Sombor Izlet Ravangrad wine fest
Trajanje: Decembar 2020 - jednodnevni izlet
Cena: U PRIPREMI
Rezerviši
 • SOMBOR IZLET – RAVANGRAD WINE FEST

  turistički i gastronomski užitak

  07.12.2019. jednodnevni izlet

  PROGRAM PUTOVANJA:

  Polazak u jutranjim časovima (07:30) sa Novog Beograda, preko puta TC Ušće i skejt parka , stanica autobusa 60, pored Brankovog mosta. Putovanje do Sombora.

  Polazak iz Beograda.

  Dolazak u Sombor i obilazak zgrade nekadašnje Županije, danas Optine Sombor. U toj zgradi se nalazi najveće ulje na platnu u našoj zemlji, veličine 7 x 4 m. To je slika „Bitka kod Sente“, remek delo velikog slikara Ferenca Ajzenhuta. Bitka se odigrala 11. septembra 1697. godine u Bačkoj, kod Sente. Da bi se slika unela u zgradu, krajem 19 veka porušen je čitav spoljni zid svečane sale, u koju je ona potom smeštena…

  Razgledanje centra prelepog grada Sombora uz kazivanja vodiča. Danas je Sombor moderan grad sa oko 50.000 stanovnika koji je očuvao šarm prošlosti.
  Laza Kostić – ispred kuće u kojoj je Laza napisao pesmu o svojoj Lenki Dunđerski, Santa Maria della Salute, nalazi se spomen klupa. Na njoj sedi Laza, a mi ćemo se slikati sa njim.
  Milan Konjović – jedan od najpoznatijih Somboraca i jedan od najvećih slikara svog vremena, a grad Sombor mu se odužio brižljivo vodeći računa o skoro 1.100 dela slavnog umetnika, u galeriji Milana Konjovića, koja je smeštena u samom centru.

  Gradski muzej Sombora – to je regionalni muzej sa veoma vrednim i lepim zbirkama. Muzej čuva kolekciju od preko 40.000 eksponata. Jedno od velikih iznenađenja u muzeju jeste originalni Sunčani sat koji je bukvalno sa sve fasadom prenet i postavljen u hodnik ove ustanove sa ciljem da se sačuva od zuba vremena. Davne 1850. godine Jovan Čokor, omraženi profesor, iz ljubavi prema astronomiji naslikao je Sunčani sat na zidu Župnog dvora, sa ironičnim natpisom „Jedan ti je od ovih poslednji“…

  RAVANGRAD WINE FEST – međunarodni festival vina i hrane. Na festivalu, koji će se ove godine održati jedanaesti put u Somboru, očekuje se oko 100 izlagača iz zemlje i okruženja, gde će se predstaviti najbolja vina i rakije, domaća hrana i gastronomski specijaliteti, ugostiteljski objekti i turističke organizacije. Ulaznica za posetioce je 300 dinara, a svaka ulaznica podrazumeva staklenu vinsku čašu, katalog izlagača, mogućnost degustacije izloženih proizvoda, kao i pristup pratećem programu Ravangrad Wine Festa.

  Cena aranžmana 3.100,00 dinara
  Cena aranžmana uz popust 2.290,00 dinara

  Način plaćanja:
  – Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
  – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Jungman Travel-a
  – Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

  Aranžman Sombor Izlet obuhvata:
  – Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta,
  – Usluge vodiča u svakom autobusu,
  – Troškove organizacije putovanja.

  Aranžman Sombor Izlet ne obuhvata:
  Fakultativne usluge:
  – Ulaznicu za festival vina i hrane – 300 RSD,
  – Ulaznicu za Županiju – cena 200 RSD,
  – Ulaznicu za Muzej – cena 150 RSD,
  – Individualne troškove putnika

 • SOMBOR IZLET – RAVANGRAD WINE FEST

  NAPOMENE:

  Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja,

  uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
  U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
  Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  Ovaj program rađen je na bazi 40 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Jungman Travel, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.

  Cenovnik br 2. od 14.11.2019.

Meni
Najtraženije
Call Now ButtonKlikni da pozoveš