, kukuruza, carine iz XV veka, kuća Albrechta Direra, ulica starih zanata, Hangmanov most, fontana Dečak sa guskom XVI vek, zgrada suda gde se održao Nirnberški process. Slobodno vreme. Fakultativano odlazak u Bamberg, jedan od najočuvanijih srednjevekovnih gradova, koji se nalazi na sedam brežuljaka na severu Bavarske 62 km od Nirnberga. Obilazak pešice starog grada sa vodičem: visoki tornjevi Carske katedrale Sv. Petra iz XI veka, Stara i Nova biskupska rezidencija iz XVI veka, zgrada Gradske Većnice iz XIV veka na obali reke Regnic sa zgradama iz srednjeg veka poznatim kao “Mala Venecija” ubraja se u arhitektonsko – istorijski najznačajnije građevine u Evropi. Stari grad je od 1993 proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a. Bamberg je poznat po egzotičnom dimljenom pivu, najvećem broju pivara po glavi stanovnika i po prvoj knjizi štampanoj na nemačkom jeziku 1459. godine. Slobodno vreme. Povratak u Nirnberg. Noćenje.

  4. Dan (subota, 25. novembar) NIRNBERG – VICBURG – ROTHENBURG ob der TAUBER – NIRNBERG (oko 280 km) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Rothenburg ob der Tauber i Vicburg. . Nastavak putovanja prema gradu Vicburg (110km) – dobro očuvani barokni grad na reci Majni koji postoji jos od 5.veka danas je važan univerzitetski, trgovački i poljoprivredni centar severozapadne Bavarske, u kome uzgoj vinove loze i proizvodnja vina i piva zauzimaju važno mesto. Grad ima oko 125.000 stanovnika. Obilazak istorijskog centra grada: Biskupska palata Rezidens iz 18.veka koja se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, tvrđava Marianberg 13.veka, katedrala Sv. Kilijana sa dva tornja iz 11.veka, Gradska skupština iz 15.veka, stari most na Majni dugačak 180 metara iz 16.veka, gradska bolnica iz 14.veka, stari gradski trg sa crkvom Sv. Marije iz 11.veka. Slobodno vreme. Polazak prema Rotenburg ob der Tauber( 60km) – grad u istočnoj Bavarskoj leži na reci Tauber i na rubu parka prirode „Frankenhoe”. Spominje se još u 10.veku a današnji Rotenburg je poznat zbog dobro očuvane lepote arhitekture iz srednjeg veka u starom gradu koji je okružen zidinama sa mnoštvom uskih, kamenom popločanih ulica i zgradama sa tipičnim drvenim ukrasima na fasadama. Obilazak pešice starog jezgra grada sa vodičem: gradska kapija, gradska skupština sa zvonikom iz 15. veka na bajkovitom srednjevekovnom trgu, crkva Sv.Petra i Pavla iz 11. veka, Marijanina apoteka iz 15. veka, crkve Sv.Jakova iz 14. veka.Slobodno vreme. Povratak u Nirnberg. Noćenje.

  5. Dan (nedelja, 26. novembar) NIRNBERG – REGENSBURG – BUDIMPEŠTA (oko 760km) Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Regensburgu (115km). Obilazak neoklasicističkog hrama – Valhalle po uzoru na Partenon – gde se nalaze statue najvećih nemačkih vladara i ličnosti. Obilazak pešice istorijskog centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: kameni most iz 12.veka, katedrala sv. Petra iz 12.veka koja je bila sedište biskupije osnovane još u 8. veku, benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610) Rathaus u kojem je zasedao Reichstag – skupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806… Slobodno vreme.Nastavak putovanja i polazak prema Beogradu.Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju pored Linca i Beča, kroz Mađarsku pored Đera i Budimpešte.

  6. Dan (ponedeljak, 27. novembar) BUDIMPEŠTA – BEOGRAD (oko 380km) Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

 • Bavarska
  CENA ARANŽMANA U PRIPREMI

  Datum putovanja:
  PROLEĆE 2018
  Autobusom 6 dana / 3 noćenja

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

  NAČIN PLACANJA
  – Gotovinsko placanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja,
  – Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina),
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel.

  ARANŽMAN Bavarska OBUHVATA:
  – Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom),
  – Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice u Nirnbergu,
  – Razgledanja prema programu,
  – Usluge vodiča,
  – Troškovi organizovanja putovanja.

  ARANŽMAN Bavarska NE OBUHVATA:
  Fakultativne izlete:
  – Poludnevni izlet “Bamberg” Cena: 25 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak istorijskog centra grada I usluge vodiča.
  – Celodnevni izlet “Vicburg i Rotenburg ob der Tauber” Cena: 30 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak istorijskog centra Vircburga i Rotenburga i usluge vodiča.
  – Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Nemačkoj, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

  – Medjunarodno zdravstveno osiguranje,
  – Individualne troškove putnika,
  – Doplatu za 1/1 sobu isključivo na upit.

  NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
  – Hotel ACOM ***, Nirnberg, Leipziger Platz 22, telefon: 0049 9116505990 www. acomhotels.de
  Nalazi se 3 km od centra Nirnberga (stanica metroa je pored hotela). Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, TV–om i WiFi internetom (koji se naplaćuje). Doručak je kontinentalni –samoposluživanje.
  – Agencija zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
  Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.

  NAPOMENE:

  Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju putovanja Dvorci Bavarske. – Uz blagovremeni upit u poslovnicama agencije, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. – HORGOŠ I SEGEDIN su navedeni u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i petog dana putovanja.
  Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. – U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 187/2021 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

  Uz ovaj program važe opšti uslovi organizovanja putovanja Filip travel d.o.o. licenca ministarstva turizma OTP 17/2020. čiji je Jungman Travel ovlašćeni prodavac
  račun br. 160-262406-13

Meni
Najtraženije
Klikni da pozoveš