Pogledajte i: Krf, Rodos, Skiatos ili Zakintos

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizovanja putovanja Filip travel d.o.o. licenca ministarstva turizma OTP 17/2020.
račun br. 160-262406-13

Krit je naveće grčko ostrvo, sa površinom od 8.261 km2 a peto po veličini u Sredozemnom moru (posle Sicilije, Korzike, Sardinije i Kipra).

Zbog svog geografskog položaja između Afrike, Europe i Azije i zbog blage klime, Krit je postao središte kulture već neolita.

Zapadni deo Krita poznat je po divnim peščanim plažama, atraktivnim predelima (kanjon Samaria, Elafonissi, Balos, a u regiji Hanja, na zapadnoj strani ostva, dominiraju impresivne Bele Planine). Turistička mesta Amudara i Kokini Hani nalaze se u blizini glavnog grada Herakliona. Smešten slikovito između dva impozantne planinskih lanaca – Idi na zapadu i Dikti na istoku-Heraklion ima izuzetna arheološka blaga, značajnija obalska naselja, niz slikovitih sela, nepregledne doline s maslinjacima i vinogradima kao i najbolje organizovanu turističku infrastrukturu na ostrvu. Hersonisos i Malja su poznati po burnom noćnom životu i dugim peščanim plažama. Stalidai i Agios Nikolaos porodična mesta sa lepim peščanim plažama.

Bilo da Vas privlače nepregledne plaže ili nebrojena kulturna blaga (Knosos i “lavirint”), ne propustite makar jednom priliki da posetite Krit avionom!

Meni
Najtraženije
Call Now ButtonKlikni da pozoveš